Friday, March 28, 2008

Comey nye Dia!!



Comeykan!! baru nak masuk 2 bulan this coming 1st April 08.

nama dia nur qistina bt mohd naguib. (er... betul ke dok aku eja nama pak dia nie?? hehehe..ampun kalo salah ya sim :D )

kalau perasan.. aku penah citer pasal bb nie kat cnie

akhirnya dpt juga aku melawat kawan aku yg baru lepas pantang nie. jauh gak rumah ko sim... mencanak aku mencari.

ikutkan.. Bangi tu territory aku dulu tu... tapi disebabkan byk beno pembangunan... rumah ko yg senang alam nak cari pun aku leh sesat. hehehehe....

btw, thanks for lunch ko tu.. kesian ko.. aku mai inform last minute pun, ajak lunch sekali.. (bising gak aku.. ibu nyusu anak makan lambat.. kul 3 dekat baru dia lunch.. huhuhu... )

aku suka nyer kat bb ko. kalo boleh nak angkat bawak balik bagi kawan ngan aris.. hehehehe...

Selamat bekerja ya wahai kawan ku next month.. jgn risau ngan bb sgt. sbb biasa la kan.. bila nak tinggal ngan org nie.. ada mcm2 perasaan dtg. yg penting, kita kena tawakal byk2.. harap segala perkara baikkk je berlaku. :D

Beli Tak Beli

aduh..... mencanak naik harga susu dan barang makanan anak.

bukan tu aja... lampin pakai buang tu pun sama naik harga.

Alhamdulillah ada jugak pasaraya besar yg turun kan harga jadi murah.

atleast.. boleh la jugak save kat 'sini' tapi top up kat 'sana'

mesti ramai ibu2 dan bapak2 kat luar tu mengeluh kan...

susu anak naik harga, makanan budak eg. nestum dlm tin pun naik harga even diapers pun sama...

aku pun salah sorg terjebak dlm situasi nie. macam dah tak larat dah nak redah every single store n sing sei utk dptkan susu anak paling murah.

aku agak terkilan jugak dgn pengeluar susu dan makanan budak nie sbb dah la kurangkan kuantiti. harga pulak naik! cuba la kurang kuantiti tapi harga maintain. mmg tertipu je aku rasa sebagai pengguna.

kalau barang semua naik... gaji tak naik pe la gunanya... org keja gomen naik ckit gaji.. barang pulak harga naik mencanak. mmg GILA la

betul jugak kalo org ckp skang nie nak ber-anak pun kena pk banyak kali... mmg betul setiap anak tu ada rezeki nya.. tapi.. kena juga fikir usaha nak mendapatkannya.. betul tak?

Macam mana la aku tak membebel pepagi nie.. sbbnyer... aku beli nestum mirul (mahap la ya... bukan takmo beri mkn nasi.. tapi dia yg tak nak. sume lauk dah try... mmg payah dia nak telan. lagi dia keluar balik ado) ala.. yg gandum dan madu, dulu tin kecik 450g rega RM4++, tapi aritu aku beli, RM5++ tapi isipadu dlm tu cuma 225g!!! mak aiiiiiii separuh tuuuuuuuuuuuuuu... gila bapak nak utg!!! aduh.... (amirul......... sila la mkn nasi ngan lauk yg best2 tuuuuuuu) kalo gini la selalu... mmg teruk la... nie belom masuk brg rumah lagi nie... huhu....

kekadang beli brg dapur pun, bulan nie beli brg sama dgn barang bulan lepas, tapi beza harga dekat RM100 juga. huhu... apa lagi ek nak save?? mmg saving makin susut gamaknya.. kalo tak beli mmg keperluan. Jadi, nak tak nak... kena la berjimat. erm... duk kat kl nie apa la yg boleh dijimatkan ya???

kekadang bila fikir balik... harga besi naik pengangkutan naik.. display naik.. promotion naik.. kalo rasa nak turun sgt kos tu... cenggini la.. aku nak buat suggestion kat para pengilang semua...

