Thursday, February 19, 2009

Tag : First Born Jurnal

Kene tag oleh Arin

Saya copy paste je la ek soklan dia. hehehehe..


1. WAS YOUR FIRST PREGNANCY PLANNED?

Tak rancang langsung. ini pun agak lambat dpt. :D

2. WHAT WAS YOUR SECOND CHOICE NAME FOR YOUR OPPOSITE GENDER NAME?

tak penah rasa yg 1st nie gurl. tapi kalau keluar gak, nak buh nama umairah. but since satu peristiwa hitam. nama tu pun aku dah blacklist okey!

3. WHAT WERE YOUR REACTIONS?

mcm tak percaya... syukur sgt sbb dah byk usaha..

4. HOW OLD WERE YOU?

27

5. HOW DID YOU FIND OUT YOU WERE PREGNANT?

Rasa pelik. that morning tetiba muntah. sampai office pun muntah lagi. petang tu tak terfikir lagik, tapi dah beli pregnancy test.tapi balik tuh, turun bas siap berlari anak nak sampai rumah. hehehehe.. dah malam ooo....

6. WHO DID YOU TELL FIRST?

Laki la

7. DID YOU WANT TO FIND OUT THE SEX?

mmg

8. DUE DATE?

14.05.2006

9. DID YOU HAVE MORNING SICKNESS?

Teruk giles! kulu kilir bawak bites! atleast

10. WHAT DID YOU CRAVE?

Kari karian, rojak mamak, roti canai. not really craving, tapi.. once a week mesti nak mkn. hehehe..

11. WHO/WHAT IRRITATED YOU THE MOST?

Selalu nak marah/merajuk sbb balik kena naik monorel n lrt. tension jek. org dlm tu wat buta kat pregnant mother. huh!

12. WHAT WAS YOUR FIRST CHILD'S SEX?

boy

13. DID YOU WISH YOU HAD THE OPPOSITE SEX ?

yup! leh buli dia masak or tolong bila dah beso ckit. ekekeke.. tapi... nampak gayanya.... anak laki den lagi rajin masak kot.. huhuhuhu

14. HOW MANY POUNDS DID YOU GAIN THROUGHOUT THE PREGNANCY?

from 47kg to 68-69kg. 22 kg oooooooooo....adeh... hehehe

15. DID YOU HAVE A BABY SHOWER?

cemane ghopenyer tuh? sah la idok.

17. DID YOU HAVE ANY COMPLICATIONS DURING YOUR PREGNANCY?

Alhamdulillah semua ok.

18. WHERE DID YOU GIVE BIRTH?

Hosp Sunway, Subang

19. HOW MANY HOURS WERE YOU IN LABOR?


-12/5/06 dah kelur darah since morning. sakit sikit2
- mkn pun dah tak lalu, mlm makan ckit sbb perut sakit2.
- 13/5/06, kol 2 pagi dah sakit2 cam nak rak. tahan lagik. lepas subuh baru gi spital.
- masuk labour room kol 6.50pagi
- amirul keluar 12.58tghri tuuuuuuuu..gile bapak lame aku duk dlm tuh. PENGSANG!!

20. WHO DROVE YOU TO THE HOSPITAL?

Laki den. ditemani mil. (kesian mil ku, dah la tak sihat. anak dia paksa ikut plak. hueheuehue)

21. WHO WATCHED YOU GIVE BIRTH?

Laki ku... tah la..tak tau apa dia buat. sbb dah lembik gile. mcm tak tau apa jadik kat keliling.

22. WAS IT NATURAL OR C-SECTION?

Natural + Vacuum

23. DID YOU TAKE MEDICINE TO EASE THE PAIN?

suntik ubat thn sakit pun ya, epidural pun ya. tapi epidural kan 75% je kurangkan sakit. ala2 nyesal gak amik. aku lalok. huhuhuhu.

24. HOW MUCH DID YOUR CHILD WEIGH?

3.1kg ........ baru bape jam kuar dah bukak mata. mcm nampak je org ngata ke dia. hehehe

25. WHEN WAS YOUR CHILD ACTUALLY BORN ?

13th May 2006

26. WHAT DID YOU NAME HIM/HER?

Mohamad Amirul Ashraff Bin Sharin

(aku tau apa korang nak ngata. miahahaha)

27. HOW OLD IS YOUR FIRST BORN TODAY?

2 years , 9 months..

28. WOULD YOU DO IT AGAIN?
hehehe.. dah keluar pun adik dia november 2007. Mohamad Aris Ashman Bin Sharin

Nak tag sape???
Ramai mummy yang rajin kat sini kan??? sila la buat. kalau dah buat pangge saya jengah ek?? macih...

Bukan Superstar by PROJECT POP

Lagu nie abah yg kenalkan kat aku

satu mlm dia balik keja dia duk ty aku.... penah tak dgr lagu nie.. sekian2 la.. dia siap nyanyi mane dia ingat. aku mmg gelak rasa nak guling2

SEBAB??? lirik dia tuh mmg lawak sey!!

last week aku sesaje ronda website lagu aku selalu pi, (since lama tak pi.. jenjalan la sat) terrrr jumpa gak lagu lawak nie. meh la dgr sesama ya.

Mmg 1st time ak udgr aku pun pakat gelak sensorg. la nie..every morning aku mesti nak dgr dulu lagu nie as lawak pagi hari. ekekeke...


Bukan Superstar - Project Pop

Andai aku Pasha Ungu
semua wanita kan memburuku
Bila aku Ariel Peterpan
kau yakin ngefans karena gua keren

Haa haa haaa… Haa haa haaa…

Sexy badannya.. Mulan Jameela
cantiknya dia seperti aku
Giring Nidji sahabat aku
dekat denganku.. dialah aku..

