Friday, June 27, 2008

Aris Yang Nakal

Byk en3 kak?

hahahaha..hari entry sedonia
tunggu boss masuk utk sign docs
lelah nak buat keja ari nie
pepagi lagi den dah terkejo sana cni
nak ngular jap. eheks.

aris in action
sesejak dah boleh ngensot ke depan
pantang nampak something dia berkenan
sure dia kejo n nak main benda tuh
sambil mulut bising ' ata..ta.ta.ta.'
sambil tu dia duk main menan takpun duk belek jari
ngalah umi la ko nie
umi pun takde masa nak nelek jari
ekekeke

sila abaikan suara amirul yg duk terjerit kat belakang tu.
dia duk nunjuk dlm tv ada gambar apa tah
kalau tak lori, bas. tak pun lori simen. :D

video



ada lagi, aris duk main dengan belon..
besar gelak dia..


video

Kuda ke Horse?

Sabtu lepas
pi Jakel KL amik langsir che esah
punya la awal mai
kedai pun lom bukak lagi
dah bukak cam best2 je serbu
mirul nakal takmo jalan
dia nak abah dia dukung
geram betul aku dibuatnyer
nie yg malas ajak abah teman
tapi kalo tak ajak, bile plak nak berjalan ngan anak bini kan..
Aris??? kena tinggai sbb incase nak ngangkut langsir tak cukup tangan
lagi nak tolak dia
kesian aris
kena tinggal je dia
lepas tu jenjalan sampai ke jln TAR
owh... ada perarakan kuda
apatah namanya
TAPI!!!!!
ada itu sorg budak sangat takut sampai takmo pandang itu kuda
tapi dia kalo ckp kuda dia blur
ckp horse geleng sokmo
takut la gamaknye tuh
bawak tepi nak bergambar pun dia duk tunjuk ke arah kamdar dgn jari telunjuk yg dibengkokkan
means... dia takut
hahahaha
lawak la hang nie mirul

kontinjen dr mesia bawak bendera negara peserta yang mengambil bahagia

muka takut mirul

Bila ptg dia takmo tido, kita jual nama horse, sure dia tutup muka sambil geleng pale
takut punya pasal, tertido gak dia akhirnya.. ekekekeke

Balasan Dr HUKM

email pertama





Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,

Terima kasih atas kiriman e-mel tuan/puan.

Aduan tuan/puan di dalam tindakan pihak kami. Kami akan memberi maklum balas kepada tuan/puan setelah siasatan dan tindakan diambil atas aduan tersebut.

Sekian, terima
kasih.



Jabatan Perhubungan Awam
Kampus Kesihatan UKM



email kedua

Puan,

Terima kasih di atas maklum balas yang diberikan. Maklum balas puan ini telah saya panjangkan kepada Pegawai Unit Khidmat Pelanggan iaitu En. Muhamad Khairi Khalis sebagai Pegawai yang menguruskan aduan di HUKM. Sukacitanya sekiranya puan mempunyai keterangan lanjut, puan boleh menghubungi En. Muhamad Khairi di talian 03-91455066.

Terima Kasih.

Yang benar,

NORHISHAH ELIAS
Penolong Pendaftar Kanan
Jabatan Kualiti



baru reply gini... tah bila la reply seterusnya lepas siasatan tu.. huhuhuhu....tunggu je la ek labu...



Thursday, June 26, 2008

Tanya Ckit?

Adakah bahasa saya agak kasar?
Adakah saya laser?
Garangkah saya?
.
.
.
.
.
.
.

kengkawan yang rajin membaca, perlukah saya 'maintain' gaya penulisan saya ini atau perlukah saya lebih berhemah semasa menulis?
.
.
.

Pandangan kalian amat saya hargai
.
.
.
.

tapi kan... kesimpulannya... blog nie saya punya..
.
.
.

Sure ikut kepala saya yang weng kekadang kan... eheks...

Wednesday, June 25, 2008

Selamat Pengantin Baru

8/6/2008 - Dewan Kejiranan Presint 9, Putrajaya















Buat sepupu lelaki ku yang pertama sebelah mak; Fazly dan Mila

sorry la ek... lepas korg dah balik dr honeymoon baru la kesempatan nak load pic.

kemalasan melanda nak load pic dr olym ke pc.

Hari nie terajin sbb mata aku dah berpinau buat acc.

kena la jugak release mata sementara boss lom masuk lagi nie.