buat la setiap hujung minggu tu... promote kat mana2... suh pengguna dtg dgn bekalan masing2. kita pi kilang n trus masuk dlm bekas sendiri. hahahahaha.. bernas tak idea aku nie ??? *wink*wink*

dan........ tak payah la deme nak inccured segala mcm kos sampingan kat satu tin susu 1.6 or 1.8 kg deme tu...hehehe

(agak2 kilang mana la nak ikut cadangan aku nie??? :P)

Tuesday, March 25, 2008

GHOST and Maid In Manhattan

tah kenapa aku suka tgk citer nie.

last sunday night je tak tgk sbb ada org tu dah booked awal2 nak tgk man u lawan liv (tapi udahnya frust gile sbb liv kalah.. ekekeke)

best citer dia. btw, tgk la sendiri. aku tgk kat tv selalu. tapi disebabkan episode 8 tak dpt tgk kat tv, aku pun cuba bukak 8tv website. pun.... gagal tgk. nape tah. utk menyenangkan aku.. paste je kat blog. dpt tgk 3/4 screen pun ok la.. janji dpt tgk full 8th episode. hehehe...

nak tgk dr 1st sampai latest episode?.. proceed to 8tv ok.
ENJOY!
_____________________________

Maid in Manhattan

dah berkurun citer nie keluar baru ari tu aku tgk. teruk kan??? (siap kena soal dek hubby.. beriya2 nak tgk cite tu kenapa?? bole tak nak jawab.. udahnyer.. takmo bawak pi tgk wayang.. kena la tunggu kat depan tv.. boley??? )

normal la tu kot.. kalo vcd ciplak dah takdak nie.. belaka lambat aku tgk filem kat pawagam .hahahaha (sshh! jgn gelak :P)

disebabkan tido dekat kol 2... anak nak susu kol 3 pun aku tak sedar.. hahahaha... ngantuk gile aku dibuatnyer.. len kali kalo nak kuar movie tu sila la kuar awal ckit. nie belaka tgh malam jadahnyer... siang dah wat keja mcm2 bagai.. malam nak tido lambat?? mungkin tidak...

episode 8 part 4

episode 8 part 3

episode 8 part 2

episode 8 part 1

Sunday, March 23, 2008

AF6 dan Ihsan

aiyorkkkkkkkk.... sungguh bosan dgn penyampaian AC.

apekeheynyer yeop!

serba tak kena je aku tgk kan AC tu jadi pengacara.

tak penah nak anggap dia boleh jadi Aznil.. tapi... mmg buhsangg gilesss semalam.

(aku rasa ramai setuju kot.. sbb tu mcm bukan AC je... mcm kontrol giles dr semua segi)

bckp pasal peserta this year plak.. ikutkan sume ada suara yg menarik cuma pelik btol ... lagu yg deme pilih sdri pun takleh bawak sesedap.

apekeheynyer Yeop!

kalau base on concert (jgn pk kan personaliti as per diari AF) aku vote for riz, stanly n nadia shj. lelain masih lagi dlm proses aku nak sukaa diorg menyanyi.

end up.... Yana tersingkir. (dia nie mmg aku tak perasan sgt kat akademi pun.. uhuk2)

(tapi sabo je la.. tetengah aku tunggu riz ngan nadia nyanyi.. ada makcik call aku.. hadoiiiiii... dengki tau ko nenek :P... sib bek aku masih dgr apa diorg nyanyi wpun still nak berborak ngan ko.. btw, thanks call aku.. :D cayang ko nenek kebayan.. hikss)

dek kerana kebosanan dgn Af, aku pun roaming2 ler.. stesen. tapi.. best gak tgk cerekarama kat tv3. aku ingat aku sorg je gitu.. ghopenyer kak red pun sama.. uhhuhuhu.. boring tol af kan kak? tapi akak tgk berteman org tak tido.. saya berteman dgn org2 yang dah tido.. huhuhu.. dlm erti kata lain.. ngadap la ko tb tu sensorg. :D

citer pasal si tanggang nie byk tol keluar sesejak dua menjak nie ek... aritu citer zizan nin ngan fauziah nawi.. la nie zamarul ngan kartina aziz plak. ada lagi tapi lupe dah aku.. hehehe (rajin tgk citer melayu gak nie :D)

tapi moral of the story mmg simple... jgn la ko derhaka kat mak pak.. erm.. ada lagi ke org cenggini dlm zaman skang nie?? harap2 tobatla hendaknya...(aku rasa macam tau je sapa.. tapi.... siapa yaaaaaaaa?? jeng jeng...)