Tapi kenyataan aku bukan siapa-siapa
kuingin engkau mencintaiku apa adanya

Ku bukan superstar kaya dan terkenal
Ku bukan saudagar yang punya banyak kapal
Ku bukan bangsawan, ku bukan priyayi
Ku hanyalah orang yang ingin dicintai

Haa haa haaa… Haa haa haaa…

Andai ku Letto wis pasti aku wong jowo
Tapi kenyataan aku bukan siapa-siapa
kuingin engkau mencintaiku apa adanya

Ku bukan superstar kaya dan terkenal
Ku bukan saudagar yang punya banyak kapal
Ku bukan bangsawan, ku bukan priyayi
Ku hanyalah orang yang ingin dicintai

Kata orang ku mirip Glenn Fredly
suara merdu, wanita jatuh hati
Namun semua itu hanya mimpi bagimu woohoo~

Jadi… semua itu hanya mimpi?
Ya iya laah… masya ya iya dong
duren aja dibelah bukan dibedong

Ku bukan superstar kaya dan terkenal
Ku bukan saudagar yang punya banyak kapal
Ku bukan bangsawan, ku bukan priyayi
Ku hanyalah orang yang ingin dicintai

Kamu bukan super, kamu bukan setar
Kalo digabungin kamu bukan supersetarr..
Ku bukan bangsawan, ku bukan priyayi
Ku hanyalah orang yang ingin dicintai
Haa haa haaa… Haa haa haaa…


....Cintailah dia seadanya..keinginan yang membatasi keadaan semulajadi hanya membawa kekecewaan dikemudian hari....

Admitted AGAIN!

kakak ku masuk lagik. (dpt mms dr adik aku masa aku sensorg layan ALLY mlm tadik.)

kali nie kat ampang puteri (2nd time, 1st time arituh dekat 10 hari duk sana. bil pun aku ketor tgn nak tgk. huhuhu)

esok dijadualkan buang besi yang HOSPITAL SELAYANG masukkan arituh.

infection makin kronik. doc suggest buang besi tapi aku pun tak tau kendian apa jadik. kena cek ngan makde ku dulu...

Doakan kakak ku selamat dan sihat cepat. lama gile duk kat umah. aritu balik umah dia dah leh jln without tongkat. tapi takleh lama. hehe..(sombong nak buat gak keja rumah.. hahaha! aku mai dia sibuk nak hidang bagai. padehal ada lagik 2 org sihat kat rumah tue.. eekekeke)

kengkonon berangan dah la nak pi keja. sekali kena buang besi. huhuhu.. lagi senang kot. dr ada besi ada jek kuman tak hilang2.

HOSPITAL SELAYANG namakan ini kes terpencil (which means, salah spital/staff tapi nama kasi baekk punya... mcm takyah kecoh2. huhuhuhu.... teruk betol spital nie. iskh..)

Kak Elyn nak suruh bubuh gak kenyataan nie.. baekkk cikk...
"infection yg kak anim kene tu pasai DR or SISTER / STAFF NURSE / MA tak scrub tangan bersih2. kuman yg dlm kaki akak ko tu kuman yg ade kat toilet!!!!! sile buh besar2.
at least bg tau sume org camne la HOSPITAL SELAYANG buat kerja. siap nk sorok2 plak nape kes gitu jadik!!!"

Okeh Kak Anim.... selamat masuk bilik OT yg tah dah kebape kali ni (ngalah adik ko yg banak 2 x nie...ekekeke....). Jgn lupa minum F1 tuh. spital nak marah??? ckp jek...saya bayar pe bil spital. sukatik la nak mkn apa pun. hahahaha! mmg ampeh adik ko nie.

weh!!! sape nak nolong den punggah barang esok??? uwaaaaaaaa!!!!

kaki kak anim lepas buang besi. sebelum mak datang, pandai plak suh nurse tukar bandage. kalau tak... kang pengsan che mah tgk darah selambak. hueheuheueh... aku pun ngeri. :D


Wednesday, February 18, 2009

Free Wellness Evaluation

Dear Value Customer/Distributor,

Will be coming to ur place!!!

What to know more!!!!????

Do contact me.

Love,

ZANA

(will update soon!!)

Monday, February 16, 2009

Mari Main Sorok-Sorok

Semalam ke rumah mak di selayang

Aris masuk bilik nenek, sesuka hati dia jek masuk. takde orang pun dalam tuh.

aku follow dr belakang. luru2 nuju kat depan tv.

Apa dia amik??? hp mak aku a.k.a nenek dia.

aku malas nak rampas dr dia sbb dia sesengih bawak mede tu kuar. tunjuk kat nyai dia. kang terencat melalak plak dia.

Siapa tah suruh dia letak balik. Agak2 dak kecik umur 1 tahun 3 bulan paham ke dok suh letak balik???

Aris kekadang boleh pakai kerajinan dia. tapi selalunya di buat main jek benda dia amik. pastu dia humban memane dia suka.

Udahnya.....

PAgi nie adik aku tipon, tanya aku, mane aris letak hp nenek? sbb kakak aku yg kat umah tu tanya ke dia.

Laughing 1

itu je la yang aku mampu buat. gelak dan gelak.

moral...jgn la letak bebenda sepah2 senang dicapai. tah mane la dia letak. tak tong sampah ada dlm tempat brg menan dia.

Laugh

Tak dapek den nak nolong eh!!!

edited 4.50pm : dah jumpa dek BUSU (adik mak aku yg bongsu siap tolong carikkan. hahaha). kat mane??? semalam kan aku mai kemas brg utk bawak balik pindah, dia campak dlm plastik yg aku kumpul album gambar aku. miahahahaha! ARIS>>ARIS>>>

Friday, February 13, 2009

New Accessories!

Semalam

Dek kerana entry yang modelnyacunckitdariapayangdigaya telah menjebakkan aku membeli salah satu koleksi tersebut.

miahahaha.. mampuh den kena debik satgi! takpe kak.. nie namanya promote! ekekeke...

Nak tengok ke apa yang telah saya beli??? meh rapat2!!Hah! mek ko! sekali 3 aku borong! ngeh ngeh ngeh...

aku pun dah lost track, bila last time aku beli tudung. rasanya bulan 6-7 last year.

tak silap masa tu ada entry pasal nengok kuda kat jln TAR. ha... tu la dia. punya la lama.

cun tak???

aku dah try pakai.