:D

masa nie abah deme takde coz outstation ke selatan semenanjung malaysia :D

makcik yg sedang menunggu hari :P

~elyn, tak sangka adik ko yg selalu kita buli masa dia kecik tu dah jadi laki org skang nie kan?? ekekekeee~

Tuesday, June 24, 2008

HUKM yg menyedihkan

kesian mil aku semalam
pi spital utk check up monthly dia lah

last 2 weeks pi doc bising sbb doc sebelum nya tu bagi ubat yg tak sesuai
mil aku gak kena marah (doc yg bodo, this old citizen plak kena. cies)
adeke dia tanya ubat apa diberi?? haiyooo tgk file la doc. malas nauzubillah
ty org tua bukan dia ingat pun
siap ty ala2 ugut kat mak aku samada ada amik ubat tambahan dr luar ke dok
HELLO>>> mak mertua aku tu la setakut2 umat nak amik ubat tambah2 nih
and masa tu gak, mak antara org awal sampai
tapi dpt no 30
padehal dia org no 2 letak kad
tau nape?
deme kira kad lepas dah bertimbun dlm box tuh
pastu dah betabur kira nasib2 la dpt no kan
takde sistem lgsg
apeka!!! iskh... ngokngek tol
mmg la kita tak byr (goverment servant apo bapak tuh) mahal tapi pk la...
gaji awak spital bayar
spital dpt biaya dr siapa?
patient kan??
adeh...

iskh... kalo aku ada sure dah kena bambu dah doc tuh
itu kesah last 2 weeks
kisah semalam lagi tragis
tros bapak aku masuk bilik rawatan n marah2
dgn doc dgn nurse sume kena

KENAPA???

adeke... dah la org tua nie kuar umah 6.30 pagi.
sure sampai awal
dpt no plak 30 pluss
pastu tak pangge2
mcm siot... jek
tros la bapak ngamuk
nurse tu leh jawab apa??
'tadi dah panggil tapi tak jawab pun, file pun dah antar pi dprt lain'
pale hotak dia pangge.. takkan la tak dgr. sure mak aku duk depan sekali
aku tau sgt peel diaorg
pastu bila dah jumpa doc
kol bape jumpa???
kol 12++
hasemm tak tuh???
boleh plak tetiba prof deme pangge
tros tinggal patient terkontang2 gituh
ADOI!!!!! bapak bangang la doctor tuh
atleast lepaskan la satu patient tuh
nie mak n pak aku duk dlm tuh dlm hampir sejam.
Haaaaaaaaa.....
mula la bapak tu melenting
siap amik borang aduan lagik
aku tgk deme nie lagi teruk dr HKL, APEKES??
makin lama bukan makin improve
lagi nazak ado
tak tau la apa masalah deme
tapi jgn la buat patient cenggitu
kerja is kerja
tak halalkan duit tu dek patient kan dah haram namanya...
oh iya...
pastu siap deme leh tanya
bapak tu takde darah tinggi ke?
hahahha
mak pun kabo la
yg sakit dia bukan bapak
hahaha
nak kena sepak je tinggai tuh
adeke siap ty gitu
udahnya...
pukul 2 lebey baru sampai rumah
kesian mak la... lapar, haus
nak mintak bapak singgah beli air pun tak bani
huhu

kalau jadi kat mak pak diorg camne??
tak pk langsung!

Friday, June 20, 2008

Cantiknya Panorama Pagi

sebelum aku lupa dan ralit ngan keja
meh nak citer

ke1
hantar Aris pi nursery
nampak this old man jalan2 pakai tongkat
normal la kan pepagi amik angin segar
tetiba dia melencong ke arah longkang besar ngadap nursery aris
melepaskan hajat
ADEH>>>>>>>
walaupun aku tak nengok exactly apa dia buat tapi
apa lagi la yg deme buat kok nu
siap letak tongkat sebelah dia lagi
sib baik tak melepaskan hajat kat keta owner nursery tuh
hehehehe
bila aku nak beredar
tgk2 uncle tu pun dah beredar dgn senang hatinya
(iye ke? wpun tak nmpk muka tapi can feel lah. akakaka)

ke2
dalam perjalanan ke off
dah sampai kat midvalley area
aku lalu fed n trus masuk jalan nak ke jalan maarof
kan area nak masuk flat tu lengang jek
ada satu cab benti tepi jalan
adeh... kalo ko rembat laju tak sempat break, sure terjah keta dia
kat corner tu dia park
di celahan tnb nyer tiang ke hape tah, dia melepaskan hajat
ADEH>>>>>
idokla ketahuan bangsa apa
tapi alangkah baik kalo pi petrol pam je
HUDUH tol pemandangan aku pagi nie