Saturday, March 22, 2008

video video video video

Kenangan


sebelum ke rumah tok uji deme yg accident last month. bergambo ngan nyayi dan yayi

ready to go ........17/2/08

monyok pulakkk

1st time aris meniarap sendiri.. tapi tak sempt amik gambar dia pusing sendiri.. good boy.. 1/3/08

aris kacau abng yg tgh demam sambil layan in the night garden 13/3/08

toye je muka mirul.. uhuk2.. gambar sebelum dia muntah pagi tu...


masa kat rumah nenek selayang. apa ek mirul tgk tu???

Friday, March 21, 2008

Hutang Tag

Adakah adik ku sorang itu merajuk???? tak mungkinnnnnnn kan nemo kan.. hikhik.. mahap di pinta kak zana lambat jawab tang. okeyla.. la nie nak jawab la nie...

Pasnie leh banjer kak zana pizza plak k. :D

my handphone: K750i



adik aku ckp mcm tipon voltron sbb bersegi2. ala2 baling pun tak rabai la.. ciesssssss... tapi mmg user friendly maa... camera pun cantik. tahan lasak pun ya gak. mirul dah bape kali duk terlepas dr tgn dia. finally... dia berjaya mengeluarkan logo sony kat belakang phone aku tu. seeeeee.... tak jumpa uhu glue.. malas nak gam. tah mane tah logo tu aku letak. huhu...

Ha.. satu lagi.. aku suka tang sync to my outlook.. takyah la aku duk tulis detail sorg2 dlm hp aku tu kat buku.. trus print dr outlook je.. senang dan menyenangkan. :D

but the bad things about this phone, takdak 3G.......huhuhu... boring tol. sesejak abah selalu outstation nie.. nak la jugak ber3G ngan dia + anak2..(since anak dia malu nak ckp on the phone esp mirul... kuang kuang kuang)

Tapi..nak buat lagu mane... nie pun abah yg beri.. alhamdulillah .... nak beli sendiri mau aku ikat perut nnt. hehehe...

________________________________________

okeh.. 2nd tag from along arman

rules of tag (copy paste)

1) Must be clean. No X- rated sites. (x bole yg 18 up2)
2) Only FIVE links
3) Must tell 5 people
4) A link back to the person who tagged you
5) An active link

link website aku selalu masuk???

apa ek??

1: sure http://www.blogger.com
kalo tak.. takkan la aku ada blog sdri kan.. :D

2. yang ini kot http://klubbkidd.blogdrive.com/
hahaha. sesejak musim af dah bermula.. aku mula refer to his comment or summary.syiok baca.. lelagi apa dia kabo to aku pun pikir yg sama. (er.. ok ke nie)

3. pastinya http://www.bharian.com.my/
utk tau isu2 semasa. tapi la nie jrg gak baca paper sbb bebalik citer yg sama.. propa pasal itu ini. masih tak puas hati dgn parti pembangkang yg memang itu.. huh... baca blog sdri lagi best. hehe..

4. http://www.shoppingnsales.com/
boleh layan??? tgk nearest warehouse sales la apa lagik. hehe.. syiok je dpt pi n beli borong. murah plak tu. quality the same. utg2..

5. last one...http://www.quranexplorer.com/
paling rajin masuk masuk kerja kat opis dulu... pepagi sampai.. aku on n dgr sambil ikut2 baca mana yg ingat. tenang n damai je rasa. kalau tak pecaya... cubalah... tapi kan.. ada tak sesapa leh tolong carikan tafsir in BM. kalo yg free tak tau.. yg kena byr tu tau gak la. bukan tak faham... tapi lagi menghayati kalo bm .hehehe... tak rugi kongsi ilmu ya kawan2..

finish already... sape nak aku tag???

aku just beri this 5 names la ek.. buat ya jgn tak buat.. :D

1. latz
2. cek cendawan
3. nemo
4. arin
5. umi mia

mekasih daun keladi.. pasnie.. tag org lain lagi... :D

Tuesday, March 18, 2008

Demam Campak LAGIK!