Tapi aku ada masaelah nak menggayakan tudung tu sbb dia berupa selendang. Sobbing

kena masuk skolah ngan kak lat gamaknyer...

kak lat!!! tolong kakak kau nie ha!!! Walking Into The Wall

kesian kak linda yg nganto tudung tuh. aku mati2 ingat dia bawak keta. ghopenyer jln kaki. sib bek tak suh dia mai opis sbb opis aku mmg ceceruk bangsar dah ha... ekekeke.. sorry la ek kak. ngak tau Roll...

15 Tahun Berlalu...

A few days back tertengok buletin utama. kan sekarang they all ada buat imbasan berita2 yg 'hangat' satu masa dahulu, yg biasanya masih di ingati..

they all buka semula kejadian highland towers.

1st victim yg berjaya diorg selamatkan

seorang budak perempuan tak silap aku, dia ckp berumur 5-6 tahun atau 8 tahun.

ntah la.. aritu ingat sgt. hari nie leh lupa bila nak nulis.

Agaknya apa la yang terjadi pada budak tu sekarang??

Moga dia dilindungi oleh Nya sentiasa...

Yang tiada... moga amanla dikau disana... amin....

Bosan Meh!

Bila tiba waktu lunch and aku tak tau nak makan apa..... mula la...

BOSANYAAAAAA duk sensorang.Pouty

my boss ckp one of her friend nak tumpangkan staff dia kat off nie. tapi that person pun dtg utk 3-4 hours a day (harinya tak tau la bape kali seminggu). Alasannya... office under renovation n till now tak sesiap lagik. adeh... mcm2 kes depa nie.

Aku tak kesah sbb office nie pun boss aku yg punya. tapi disebabkan aku yg akan ngadap org tu, dia minta pendapat aku.

Pada aku... kalau ada expenses yg dia leh share, ok je. aku tak kesah pun.

Cuma.... ada furniture yg nak kena move out from here. cemane tuh???

Ada harapan aku hangkut bawak balik tak??? Laughing 1

(erm... furniture nie pun byknyer ex boss nyer restoran tak jadi bukak tu ha.. aku pun boring tgk benda alah nie nyemak kat opis kecik kitrog nie.. )

dan... sampai la nie... aku masih berfikir... nak makan apa ya??? semalam dah mkn mewah.

hari nie kena jimat balik. huehuheuehuehue....

semalam aku mkn apa??
takyah telek... clear gile ha.. Bounce

shedapnyerrrrr..... gulp!

Wednesday, February 11, 2009

Boikot!!!



Banyak sungguh barangan yg di keluarkan oleh pihak Yahudi. iskh...

byk gak brg aku kena tukar ek??? Big Smile

Insya Allah... kalau bukan sekarang.. bila lagi... jalan pelan2 tapi jangan jadi kekura plak. :D

Tapikan.. ada gak brgn yg tak terjebak tapi masuk list. cam pepelik jek.. erm... sape leh kasi tau?? sila2.. Valentine kiss

Alpard Yang Berlagak!

Edited; n3 ini byk mengandungi perkataan2 yg tidak sedap dibaca. jika rasa was2, sila la jgn baca. :p
Semalam
aku balik ambil Aris
dr nursery aku kena keluar balik utk ke kawasan perumahan.
kiranya aku kena buat u turn sbb kawasan perumahan dgn nursery aris di kedudukan bertentangan.

disebabkan aku keluar, perlu lalu persiaran kewajipan dan terus kena ambil lane paling kanan,
aku akan berhenti di kedudukan kanan sebelah lane keluar.

normal bagi jln kat usj, laluan keluar dr perumahan agak luas dan biasanya boleh berhenti 2 kereta. satu ke kiri, satu kekanan.

aku berada di bahagian kanan.

Tetiba dtg satu alpard beso nak mamp*s, berenti belakang aku.
Dlm hati aku.... apehalnya benti blakang aku??? kan sebelah nie kosong. nie..satgi sure maki ngan hon kalau aku tak kuar2.

Nak dijadikan cerita.... kereta pulak bertali arus kat ctu. gile apo aku nak keluar pastu celah kanan terus?? itu dah mcm hway sbb tak sampai 200 meter depan tu adalah traffic light. byk keta laju sbb nak kejar lampu.

Masa tu jam dah kol 7.02pm. biasa keta dah surut. tapi tah apa kes semalam, byk plak keta. mcm traffic light kat simpang 4 surau tu tak function(konon).

Keta blakang aku dah hon2. aku apa lagik!! gerak la kedepan ckit utk dia jln ke kiri. tu pun dah hampir nak masuk lane ke 3 persiaran kewajipan.

hon lagik!! mmg aku dah hangin sbb jln keta byk pastu dia hon2 ingat aku nak bunuh anak aku apa?? bodoh mangkuk. pastu ada satu lagi keta joint dia hon. mmg semua keta pun bodos!!! signal aku kan nak kekanan. normally org paham yg aku nak buat u turn. tapi this mangkuk mmg tak paham bahasa. bila aku tgk jln dah reda, aku nak masuk jln lane tengah, dia pintas aku. ckit lagi nak bergesel ngan keta tuh.

Keta yg duk lane kanan viva hijau aku bajet masuk lepas dia, trus keta tu pun terberhenti dek keadaan keta aku.

Mmg menyirap jek aku ngan pemandu bodoh tuh. pastu bila kat trafic light mmg sebelah2 lah. dia membebel2. aku pun sama lah. dia ckp aku bodoh! aku apa lagi... aku ckp la dia bodoh! mangkuk! aku nak buat u turn! bukan nak jalan teros!! bodoh piak! Road Rage

tah apa dia membebel aku malas nak layan org gile. dah la kol 7pm pakai sun glasses!! mmg la bodoh bengap! tak nampak la jalan kalau pakai sun glasses tuh memalam! badigol!!!Mean

dia siap ckp kat aku... lesen tu buat apa??? buang jek! Eeeeeeee.!!!! aku pk aku bawak aris jek. kalau tak.... mmg aku bukak tingkap, aku jeritkan setan tuh! sbb apa cam setan??? sbb dia pakai serba hitam.

Erm.... ntah2... driver. berlagak ngan keta bos!!! biasa la tuh org melayu!!! berlagak dgn keta besar. lelagik kalau keta tu bukan dia punya! heh!