Para pembaca sekelian
sila la jgn ikut tindakan itu
walau seteruk mane pun, sila lah menjaga tatatertib di khalayak
er... that uncle aaa.... di ampunkan kot sbb dia pun dah berumur
mane sempat nak lari balik umah kan.. huwhuw....

Wednesday, June 18, 2008

Bismillah...

RAHSIA SURAH YASSIN AYAT KE 58

Barangsiapa yang membaca
sepenuhnya dan pada ayat ke 58 surah tersebut
"SALAAMUN QAULAN MIN RABBIN RAHIM"
diulang sebanyak 7 kali
untuk 7 niat baikmu,
Insya Allah dengan izin Yang Maha Esa dan Maha Kuasa,
semua hajatmu akan dikabulkan.

Jika boleh niatkan sebegini:

YA-ALLAH YA-RAHIM, ampunkan dosa-dosaku dan saudara-maraku
YA-ALLAH YA-RAHMAN, kurniakan aku isteri,suami, anak-anak yang soleh dan mencintai islam
A-ALLAH YA-RAZZAK, kurniakan aku rezeki yang berkat,kerja yang baik dan berjaya didunia dan akhirat.
YA-ALLAH YA-JABBAR, makbulkan hajat penghantar maklumat yang aku dapat ini
YA-ALLAH YA-MUTAQABBIR, jauhkan aku dari sifat khianat dan munafiq dan miskin YA-ALLAH YA-WADUUD, kurniakan aku dan seluruh umat Muhammad yang beriman kesihatan zahir batin
YA-ALLAH YA-ZALJALA LIWAL IKRAM, makbulkanlah semua hajatku, dan redhaikanlah aku.....

AMINnnnn.

dulu aku selalu bertanya kenapa ya kena ulang sampai 3 kali? la nie lebih baik rupanya ulang sampai 7 kali. moga hajat dan doa kalian di makbulNya.

~yassin, satu2nya surah panjang yg hampir aku hafal semenjak kepergian abah. Alfatihah utk arwahnya..~

Ok Dah Kot

Tapi... aku paling pantang kalau org buat salah kat aku
dah di tegur byk kali direct n indirectly
masih tak rereti nak mintak mahap
mmg la nak kena hempap ngan kayu balak
remember last time aku marah my assistant?
apa yg aku dapat? 'tak sihat'
zaman moden pun org leh buat gitu kan?
betapa singkatnya otak
salah sendiri tak mau telek
cermin ada, tak susah dah sekarang ni
mmg... org akan ckp itu antara dia ngan Tuhan
tapi salah sesama manusia??
kalau kat dunia tak dimaafkan camne nak mengadap kat akhirat nnt?
malas la nak ckp kan kalau org tu sendiri sebenarnya lagi bijak pandai soal agama dr aku nie kan
kalau nak guna tagline nabil ok tak??
LU PIKIR LA SENDIRI!!!

Tuesday, June 17, 2008

ANGRY

out of sudden i am having this feeling
argh!!!!!
SUNGGUH! aku nak sepak terpelanting this lady of Sh**!

Lunch

Boleh?
hari nie aku tapau nasi utk lunch
beli kat lucky garden
mmg tindakan nekad nih
park keta tepi jalan (lepas tawaf 1 round baru dpt parking)
wpun illegal, ramai lagi yg buat keja nih
nak sekat mkn org kang org yg menyaman tersekat rezeki kang
huhu
nampak menarik tapi lom sempat mkn sbb while i'am typing this n3
ada setter mai
means anytime boss akan pangge aku utk buat itu ini
kenapa tetiba aku makan nasik ek??
si contractor nie, last 2 weeks dia beli nasi campur kat ctu
mkn ngan workers dia
bau nya subhanallah! aku pun rasa nak numpang sepinggan
ehehehe
teruk ek?? tak la.. tapi since yesterday aku tingin nak mkn nasi bungkus
sesejak consume pills (?) nih... selera mkn aku teruk ckit
padehal aku bukan jenis kesah nak mkn pun
tapi kalau tak mkn, means something heavy, rasa mcm org pregnant pulak
adeh.... TIDAK.......
loya la, pening la, tak nak aku eh...
aku nengok kan kak elin pun tak larat inikan pulak utk ke 3 kali??
rest la dulu
bila economy keluarga dah stabil baru aku nak pk pasal bb lagi
okeyla.. selamat menjamu selera semua...
(dah pangge dah.... huhuhu)

Monday, June 16, 2008

Oh My......