boleh jadi ke kena lagi dlm tempoh terdekat?

kalo tak silap aku, last year baru je dia kena. la nie kena lagi. cuba baca nie...

dr hari sabtu aku perasan bintik2 kat badan dia tapi aku perasan benda tu keluar bila lepas mandi je. lepas sejam.. bintik2 tu hilang. tapi semalam truk amirul mengamuk n merengek sbb sakit2 badan.. kot..

aku plak byk benda nak buat. dgn kerja bos suh settle n mcm2 lagi... buat aku hangin bila dia duk merengek2 je.

sampai satu tahap mmg aku hilang sabar. kesian mirul... adik dia pun terpinga2 (agaknya)

mungkin aku penat tak habis kot. penat apa? ntah la.. kalo nak list pun tak siap sehari.

udahnya... hari nie aku hantar aris pi nursery. risay gak kalo dia kena jangkitan. dan.. mil aku pun leh rehat ckit. kalo tak mana nak keja si aris, mirul lagi.. kalo aku tgh ada buat keja lain.

tapi... mmg byk benda aku kena cope bila kerja dr rumah nie. tapi.. biasanya.. kerja aku tak penah siap pun... sbb sekian2 time aku kena turun bawah n buat kerja rumah pulak. mmg harap sgt opis tu cepat la siap renovation nya... byk keja aku pending nie. malam nak buat aku dah tak larat. nak bukak lampu je kesian plak si kenit dah tido. cemane plak nak buat kalo kekejap tu ada je yg pusing sana sini mcm tak selesa. sudahnya..tutup je la lampu. huhu.. tido...

ni pun aku curik masa tulis blog selepas bape lama simpan draft. :D

Friday, March 14, 2008

Klinik

tengok kan amirul still tak reda panas badan dia, aku pun angkat kaki bawak dia pi klinik. lepas dia minum/makan susu+nestum yg biasa aku beri tghri, trus angkat dia masuk kereta. kul 3 gak rasanya coz lepas abis citer kajjal.(er.. citer nie aku tgk pun lompat2. sejak dr aku dlm pantang sampai la nie tak abis2. nie citer hindi bersiri :) )

lepas daftar bagai duduk la aku nunggu doc kat luar dgn mirul. duduk je dia dendiam. dek keboringan, aku dukung mirul tgk ikan kat aquarium doc tu. ikan emas dia byk gak. besar2 lagi. yg jaga klinik dia sorg je. mmg selalu aku mai dr zama aku baru kawen sampai la nie.. dia sorg je jaga. aku pun ingat2 lupa. tapi.... kerana cerita maha mengejutkan hari ini... aku ingat nama dia sampai bila2.

tak lama kemudian, aku dukung mirul n duduk bebetul depan pintu bilik doc. tak semena2.. mirul batuk dannnn.... dia muntah dan muntah dan muntah. aku yg pegang kain lap pun dah tak sempat tahan muntah dia tu. byk sungguh! bukan baju dia aje yg kena. seluar, kasut, setokin sume kena. Yg bestnya... aku sekali kena. tudung, baju, seluar jeans dan sampai ke selipar aku ada muntah mirul. 1st time mirul muntah sebegini banyak. aduh.. kesian dia. aku nie bukan je kena bersihkan mirul. dgn aku2 sekali dah lencun duk basuh/hilangkan muntah mirul. yg lagi teruk tu... abis seat ngan lantai pun penuh muntah mirul. nak tak nak.. terpaksa kakak tu bersihkan sbb aku dah pening nak muntah gak dgn bau muntah mirul nie.. hadey....

Tak lama kemudian baru dpt jumpa doc lepas patient sebelum tu keluar. lama gile dia borak ngan doctor tu. huhu...(bagus gak dia lama... tak la doc terpaksa tunggu aku duk bersihkan diri anak beranak :P)

Semerbak bau kami anak beranak... iskhhhhhhhhh....

Kesian mirul, demam, perut byk angin.. mana taknya.. mkn ckit keluar byk. huhu...

Tak lama kemudian, kamirog pun tunggu ubat.