Aku doa satu jek.... tak anak bini dia kena gitue, dia sendiri mati katak kat jalan! hah! gile dendam aku. Scared To Death

Eeeeeee.... tgn aku dah gatal nak amik batu kecik dlm keta aku, baling ke dia. kalau aku co-driver mmg selamat la keta dia tuh!

Geram betul!!! selama hayat aku kuar kat ctu, tak penah la keta bodoh follow blakang aku. tetiba dia plak mai folow blakang. eiiiii... bodo2!!

Nampak sgt tak familiar jln kat ctu! ngokngek!

Lega rasa dah kuar marah aku nieh!!

Astaghafirullah Allazim.... Rocking Happy

Tuesday, February 10, 2009

Tebiat kot...

Pagi yang bz.

(ke aku yg bebuat bz??? ekekeke)

Cam biasa, aku siapkan nasi aris baru leh gerak.

Hari nie melalak plak dia kena tinggal kat nursery. agaknya dia ingat umi dia nak bawak dia jenjalan kot. iyela.. 3 hari cuti, dia kena perap kat rumah. abang dia je dibawak berjalan. asik la melalak kena tinggal.

ikutkan semalam nak bawak depa keluar jenjalan sat, sambil aku isi minyak. tapi malas lebih kuat sbb amirul tak tidur petang langsung. asik buat pangai jek. aris pun sama. tidur sekejap. bila aku nak tidurkan, dia sibuk melorot dr rocking chair sbb nak ikut abg dia berlari2an.

Sudahnya.... mil aku masak. aku kena jaga itu dua org. takleh biar main kat bawah sbb asik gi dapur nengok nyai dia masak. ngan si aris sekali. dia mmg sebijik pangai abg dia dedulu. masuk dapur, bukak drawer, amik keluar brg, usik sampah dlm bakul sampah, main kat washing machine, haiiiiiiii byk betul kerja depa. ngalah kita yg patut masak kat dapur.

Patut aku yg masak. tapi mil aku terrrpaksa masak. lagipun kalau aku masak, amirul ttp berteleku kat tepi dapur. airs ttp masuk dapur. sbb mil aku pun tak larat nak ngejo deme dua. huhuhu...

Abah plak tgk diorg pasang grill kat rumah sana. TAPI!!!! ade je yg salah. adeke grill sliding master bedroom tu dia tak buat mcm aku nak! hangin jek. abah dia plak ckp.. takpe... deduct dr balance. heh! tak ikut piawai tol. buat org panas jek.

Mmg aku nie hangin jek ngan kontraktor. kekadang bila takde business nak business. bila dah diberi, buat cam malaun. teruk betul! sama je kes ngan opis aku nie ha. mmg haru gile babas. tapi rasanya renovate off lagi mahal dr rumah aku tuh. hehehe... so.. no wonder la kontraktor macam ampeh.

owh..

ape aku nak citer benonyer???? hahahaha... gile babas nyer termelalut!

nak citer nie jek sebenarnya..

Singgah petrol station nak isi minyak. pastu isi angin, pastu top up touch n go. pastu terbeli air nih! tak sedap lah! manis jek. :d

Dan... aku gak terrr angkat nasik lomak. miahahahaah... nak mkn tghri nnt. ok la tu kan...

amannya... pagi nie boss tak kacau... ngeeeeeeee

Monday, February 9, 2009

Thaipusam

Dikhuatiri jem yg amat hebat di area selayang dan batu caves, aktiviti balik-umah-mak-ujung-minggu pun terpaksa ditunda atas peringatan abah.
(dedolu penah kena.. mmg panass je tinge aku seperti panasnya enjin keta duk dlm jem :p)

Yang pastinya... kitorg pi ke IKEA!!!!

Wah!! ikutkan nie kali kedua aku pi sana sesejak ikea dibuka. (boley?? :p)

Tapi kali nie dgn misi utk membeli. bukan sahaja utk jamu mata.

Cam best jek aku rasakan. ekekekeek....

tak banyak mane pun, cuma beli tambah cecikit jek. lelain... kedai hardware pojaan abah jugak disinggah! aduyaiii...(but serious, murah lagi dr hypermarket).

Lepas tu survey nak cari cermen utk bilik air, dpt kat kedai pojaan abah tu lah. sebelum tu survey kedai jual peralatan toilet & bathroom kat puchong, tak syiok pun. mahal lagik ado. tapi clearance sales. cemane tuh??


opss.. muka mirul tak nampak. nie pun dah nak bayar. abah pi cari brg kat atas. nampak sgt tak biasa membeli belah kat ctue. hehehe

Mirul bersemangat nak merayap. memula amik trolly kecik. dia kena jalan. bila nak beli railling tuh, terpaksa amik trolly besar. ape lagik!! dia pun amik can duduk la. duh!! malas kamu ek. :p

Dlm pada tu, singgah kedai lampu beli lampu tangga. huhu.. kecik jek, tapi RM40 gak melayang. :d

Kendian, singgah rumah, htr brg. rumah tak berusik. mmg slow mampos si apek kontraktor nih. abah dah hangin. pelagik.... tinggal notes dan balik umah, dia sms. by 10th everything kena settle. tah apa dia propa kat abah, yg pasti, duit balen tuuuuuuuuu ko tunggu la sampai 3 bulan ek!

BTW, Aku still ada mood tak sabar nak masuk umah sdri. eceewah!!!

haus! haus! umi ngan abah saya mmg selalu bagi saya haus. takkan ada sessi singgah beli or mkn punya lah! sib bek umi bekalkan saya susu. kalau tak... kering tekak saya. ekekekeke

nampak tak gambar mirul tgh minum susu?? perasan tak tangan dia? aku puas tarik letak bawah. tetappp nak buat gitew. feel nyusu kot. kalau dia baring tak pasan sgt. lila duduk obvious gile. ekekeke.. ala2 ziana zain amik feel nyanyi la pulak.. miahahahaha

Saturday, February 7, 2009

Merajuk Dan Tarian

Menyampah tol aku. tah apa si amirul/aris usik, abis shoot camera, bila upload jadi slow. sbb size kecik nih??!!!

tapi aku tak reti nak adjust. hahahaha.. ampess... tgk la ek dlm gerak geri slow. :p



video

Jalan Menggatal???