Terkejut aku bila 30 minutes ago makcik nie suh tgk blog dia
kesian dia....
tula... banyak lagi merayau
kan dah masuk spital awal
muahahhaha
(ada la yg smash aku sat lagi)
btw, sila jaga kesihatan ya makcik
aku plak yg tolong risau
mane taknya
barang dia kirim ke aku lom sempat ambik lagi
harap2 jr tunggu la barang seminggu dua
nnt untie zana dah ada segala brg, baru la keluar tau
buat masa sekarang sila byk berehat ya makcik
*peace*

Thursday, June 12, 2008

RM20

last saturday pi giant
beli brg keperluan anak
susu, diapers
sampai kat rak susu ada gurl nie tegur
nak buat survey utk susu anak
dr AC nelson rasanya
dia kata kalo setuju kerjasama dpt la RM20
wah! ini sudah rejeki!
boleh top up beli brg anak arituh
lama gak la ngadap deme
ok la... dr tak dpt apa2 kan
beli brg itu hari pun dah byk yg naik rega
diapers naik beberapa sen
(merujuk kepada huggies for weekend price)
dr RM31++ dah jadi RM32++
huhu... wat to do... sib bek susu masih ada disc
kira cover kat ctu la tuh
la nie aku kalo nak beli belah kena tunggu weekend
tapi utk susu n diapers anak je la
tapi kalo mkn deme yg dlm tin kotak tu
aku kena survey kat mydin jugak
ctu boleh la tahan, rega murah ckit, janji aku save
mungkin ada org pk aku nie lorat n berkira
tapi ni la yg kerajaan pangge
berbelanja berhemah
hahahaha
iye ke??? penat lagi ado
sat ke sana sat ke sini
padulik la... janji aku happy

Tuesday, June 10, 2008

Aris - Campak

Dah naik bintat2 kat muka
meragam je since last night
tak nak susu
tapi sumbat gak ubat
baru dia nyenyak tido

pagi nie badan dia panas
aku pulak serba salah
kena pi office jugak wpun sekejap
(ni iklan sebelum balik :p)
sat lagi nak balik dah nie
my boss pun ckp tak payah dtg office
dia pulak husband n mother dia sakit
huhu... marilah kita beramai2 tidak sihat
owh.. TIDAK....

mlm nie abah outstation lagik
harap2 Aris n mirul tak meragam hendaknya
sampai weekend tu.... hukhuk
Selamat pergi n balik ya abah...

oklah... sambung keja sat
ingat ya neng, balik kang beli air kelapa muda
;)

er..tanya ckit, kat singapore ada penyakit kawasaki ke? my boss just mention it coz one of her friend, anak dia kena penyakit ni. adeh... mcm2 penyakit la ni...

Monday, June 9, 2008

7 Bulan


Dah beso ek awak ari nie
tapi ghope gaya mcm budak umur 10 bulan
badan pun semangat
last 2 week pi klinik injek, checkberat dah 8.1 kg
dah pandai nak tolak badan utk merangkak
asik la angkat punggung ngan badan
tapi tak naik2 gak
hehe
"adik semangat la umi"
amat suka tgk abg dia lari sana sini
dia pun sibuk ala2 cam nak berlari
tapi statik jek :P
naik walker pun ngundur belaka
tapi kalau tak pakai kasut or stokin ada gak la kedepan
semalam gi kenduri kawen dia bantai tido dalam stroller
tapi gigilir la org duk bawak dia berjalan
kalau tak sure bangun
dua tiga menjak nie tak bape sihat
asik yak jek
la nie dah melecet punggung
paling haru on saturday demam n melecet dah jadi melepuh
alhamdulillah, semalam dah baik ckit
kalau tak risau lagi umi nak tinggal kat nursery
pagi nie badan n muka aris bintik2 merah pulak
adeh.. risau balik
takut dia kena campak
(cepat betul anak2 umi nie kena demam campak)
harap petang nie aris sihat la hendaknya
oh iya.. hari nie cuba masak kan dia nasi
bagi ke nursery
harap2 aris nak la makan
(since last week akak tu ckp dia nyibuk nak mkn hak org)
pagi2 kul 7 dia dah suruh aku bangun
rupanya lately dia membuang di pagi hari
adeh... ingat umi nak lelap kejap tau
tapi nak buat camne
dah Aris dah kejutkan umi, kena gak la bangun
dalam erti kata lain, aris mandi pagi la kan
owh... dah bising betul mulut dia sekarang
naik kereta lagi bising
macam tau je nak berjalan
seronoknya dia
aku pun tumpang seronok tgk perkembangan aris
Aris dah big BOY!