Bila amik ubat tu kakak tu pun ckp sesuatu yg amat memeranjatkan aku.

muntah mirul ada lalat hijau yg dah mati!!!

Astaghafirullah al'azim...... mengucap panjang aku.

Mcmana benda tu ada dlm perut mirul??!!!

Mkn??? suma aku monitor, aku yg suap or else, nyayi or yayi yg beri. takkan sempat dia masuk?? lagipun..mirul cuma minum susu + nestum bancuh dlm botol. takde mkn benda2 lain. tapi.. pagi tu dia minum dr cawan. pun.... di monitor dek yayi n aku sendiri.

Minum?? susu je.. takda benda lain. sgt pelik..mane sempat dia masuk mulut mirul!!!

Balik dr klinik ada la sekali dia muntah. tapi aku keja duk basuh baju je la. Sib bek decide mkn beli je. aku dah tak larat nak masak. sakit segala pinggang kepala aku nie. huhuhu...

Sudahnya... sampai pagi nie aku duk pk. n dr malam tadi aku tido tak lena sbb pkkan apa la jadi dlm perut mirul. Masya Allah....harap2 takde perkara buruk jadi kat mirul.

Ya Allah... kau lindungilah anak2 ku ini........amin.......


Thursday, March 13, 2008

Demam

amirul demam

mlm tadi tgh aku online n buat kerja ckit.. dia gigil2.

dlm kol 11 gak la masa tu.

dia demam aku plak takleh tido. sbb nya risau badan dia panas sgt.

sudahnya... suh abah ambil ubat yg doc bekal dulu (masih elok sbb peti ais) yg masuk thru d***r dia.

Aaaaaa.. baru aku lega ckit..dia tak gigil2 dan tak panas sgt badan dia.

tapi.. setiap jam dia merengek2.. tak selesa lagi kot.. susu pun tak nak.

pagi nie dia bangun pun susah. aku rasa dia sakit kepala, sbbnya sesekejap dia baring

bangun pun ala2 hoyong hayang.

pagi nie je dah 2 kali muntah. bg ubat senang telan tapi pastu kuar balik.

kesian mirul...

kalau tghri nie masih tak ok.. mmg kena bawak klinik rasanya nie. huhu...

Wednesday, March 12, 2008

Meniarap

Semalam Aris dah dpt terbalikkan diri dia sendiri.. wawawa.....

Dah makin bijak dia skang nie...kalau kita mkn n tak hirau ke dia.. dan dia tgh baring sure dia tegur kita.. ughh!..katanya... hihi... lorat btoi anak umi sorg nie ;)

Aris skang nie selalu duk ngiring2 nak niarap
tapi semalam akhirnya dia berjaya meniarap dgn usaha gigih dia sendiri.

rasanya lebih cepat dr amirul nie.. erm... (harap2 ckp pun cepat la dr abg dia.. huhuhu)

Amirul sampai hari nie tak bercakap2 lagi. puas gak ajak dia berckp. tapi dia ttp dgn sebutan yg lgsg tak kita faham. normal ke tu wahai ibu2 diluar sana???

ramai yg zana tgk n baca dr ibu groups kata normal bg kebanyakkan bb boy. tapi ada plak yg siap jumpa pakar. tapi.. zana amik pendapat suara ramai yg kata bb boy agak lambat berckp. tapi.. amirul faham segala apa yg org ckp n arah dia buat. cuma dia tak penah nak balas apa kita ckp dgn dia dgn bahasa yg betul. perkembangan lain semua ok. cuma ckp je tak penah. apa patut zana buat ya?

btw, nie clip aris cuba meniarap semalam. masa dia naik tu tak sempat ambik. ini je yg sempat capture. enjoy ya makcik2 sekalian...:D

video

Tuesday, March 11, 2008

Market

Org penang kata kalo pi pasar tu di pangge, market ek? hehehe..

Hari nie aku pi market gak. beli sayur utk stok 3 hari n beli udang ckit.

mane market aku tu? GIANT la.. mane lagik. ekekekeke..

(pasar ada tapi dah pukul 10 pasar udah tutup ya. kalo tak kena ke puchong la.. huhu.. jauh tuuuuuuu..)