Paham tak???

Dedolu masa aku blajar, duk ngan senior dr johor ngan pahang.

Deme suke ckp apa??? membirah la tuh....(sebutan mcm bighah)..

maksudnya.... tu nak menggatal la tuh... hehehe..

Dpt flyers... ada gak jalan birah kat damansara nie.. miahahahha....

Gatai beno deme gamaknye... :p

Kebencian Tidak Membawa Aku Ke Mana

Ntah kenapa aku duk teringat2 kisah masa aku sekolah dahulu.
Hari nie makin kuat perasaan tu, rasa nak tulisssssss jugak apa jadi kat aku masa sekolah dulu.

Ikutkan perkara nie tetiba muncul dlm pale otak ku bila tengok2 kan gambar kengkawan pi reunion skoll last week. especially cikgu yg terjebak dlm kisah nie pun hadir sama.

Suspen ek?? hahaha... bukan kesah yg misteri mane pun... tapi pada aku... mcm sampai bebila pun aku nak kata berdendam tu tak... tapi mcm kesal. KESAL yang amat sgt!

Aku??? takde yg bebetul extravaganza pun jadi kat aku. aku pun hanya lah seorg student yg sgt la diam, bercakap bila di tanya, tak banyak berita sensasi (:p), hanya seorang pelajar yg kalau tgk graf mendatar jek dr segi ketrampilan dan personaliti. (tapi graf akademik tu mmg naik selalu.. hahaha... nak puji gak diri sendiri... udah takde org puji.. kan??)

Cerita nie berkisar kepada zaman aku kuat berpersatuan. Yup! aku salah seorg penting dlm Persatuan pakaian seragam di sekolah menengah. dah macam legasi plak... sbb my 2nd sister top leader, aku joint masa tu as junior, bila dah meningkat, aku pun terjebak dlm kancah ahli jawatankuasa(wpun aku rasa aku tak punya kekuatan nak teraju apa2 jawatan), and oso, my younger sister( bawah aku) pun masuk persatuan yg sama, juga one of top leader. hahahaa (merasa gak ko top leader!).

masa zaman kakak aku mmg femes gile persatuan tuh. termasukla ahlinya. zaman aku kot mcm ala2 surammm jek kuku. ntah la... mcm apa yg dirancang tak menjadi selalu. selain cikgu yg bertindak sebangai penasihat, mcm duk bangkang jek idea kitorg.

Mmg previously dia penasihat utk satu lagi persatuan pakaian seragam yg sgtla pemes seantero daerah, tapi... dia mcm terpaksa je joint persatuan kitorg sbb ditukarkan. dr zaman kakak aku dia dah bangkang itu ini, tapi... depa mmg byk suara2 yg tough. tak mcm zaman aku, pompuannnnnnnn yg incharge. mmg la kena aukk je kan???

my best friend merupakan top leader n aku hylah tempelan yg saban meeting nulis minit mesyuarat. hahaha.. pecah rahsia jawatan aku. :p

Yup.... byk gak aktiviti kitorg rancang, asyik la ditolak dek penasihat. even pi bertanding kawad pun cikgu tak muncul. mmg kitorg buat hal sendiri2 lah! (eh! dtg kot. tapi tunjuk muka. pastu hilang. dang!!!)

Sampai satu projek besar, camping. at the first place dia rejek proposal kitorg. adela dekat 3x (kot...ke lebih??tak ingat dah) kitorg buat balik, up to his need. sampai la saat kitorg dah dpt cari tenaga pengajar utk training absailing bagai, dia tetiba ckp dia takleh pi!!!! wat the ****??!!

Padehal masa, tempat, peralatan camping, transportation, semua dah diuruskan. cikgu backup?? memula ada la... tapi at the end, semua tak nak pi. wpun ditanggung!

Menjadi kesalahan bilamane keluar dr kawasan sekolah secara rombongan, tanpa guru iringan.
Tapi masa tu kitorg dapat iringan orang dewasa yg support our project. Kira kawan kengkawan kitorg gak lah. dah pangkat pakcik pun org tuh. itupun cikgu penasihat takmo ikut gak. siap ugut lagi apa2 jadi, dia tak bertanggungjawab.

Iskh... suara ramai yg dah byr semua nak teruskan. risiko mmg diambil sendiri since takde cikgu yg nak ikut jugak. (sgt sedih bila final projek besar utk aku dan kengkawan yg masa tu dah form 4, tak mendpat sokongan cikgu).

Akhirnya... bertolak jua kitorg ke destinasi ditemani bbrp org dewasa yg bakal membimbing kitorg dlm aktiviti lasak di sana.

ke negeri yg tgh ribut skang nie.. :)

Nak dipendekkan cerita... rata2 yg joint mmg seronok gile masa kat sana. wpun aku nie ala2 dupdap2 sbb takde cikgu pengiring, but still enjoy sbb diorg semua pun enjoy.

Couple of month... later....

kawan baik aku yg merupakan teraju utama dlm aktiviti berkenaan telah di'usik' dan menyebabkan kawan aku tu tidak dpt hadir ke sekolah dan meracau sendirian di rumah.

Siapa yg tak sedih sbb tahun tersebut tahun kitorg akan menghadapi SPM.

Mcm2 diusahakan oleh keluarganya termasukla memulangkan 'brg' yg diambil semasa disana dahulu, tetapi tidak byk perubahan berlaku padanya. aku antara rakan yg kerap menziarah dan amat mendoakan kawan aku sihat kembali dan sama2 menghadapi peperiksaan SPM.

Ya... kesah ini bagaikan duri yg tembus kat dlm jantung aku bila cikgu2 disekolah pada mulanya bersimpati, tetapi sebenarnya menjatuhkan hukum dunia, mengatakan 'inilah balasan kepada pelajar yg engkar kata2 guru'.

Apa perasaan anda bila cikgu berkata sedemikian??? aku tak kesah sgt bila diutarakan dlm bilik mesyuarat persatuan aku, tetapi ini di PERHIMPUNAN sekolah!!!

Ya.... ada cikgu bertindak sedemikian seperti dia berhak menjatuhkan qada' qadar Ilahi!!!

