Monday, January 9, 2012

New School

Bukan sekolah amirul dulu tak bagus, sangat bagus!. tapi kekurangannya adalah dari segi fitrah kita sejak dilahirkan. kurang diberi penekanan. mungkin di uruskan bukan Islam. tapi sesungguhnya, saya rindukan keadaan sekolah dan teacher2 amirul di sana.

but, life must go on. look forward not backward.

walaupun amirul masih tidak dapat membaca sempurna ( mmg dia perlahan ), sekurang2nya result evaluation hujung tahun sgt2 bagus. seperti kata teacher mirul, ' suka suki nak belajar. time angin nak main datang, bukan dia kesah apa teacher ajar kat depan. tapi masa ujian aritu, nampak dia bersungguh nak siapkan kertas ujian. siap panggil teacher suruh bacakan arahan. dah paham leh halau teacher' hahah

aha! hampeh!

disebabkan tau yg perkembangan amirul mac

amana, abah dia suruh cr islamic kindy untuk 2012. ala2 montesori lagi bagus. katanya... ha.... u

mi pun duk la belek2 tenet skol apa sesuai.

dah dapat dan hakikatnya berminat dari dul
u. cuma masa year 2010, amirul dah start SR bulan 10 tu. jadi cam rugi plak tak sambung terus. cuma, SR bahagian islamic ada kelonggaran. tu yang rasa rugi. ajar kat rumah iqra'. mcm umi baca untuk diri sendiri je ado. cano??

sudahnya, tukar skol lah. umi ajar takmo ikut. duk la awak kat skol lama2. :D

starting this year, Amirul n Aris saya hantar ke
BBIIM. jauh gak la dr rumah. tapi tak cuba tak tahu kan? Sangat2 berdoa mereka menjadi anak yang soleh dan boleh berdikari ( ni khas utk Ari
s yg manja nak rak).

Alhamdulillah Aris 1st day tak menangis. walaupun nampak macam hilang arah, tapi kita fikir positif sahaja. insya Allah dia boleh manage. ta

pi sampai la ni paling saya geram, dia adalah sgt tidak rajin nak pakai kasut sendiri. asik suruh abang tolong. haiyaaa!!! nak suruh je untie bia

r dia pakai sendiri. kalau lambat tinggal. hahaha! gile kejam umi dia!

moga anak2 umi menjadi lebih berdikari di masa akan datang... amin...

Sekolah baru macamana?? owh... so far ok. lagipu
n
by end this month baru nak tanya perkembangan anak. biarlah. asal dia kata ok. nak gi skol t'row, dah syukur Alhamdulillah... :D
dia bukan kesah. janji tak bawak gi skol botol susunya tuh. adeh...

kecik je dia ni tau...kalau balik skol singgah pasaraya sure ada yg menegur. comeynyer... kekecik dah gi skol?.. haaa... 5 taun ujung tahun ni... :d

come! let's go!

2 comments:

Kulaan Kuala said...

botol tupperware tu..tak hengat!

Zana S said...

Izah, pemberian kawan tuh. Simpan gak sayang nak pakai. Selongkar2 mirul nampak, trossss....'botol baru amirul!'... Gagal nak suh dia pakai cwn. Kehkehkeh!