Since abah takde,,, boley la masak ala kadar jek... ari nie goreng meehun je. malas nak masak byk2.. aku pun buat cleaning servis arinie... abis segala cadar aku basuh.

KERJA??? sekejap je aku buat. selebihnya melayan si kenit dua org nie. huhuhu...

mak plak tak cukup tido mlm tadi. udahnya kena la aku jaga diorg berdua nie dr ngaco nyayi dia tido kat dlm bilik. hehehe...

mirul tido sekejap je tgri ni. sejam lebih je kot. sbb apa? dia takut dgr bunyi mesin rumput yayi dia.. huhu.. penakut hamat.

Sib bek sorg lagi tido nyenyak plak tghri nie.. bagus aris. dekat 2 jam lebih gak dia tido. kalo tak.. payah dia nak tido lama gitu siang hari.

Natijahnya... malam nie.. kul 9 pun mata dia tak tutup2 lagik. udahnya..aku tutup lampu tv bagai.. baru la aku nmpk dia lelap. hehehe...(kalo idakkkkkk... suma mata ke tv. iskh2..iskh..)

Dia dah tido baru leh basuh kain.. huhuhu... (lambat la abah balik... malasnya umi nak basuh baju... huhuhuhu)....

Sunday, March 9, 2008

Wedding

Kawan sekolah aku kawen. ikutkan nie belah lelaki. belah dia sendiri aku tak pi sbb dia buat kat kg dia gopeng (since parent dia dah pindah balik kg).

Sedihnyaaaaaaaaaaaaaa...........

oit wani... aku tau ko baca blog aku kan??? bila nak pass gambar ke aku nie?? :
P


aku dtg awal n tak jumpa pun kawan aku tu... mmg frust.

Kenapa aku tak jumpa? cadangnya... aku nak pi sendiri lewat ckit. sbb abah mirul kena pi keja kul 2 nya. ada course 3 days. tapiiiiii... abah insist nak bawak kan kami pi sana. tapi..... awal la kan.

kul 11.40 dah sampai umah pengantin. pagi tuu... takkan nak masuk kot.udahnya..sementara aku calling2 kawan aku tu, abah pi beli n baca paper. Dlm kol 12.15 aku pi terjah umah pengantin. kawan aku plak tgh makeup. paling2.. kul 1 baru dia leh sampai. huhu.. mmg takde rezeki nak jumpa la.. huhu...

Kawan aku terkilan, aku pun terkilan tak dpt jumpa dia. sorry sgt ya rozie... tapi aku ttp mendoakan kebahagian ko suami isteri.

Yg lawak tu, kawan aku nama rozie, laki dia rodzi. bila sebut ala2 sama je bunyi. sampai kena xplain, "saya nie kawan rozie, pengantinnya perempuan " ekekekeke... diorg pun siap ty, lelaki ke perempuannya?...

Mcm dah byk kali kena la kot. hahaha... apa2 la labu.. janji ko bahagia hingga akhir hayat.

Balik tu, abah dah siap2 nak berangkat. belom kol 2 dia dah keluar rumah. huhu.. tinggal la kami 3 beranak kat rumah nie bersama in law ku... huhu (rasa cam nak terbang balik selayang jek. huhuhu)

Saturday, March 8, 2008

Election Day I


rumah keadilan

tingkat 3 tu kelas lama aku masa form 5. actual class yg mengadap tangga. bukan yg dlm gambo. hehe..

huhu...

semangat sungguh!tapi..pas takdak kat kawasan aku tuu...

semangat nak teman umi ngundi

aku tido la best. ehekss..




Election Day II

Pagi.. bangun cam biasa...

Tak decide nak pi lagi sbb abah mirul cam ada plan jek.

Tetiba aku ckp... gunting la rambut dulu.. pastu boleh pi ngundi. n dia plak setuju.