(dgrnya cikgu tu pun sakit lelepas tuh. hilang plak taring dia iye??? aku mmg benci cikgu tuh!)

Apa hak dia ckp macam tu??

aku dpt rasa, ramai cikgu lebih suka menjaja cerita TIADA GURU IRINGAN menyebabkan PERKARA ITU BERLAKU, daripada cuba mencari penyelesaian terhadap seorg pelajarnya yang SEPATUTNYA MENGHADAPI SPM UJUNG TAHUN TERSEBUT!!

Ya... aku kesal dan kesal aku tu sehingga hari ni. Tekad aku tahun tu... aku akan score SPM gile babas, dan tak kuasa nak ngadap cikgu2 yg bermuka2 cenggitu?!!

alhamdulillah diorg tak ngajar aku utk spm. kalau tak.. sure aku pangkah diorg dan subjek tu sekali. hahahaha

Rentetan peristiwa itu.... kawan baik aku tu... tak dpt nak ambil spm sbb masih dlm kondisi yg kurang stabil (wpun hakikatnya, dia la yg byk ngajar aku math dulu. she was sooooo briliant!!).

Sekarang, dah berkawen dan ada anak dua. Suaminya??? erm.... tak tau la status skang nie... sbb aku pun dah lama tak contact dia. kekadang timbul rasa bersalah tak hubungi dia... tapi setiap kali aku tgk dia.. aku turut rasa bersalah, sampai aku rasa... kenapa dia yg ditakdirkan jadi begitu. dia sgt berpotensi utk menjadi student yg cemerlang.

Teringat aku, masa aku bertunang, petang tu dia dtg singgah. aku tak jemput dia, tapi terasa bersalah plak sbb dia tak diberitahu. iskh... maafkan aku kawan.... terlalu cepat sampai menjemput pun tak sempat.. tapi rasanya masa kawen aku jemput. tak pasti dia dtg ke tak. :|

Yang pasti... kesal aku pada cikgu yg asik la duk utar perkara yang sama, "ha.. tula... buat lagi kerja sendiri2!. kan dah kena rasuk! ckp cikgu taknak dgr!!"

membuatkan aku menyampah nak jumpa cikgu2 tuh!

Moga Tuhan lembutkan hati aku nie... amin....

Friday, February 6, 2009

Apa itu ANION atau ION NEGATIVE?


Kali nie kita beri laluan kepada wanita2, ibuk2, remaja2 dan kepada sesiapa yg menggunakan tuala wanita.

Haaaaaaa... jgn wat2 pelik plak iye para bapak2 sekalian... kalau nnt nak kawen pun kena gak beli tuk bini kan???

okeh... nie adalah produk yg baru tak baru dlm pasaran, tapi baru la pada saya nie ha... Roll

memula takmo gak beli dan cuba sbb cam mahal jek.

Tapi.. bila cilok satu dr bos punya, (standard la.. kalau dah terdesak, aku rembat dulu sape nye kat opis nie... hahaha.. udah nama kami berdua je pompuan) mcm best plak pakai. bukan best tu maksud aku boleh mkn Munchy, tapi... selesa dn kering. dan yang lebih penting.... TAK MENDATANGKAN IRITASI.

Aku nie ada masaelah ckit... kalau pakai beli kat luar, mmg mcm2 hal la yang jadik. paling haru kalau gatal. aduyaiii.. rasa tension jek. especially masa tgh hari 1-3 . mula la rasa nak marah jek.

Tapi lepas sekali period aku pakai, dr pantyliner ke heavy flow, mmg selesa jek.Smile

Pantyliner dia pun bukan kecik sgt. ala2 slim dah ghopenyer... nak pakai daily pun cam sayang jek. tapi selesa sgt pakai.Sunshine

Nak tau lebih lanjut, meh baca ckit aku copy dr dia punya brochure.

Gamabr pembungkus dia la tapinya...





Setiap pembalut Love Moon Anion jika dibuka terdapat semacam lapisan pita berwarna hijau. Pita hijau inilah yang disebut alat TERAPI ION NEGATIF (yang dikombinasikan dengan pembalut wanita teknologi tinggi). Lapisan khusus yang mengandung ion ini tanpa tambahan bahan kimia; menggunakan proses ionisasi untuk menghilangkan bau sterilisasi tanpa efek yang merugikan.


Jika beli sekarang, anda dibekalkan dgn self test card. utk apa??? utk tgk ada jangkitan ke tak. dah rupa ujian pap smear jadinya. (err betul ke aku eja tu?)Thinking

TETAPI>>> kalau sesiapa berminat, leh je nak contact aku. tapi kalau nak lebih detail leh contact PN ROZA 0163310458.

Harga ??

PAntyliner = 30pcs (1 month supply) = RM18.00
Day use = 10 pcs = RM15
Heavy flow / night = 10 pcs = RM15

Kalau beli 3 set nie tak silap rega jadik RM45.00

Apa2 pun... leh je nak ty akak roza tu..sila la kepada yg berminat ek..

apa beza ngan pad herba??

owh... ini pun saya pakai gak dulu. tapi disebabkan payah beno nak beli kat luar, saya dah tak pakai.

ikutkan ok jek cuma semerbak bau herba tu sampai aku suspen org sebelah sedar aku pakai pad. ekekeke...

tapi... terpulang kepada anda semua. kalau tak suka bau2an... ini adalah pilihan terbaik.

Pad nie pun boleh dibasuh gak. don't worry...

Penghantaran ke apa ke, boleh refer kak roza tros. kalau nak tunggu aku.. ala2 lambat la pulak.. Laughing 1

Selamat membaca dan membuat pilihan!!

(aku tak dpt utg pun letak advert nie.. cuma berkongsi utk kesihatan kita bersama. Bouquet)


jumpa website nie .yang menjual nya lelaki... tapi bagus gak..dia concern kesihatan wanita. ekekeke... kat cnie leh baca detail. sila2 la ek jenguk .

Thursday, February 5, 2009

Lagi2 MUNTAH!

Sorry la kepada yg sendang menjamu selera.

Tapi takde gambar kira ok la kan??? hiks..

Semalam, mirul muntah lagi.