Friday, June 6, 2008

Bosan

Pagi tadi baru je pk, kalau workers nie tak mai, tghri nak pi BSC.

Sekali kol 11++ sume show up. dgn adik ipar boss pun masuk(dia takpa la.. coz ada kunci).

adeh... mission failed.

Apa nak buat selain ngadap keja n pc?

Lapar pun iye gak tapi... erm... kena save la skang nie... duit sure pi ke minyak jek. haru betol.

Baru sat tadi ada kawan nie msg official website PM kena hack. ekekeke.. aku yg nengok pun kesian pun ado, join gelak pun ado. Kesian sbb tak pepasal website tu kena hack dek org yg tak bertanggungjawab. tapi gelak plak sbb ada gambar tengkorak bagai siap ada pedang laie. dgn regards, penduduk miskin(something like that ah). ekekeke...

Aku pun marah gak sbb minyak naik. tapi wat minority voice can do?? accept tapi kena ikat perut. matila aku... expenses bertambah. kalo tgk balance salary lepas minus everything. adeh.. kisah ngeri jek nak nengok. Ini pun pejam mata beli brg KEPERLUAN dgn balance tu tapi kendian senak perut sendiri (coz ada lebih dr sebulan setengah nak nunggu gaji baru).

Aduh.... apa la nak jadi nie... aku nie kira ok gak la.. tapi kalo org yg bebetul susah tu... macam mana diorg nak survive? wpon diorg tak pakai keta n terlibat dgn kenaikan rega minyak, tapi lelepas nie harga barang pun mencanak naiknya. Apa kerajaan boleh bantu? bagi cash tu lepas renew roadtax takla membantu sgt pun... paling2 boleh lepas duit minyak sebulan dua je.

Naik kemudahan awam???

adeh... aku dah tak sanggup dah... dulu sebelum ada kereta, pagi aku ikut laki aku n dia drop aku kat kl sentral around 7am.(laki ku mmg tak suke tempoh jem.udahnya ngan aku sekali terjebak. iye ke??) pastu aku naik train ke office. jln kaki ada la dekat 10 minit dr bangsar station ke office. sampai kl sentral aku breakfast, melangok jap, kul 7.45 baru gerak. kenapa lambat? sbb building tu bukak kul 8.00(itupun aku request sbb aku sampai awal. kalau tak mau aku jadi jaga kat ctu gak).

train kekadang pagi buat hal jugak. sampai lewat tu mmg sekali sebulan tak sah. pastu penuh org. camne nak masuk. mau ada yg mati kejung dekat celah pintu kang.

Balik pun sama gak. tunggu train dah satu hal. pastu kalo laki aku ada byk kerja n tak boleh balik sama, aku kejar bas balik subang. mmg challenging. tak penah umur aku berkejar naik bas sbb hidup aku mmg paling lekeh aku rela naik beskal. masa belajar pun aku ada moto. bila kena naik bas, sedih pun iye gak, sbb dah la berejam duk dlm bas. kesian anak lagi. sampai plak sejam lepas tu. kalo hujan, jem double. penah aku naik bas kul 5.40pm, aku sampai rumah kol 9.15pm. nak nengok muka mil aku pun aku tak berani. sbb dah org jagakan anak pun cukup baik. nie siap ada overtime lagik. adeh..(kalau tak paham tak tau la kannnn)

tu la... kalo org ckp keta nie bukan keperluan, lama dah aku tak pakai. tapi la nie.. mmg keperluan. kalo kenderaan awam mesia nie cekap n cepat, ok la. nie dr dulu status dia sama jek. problem memanjang.