(er..angin baik kot.. huhu)

dlm kul 11 gerak balik selayang. sampai kat bt caves nak menyampai ke kg laksamana...sesak sesesaknya jln. mana taknya.. nak menyampai ke rumah mak aku, kena tembung 4 sekolah (2 skolah rendah, 2 skolah menengah) dan satu dewan org ramai.. yg mane jadi tempat pembuangan undi. mmg la haru nak rak. dah tu polis tgk jek. bukan nak suh keta yg stop tepi jln tu cepat blah. tgk lagi ado. mangkuk tol. mana la tak jem. dannnnnn... seperti biasa.. burung pun berkicauan.. mendendangkan lagu tak berapa indah :)(:

dekat 20 minit baru sampai rumah mak n tinggal aris jap kat ctu sebelum aku teruskan perjalanan ke tempat pembuang undi aku kat sek ren sg kertas. Parlimen aku..gombak, dun aku... bt caves. er.. agak2..aku undi sape ek?? TET!!!!!!!! hehe

Nak ke sekolah tu jalannyer naik bukit. ampeh tol abah mirul suh aku jalan bawak mirul ke atas sdri. padehal boleh bawak keta sampai atas. cuma takleh masuk kaw sekolah je.
kesian mirul.. dr seronok naik sampai dah tak tentu hala dia berjalan. penat la tu. :D

sib bek aku bawak print out tenet aku cek spr. kalo tak pjg la aku kena berbaris utk cek mane bilik aku kena ngundi. :D

memula dia tak kasi bawak mirul masuk. tapiiii... pedulik la.. ko nak aku ngundi ke tak? kang ilang satu kang.. rugi ooo...disebabkan mirul takmo tunggu sebelah pemeriksa nama undi tu.. aku dukung je dia masuk dlm cubicle tu.. hehe..tak kena marah pun... hahahha... sib bek dia behave. kalo tak... rugi je aku dtg tapi takleh undi. Nie idea abah la nie suh bawak mirul. kasi cepat ckit masuk. erm... mmg cepat pun... sbb aku dtg2 takde org pun. tapi lepas aku blah.. ada la 2-5 org beratur nak masuk. heheh... mmg tuah aku bawak mirul kot. :D

Balik.. kena LAGIK! turun bukit.. wahhh semangat mirul.. laju gile dia turun. sampai nak gelincir lagi. org suh tumpang pun aku tak mo. biar mirul jln sdri. hehe..

Balik umah mak, mak kata dia tunggu kakak aku baru dia pi. ptg la tu sbb kak anim balik keja kol 3.

aku,... kol 3 dah cabut balik subang. tak jumpa pun deme.. kat rumah pun ada lat ngan mak jek. tghri.. lat goreng mee hun. aku plak belasah KFC yg deme beli mlm nyer tuh.

mimpi ngeri btol!!! aku jumpa sehelai rambut (kot!!??) dlm seketul ayam yg tengah aku mkn. trosssssssssss aku stop. buang belaka. patah selera. tobat.... aku benti mkn KFC buat sementara waktu. malas nak kabo ke diorg. tapi silap gak.. patut aku suh deme bawak ayam tu gi kfc n mintak ganti rugi. erm........ apa pendapat korang?

agak mengejutkan keputusan pilihanraya hari nie.. tapi.. inilah suara rakyat. perubahan diharap membawa kesan positif. bukan negatif hendaknya. amin....

Friday, March 7, 2008

Mydin Subang

Lama tak berjalan ke mari.

Aku decide nak pi pun pagi tu jugak sbb nak cari present utk kawan aku nyer wedding 9/3 nie.

Dlm kom 10 gitu aku, mirul, aris n cek esah pun gerak. cadang nak bawak aris. tapi disbbkan dia semalam cucuk n badan pun dedar je... tinggalkan kat nursery sekejap. Cadang amik dia balik lepas balik mydin.

Sonok pulak bbsitter kat nursery tu bila Aris dtg. huhu.. iyela.. dah 3 hari tak mai. sonok la depa. hehe...