Aris plak duk melalak nak suh entertain dia.

Abah diorg blom balik lagik.
(aku mcm gerammm jek... tapi pk balik, dia pi tgk rumah...geram tu telan je ler... :p. geram tol aku kat contractor yg lembab nak mampos tuh. kata sebulan. nie dah dekat 3 bulan. NGOK tol!)

Aku sampai rumah area kol 7.15pm. siap kan brg kat bawah. tapi tak sempat nak usik kat dapur sbb Aris melalak tak berenti. tah apa kena tah.

Angkut je la bawak naik. Amirul mmg excited dpt naik atas sbb leh tgk kartun.

Aris plak memula ok. bila aku nak mandi je mula la buat hal balik. aku biar je dia melalak depan pintu bilik air. kalau tak.. sampai bila pun kerja aku tak siap.

Solat?? boleh tapi ada je la budak sorg nie duk tutup sejadah aku. tak pun dia duk baring nelentang depan kita. sah2 la aku sujud mane dan. takleh nak buat apa dah.

mil aku pun kepenatan sbb mirul tak tido siang nya. sibuk ngacau org kat dapur. tak pun kena monitor apa dia buat. kalau tak... sah2 la dia buat hal. mmg haru je semalam.

1st time muntah lepas aku abis magrib. dia memula meneran nak membuang, sekali muntah pun keluar. pelik tol... mcm ada merah2. darah ke apa nie?? ntah la... tawakal je lah... lagipun dia batuk teruk gak.

Abis la... baju nak kena basuh laie..(takpe.. tu tugas abah ) oklah... adik plak melalak2 depan bilik air sbb takleh masuk + takde org dlm bilik. eeee... sabar je la.

Settle semua... amirul aku bagi mkn ubat. pastu minum susu coz dia mintak. aduh.. aku suspen dia keluar balik.

adik plak aku buat susu tak abis. sbb??? duk pelik nengok abg dia menjerit2 diberi mkn ubat. HEH! ko pun sama la Aris. tak yah nengok org beriya.. :p

Abis susu... dia lepak baring. SEKALI!!! keluar lagik. ckit tapi cukup la buat aku pening. sbb kena tang cadar bantal abah dia. huuuuuuuuuu......puas gak la aku lap bagai.

Terpaksa anta aris kat mil aku jap sbb budak tu nak tidur n takleh nengok aku lesap. geram betol!

Muntah2 gak. tapi mata lekat je kat Tv. geram betol aku. kalau tak masuk mulut takpe jari tuh. nie dia duk isap jari dia tu.. kalau bersih takpe. nie tah apa2 dia pegang, masuk mulut, tu sal la batuk. iskh..

Kan aku dah membebel kat cnie.. geram betul. tapi nak wat camne...masa kecik mmg la seksa sbb bdn tgh nak bina antibodi. tapi... hai... kalau selalu gini aku sensorg kat rumah, mau aku meletop gak. hahaha...

Kepada bapak2 sekalian... jgn la biar isteri anda ngadap anak sensorg. lebih tepat... jgn la plak nak bising2 kalau lauk takde atas meja. kalau dpt mcm anak aku yg nak ngekor 24 hours aku kat dapur, tak jadi dah aku nak masak. asik keja ngalau depa ke depan jek. haih!!!


Wednesday, February 4, 2009

RasaMas

Agaknya ramai kengkawan yg menyambut CNY dah kembali dr cuti yang panjang hari nie.

Sudahnya.... nak keluar dr subang sendiri ambil masa 1/2 jam. Masuk Federal hway masih lagi pjg que keta.

Dr 3 lane jadi 5 lane.

Aku malas nak pk, masuk hway plus utk ke KL. (owh.. hari nie kena pi HL office coz submit and pick up goods)

Tetiba lak aku rasa.. jauhnyaaaaaaaaaa KL. gile babas nye jauh aku bawak keta. kalau ku tahu begini....(mane la kita tau kan...) patut masuk puchong lalu Sg Besi hway jek. hueheuheue...

dekat kol 10 baru sampai KL. mcm haremmmm jek...

kat ctu kejap jek. Pastu aku balik buat money changer utk office n tros ke midvalley utk ke post office.

Jauh gile pi post office. hahahaha...

alasan...
1. senang parking, byr singgit jek.
2. kat bangsar ada gak.. tapi parking problem. mahal pun iye gak. kalau kena saman lagi terjelepuk nak byr. hehehe...
3. aku nak beli mknn tros. sbb dah boring tak mkn tghri. hahaha... baekkkk... punya alasan...
3. still under office work maa...

aku pi sana semata2 nak claim rebate keta. bestnyer.... Tetiba jadi kaya.

(ehhhhhhh.... rebate utk moto lom buat lagi??? alahaiii... kak anim pun.... aritu dah beri amik balik... kan dah lepas... :p)

huhuhu... dannnnnn secara tak langsung.... sayu plak sbb duit tu kena simpan utk beli brg rumah (specific:dapur).

huehue.... takpe... insya Allah ada rezeki lain utk aku berbelanja.... amin...

lama juga menunggu kat sana. no aku 1144. masa aku amik no, baru 1070++ dipangge... hueheuheue... nasib bek cepat.

Tuesday, February 3, 2009

Our "Syurga"



Insya Allah.... doakan kami dipermudahkan... amin... :D

Pelik Atau Memang??


Food Poisoning????

Saturday


Aris pepagi mkn honey star. selalu lepas tu aku suap mknn sure dia terima. tapi hari tu abah dia suap telur separuh masak pun dia tak heran. aku suap kueh pun sama. aitt... nape dik???

Area kol 9++ aku get ready nak pi mydin beli brg, and abah dia sesiap nak tgk rumah, aris muntah kat tepi katil. abis honey star ngan susu yg tak abis minum tadi.. iskh... pekes plak dak sorg nie.

tinggalkan aris ngan nyai, aku bawak mirul shj. abah dia plak gi tgk rumah+basuh.

Kat mydin nyai call kata aris muntah lepas minum susu.
iskh... kesian plak adik... nape pulak la dia kali nie... cecepat beli brg dan balik.

mil aku tgh dukung aris sambil tak berbaju. mak ckp aris muntah lagi tapi tetengah tido plak tuh.

aku apa lagik... angkat masuk keta, dlm pada dia lelembik tuh, aku bawak pi klinik. mmg melepek je la dia.

doc Hamizah ada. aku suka ngan doc nie. even masa buat monthly check dedolu pun dgn dia.

Since aris dah lembik melepek, doc tros masuk ubat ikut b*n*t*t dia. :D

Balik dr klinik, dia dah ok ckit. bagi susu pun dah tak muntah. lagipun ubat tu doc kata tahan 6 hours, after that, tak kebah, baru bagi lagi.

Alhamdulillah, lepas sejam dua jam, suara dia dah kuar balik. hehehehe... dah baik la tuh. :D

Sunday

Amirul batuk on off. hari nie mcm teruk pulak dgrnya.
Bagi mkn ubat batuk breacol kekanak. bersilat dibuatnya kita nie... :p
tghri pi jenguk abah kat rumah sambil bawak bekal MCd.
(aku boikot???mmg... tapi dah malas nak pk nak bawak bekal apa kat abah dia.. nasi for sure rejek. lagipun.. kesian pekerja yg mane tau.. kes boikot2 nie, depa la affected. gaji dikurangkan... kesian kan??)
Berkelah kat dlm umah .... bersila lagik. hehehehe..
mkn fries je aku ngan mirul... tpai cam ada after taste plak fries tuh. er... camne ek nak ckp??? takleh aku nak byg lah...
abah mkn big mac. aku ngan mirul la yg bedal fries tuh.

Natijahnya.... amirul balik tu batuk makin teruk. sekali muntah kat atas masa ngan abah dia, 2ndly kat bawah masa dia duk gegelak ngan abang sepupu dia. berlambak.

Mlm... aku plak masak nasi goreng kangkung ikan masin. adeh... bunyi sedap kan?? mirul mkn pun banyak...

(remote tv yg tak lama lagi sure arwah. dah mcm2 bunyi2an kat dlm tuh. :p)

Tapi mungkin dah nak kena.... mlm tu dlm dia tido lepas mkn ubat, batuk cam nak rak, keluarrrrrrrrrr segala isi perut mirul.

fries, nasi goreng, susu, kaler pink ubat je aku tak cek. hahaha...

(pandai mak dia kan??? semua yg oily pi sumbat kat anak yg batuk kaw2 tuh.. huehuehueheu ...mmg la salah aku... huk)

Melepek mirul. kesian sungguh. tapi lepas tukar baju semua, dia tido.. nyenyak...

yup... anak2 aku bergilir kena muntah2. tapi alhamdulillah tak berak2. tapi... dua2 pun aku risau nak rak... iskh..

Monday


... early in the morning, abah siap nak gi kerja.... giliran siapa plak????

AKU LA PULAKKKKKKKKKKK.....

muntah mcm nak rak!!!! yg pasti, nasi goreng ngan kangkung semua keluar balik. (susahnya la perut nak hadam kangkung tuh... pelik gak aku.. :p)

yup... aku kronik gile muntah. siap perut bagai dipulas. dah tu aku kena pi kerja plak. aduyaiii... pengsan... tapi sib bek after 3rd time muntah (aku muntah shake plak tuh... iskh.. rugi2), baru rasa lega n cergas ckit.

on the way ke off. aku singgah kedai beli mkn.. yup.. again semua keluar jugak. haru beno....

sampai satu tahap aku tak berani nak telan apa2. even air masak pun keluar. teruk ooo...

Pregnant??? owh.. tidak sama sekali... sbb aku muntah sampai mlm. nasi aku mkn pun keluar balik. agaknya angin dah kaw2 masuk dlm perut.

Tapi kalau aku mkn HL - aloe, peanut bar ngan kacang... tak plak ko keluar??!!! teruk betol!!!!

Mlm tadi aku tido kul bape ek??? lebih awal dr anak aku kot. abah dia duk buat keja pun aku tak perasan. mmg tumbang langsung.

Tuesday

Pagi nie aku alhamdulillah kembali sihat.. mkn gak la heavy. nak ngelak muntah lagik. ok plak...
TETAPI!!!>>>>

baru jap tadi mil aku call, mirul.... muntah lepas minum susu. itupun tak abis. dia mkn roti ng continue with susu, terusssssssss..... keluar... skang melepek je dia. takde plak batuk2. iskh... pelik sungguh.

HArap2 takde yg teruk berlaku kat anak2 aku.... amin....

Sunday, February 1, 2009

AidilAdha 2008

Lama gile perap. malas plak nak bubuh sbb asik lupa jek! kalau gambar duk dlm camera mmg aku selalu lupa nak upload. tapi kalau dlm phone mmg ingat sokmo. hehehehe

Tema kaler is MEGRAH!. sbb apo? sbb abah dah tempat satu laie baju kaler merah, anak pun dicarikkan. itupun sauk masa pi beli belah posa arituh kat PKNS. cantik.

Cuma aku je la bekorban. baju tu aku buat taun.... 2004 kot. yg aku ingat, baju tu aku pakai masa abg ipar aku kawen. hehehe... itu la yg aku ingat.

Jarang pakai lagipun sbb kurung moden. lelepas beranak lagila kurang nak pakai sbb tang perut mmg nmpk dulu . boring jek.

La nie sarung dah ok ckit. tapi disebabkan raya, mkn tak hengat, tang perut pun naik cam peknen 3 bulan. huahuahauaha... haru tol!

Er.. mak teh.... sampai bila nak peram gambo kitorg sefamili??? taun depan baru leh tgk ek?? :p

Anak kawan kakak aku. boolat gile mata dia. hiks..
Dengki tol yg ngamik nie... tak clear tauu :p
Nenek, Acik Shidah, ngan Alia. so bongsu yg tak lama laie kawen jugak kot.. ekekekeke...
Aris di samping Nyang
Mkn la... apa lagik.. sodappppppp
Ngan pakcik aku a.k.a abah cik elyn. amik gambar je la ek kak... ko tak dpt dtg aritue..
Aku pun konpiuh... apekehaynye dak sorg nie pakai stoking!
Ngan nenek!