Aris plak sengih je keja. tapi..alhamdulillah dia demam tak meragam. baik dia nie :D

Lepas tu, aku pun gerak ke mydin yg tak la jauh mana pun dr rumah. ari kerja kan.. jadi tak la penuh sesak. kalau weekend mmg jem belaka jln nak masuk ke mydin nie.

mcm2 gak aku terrr ambik kat cnie. adeh... nie la masaelah kalo berjalan takde hala tuju. ekekeke... tapi yg penting present tu dah dpt dah.

sebenarnyer... aku nak citer.. sebelum masuk mydin tu aku singgah kedai jual brg bb kat dlm mydin tu, n bump into kak long lily. hehe.. kenal ke korg? sure ramai kenal lily kan? er.. blog dia? sila refer to my list ek.. sebelah.. jek.. lilylulu tu la. hehe (ciri2 malas nak link) :P

tak tegur pun.. tapi sempat gak la senyum2 kamben ckit. ekekeke.. tapi nuha sempat usik pp dia. amirul pun nak berckp ngan nuha tapi... aku pun tak paham apa anak aku ckp tu. hahahaha...btw, mmg comey nuha n.... lily... seriously... kakak ko kuruih. huhuhu...(jeles gue.. huhu).

lepas menghabiskan duit kat cnie... pi la food court utk mkn pulak.. oerm.. nak mkn apa pun amik lebih kurang 10 menit. huhu... dasat cek esah nie..udahnya..sizzling yee mee gak kitorg mkn.

Tapi paling semangat mkn sape tau??? mirul la sapa lagik. sesekejap suh suap. pastu sulam air teh ais. hebat tol anak abah nie. bila balik... membuang jek. ceiss...sungguh membazir. ekekeke...

Esok election day. aku dah tau sapa nak diundi. korang plak? harap2 menang la dema ek :) :)

Thursday, March 6, 2008

Lama Kan?

Lama rasanya tak ber blog.

Tgh sorting kerja yg bersepah2 sejak last week. pening2.

Tapi yg paling kesian... si abang kat bawah ngamuk nak naik atas (sbb tau aku n adik dia kat atas)

Dan Aris tgh nyenyak tido kat sebelah aku je nie.


aku rasa aku agak fail bahagi masa kat rumah bila dgn anak2. lagi nak buat kerja itu ini. ke mmg gitu sbb ada anak kecik?


Ptg nie nak pi klinik bawak aris pi cucuk 4 bulan. Abah plak kerja. kena pi sendiri gamaknyer... tapi... sure mirul mengamuk sbb aku naik keta ngan adik dia n dia kena tinggal. hadoii.... sesapa nak jadi asst tak bergaji aku tak? kuang kuang kuang....

Ni pose tgh baik la nie...

Semalam aku nak magrib, kengkonon bawak la dedua naik atas sekali. Aris mmg nak tido. aku biar dia baring je. yg abg dia nie selalu aku bukak tv dia ok. lepas aku bentang sejadah dia kat sebelah.. biasanya dia duk main kat ctu jek. Tapi semalam dia tgk adik dia ada.. kot... dia pi naik atas katil. 2-3 kali gak aku break magrib semata2 nak halang abg kacau adik. iskhhhhhhh... takleh pakai tol sorg nie. Udahnya... bila aku cuba semayang kali ke3... sah!!..dia naik atas LAGIK! n pi landing atas kaki adik dia. menjerit adik nye tuh... adoiiiii... mula la... piapppp... kat punggung abang. Tapiiiiii.... dia hengat org duk memain ngan dia. gelak2 bagai.. mirul...mirul...

Sabar je la... at the same time, sib bek abah balik. leh la aku semayang sat. tapi yg lawak tu... lagi kuat Aris nangis bila abah dia peluk. huhu.. haru2... iyela.. muka pun jarang tgk. lelagi magrib.. trus amik anak tak mandi bagai... mcm2 leh jadi kan?....

opss... dia sudah bangun la... sengih2... ghopenyer.. "membuang" .

Bersambung kemudian... :D

Monday, March 3, 2008

WaWaWaWa

Jangan marah ke eden iyo... nie baru masuk streamyx kat rumah. tapi proses nak dptkan benda alah nie punya la payah. nenanti ada masa zana citer. tapi mmg mencabar lorr..(mcm tak kasi aku ngular jek tau.. uhuhuhu)

Salam sayang buat semua...

Nemo~ nnt kak zana tgk ek tag apa la yg ko beri tuh. :D
Kak jie~ dah duk umah tak dpt nak pakai cecantik dah kak.. hehehe.. :D

Off for now :)