Macam mana nak berjimat? u tell me the story la wahai pak pak menteri oooi...


Isu di selangor, kalau BN menang pun ada bunyik, kalau Pembangkang menang pun ada bunyik. pada aku...takde apa yg berubah. Sama je....

Semakin byk yg jadi, semakin tak faham aku dgn erti DEMOKRASI di tanah tumpah darahku ini...

Wah! politik suda!

C.I.N.T.A. K.A.S.I.H. S.A.Y.A.N.G.

selalu yg terjadi....
CINTA :

(sebelum kahwin)
C = cubit kiri, kanan rasa.
I
= impian indah ibarat syurga.
N
= nikah impian utama.
T
= taat setia membawa bahagia.
A
= awal dan akhir bersama-sama
(selepas kahwin)
C
= cuka yang dituang pada luka.
I
= iblis yang merosak minda.
N
= nafsu semata-mata.
T
= tuba yang dibalas semula.
A
= api dalam neraka.

KASIH :

(sebelum kahwin)

K = kongsi semua suka duka.
A = abang adik, ayang anja.
S = sumpah janji di bibir sentiasa.
I = istana bahagia dah dicipta.
H = hatiku hatimu jua.


(selepas kahwin)
K = kaki tangan naik kat kepala.
A = abuk pun tara, nak makan apa??
S = simpati langsung tak ada.
I = ironi membakar jiwa.
H = hidup mati sama je.




SAYANG :
(sebelum kahwin)
S = sikit-sikit SORRY, sikit-sikit SORRY, mengada!
A = asal free mesti nak jumpa.
Y = you lap me, I lap you!
A = apa saja sanggup diduga.
N = nak itu, nak ini... mesti dapat.
G = gula-gula, coklat, teddy bear hadiah utama.

(selepas kahwin)

S = salah sikit kiamat dunia.
A = air tak sedap, basahlah mata.
Y = yang betul dia je.
A = ada takde, bagi anak reti la.
N = nak dilawan, digelar derhaka.

G = gaduh sampai lebam.


HATI :
(sebelum kahwin)

H = hanya dikau yang daku cinta.
A = air paip pun manis macam gula.
T = tak jumpa sehari boleh jadi gila.
I = igauan indah tak terkira.

(selepas kahwin)

H = hantu jembalang lagi sempurna.
A = air mata jadi teman setia.
T = tempat mengadu dah tak ada.
I = ikut hati mati, ikut rasa binasa... nak buat
macam mana?




tetapi yg seharusnya ialah...

C- Cinta sebelum berkahwin, biar sederhana, tak melanggar batas agama
I- Impian rumahtangga dirancangkan bersama (bkn praktikal seblm nikah)
N- Nikah didahulukan pembuka gerbang kebahagiaan
T- Timang cahaya mata sbg pengikat kasih sayang
A- Amalkan perintah Tuhan, Insyaallah bahagia membawa ke syurga.


K- Kasih berputik dikala pertunangan diikat
A- Akad dilafaz cinta berbunga
S- Suami disanjung-tinggi
I- Isteri disayangi
H- Harumlah kasih sepanjang zaman


S- Sayangkan Isteri kasihkan suami
A- Ada masalah, dibincangkan bersama
Y- Yang ringan sama dijinjing, berat sama dipikul
A- Amalkan hidup bertoleransi
N- Nak kekalkan bahagia, itu usaha bersama
G- Gaduh sesekali tu perkara biasa


H- Hati suami mesti dijaga
A- Apatah lagi hati isteri yang mudah tersentuh
T- Tanggung-jawab dipikul bersama
I- Isteri tak makan hati, suamipun tak cari ganti



dialog ringkas:


Ani : "Mengapa engkau menulis surat dengan kertas berwarna Hijau Muda?"
Ena : "Surat warna Hijau Muda itu bererti "Aku Cinta Padamu"
Ani : "Kalau kertas itu bewarna Biru Muda apa ertinya?"
Ena : "itu melambangkan Suasana Pilu"
Ani : "Kalau kertasnya berwarna Merah?"
Ena : "Asmara Yang Membara"
Ani : "Kalau kertasnya warna Putih?"
Ena: "Suci, Bersih dan Jujur "
Ani : "Kalau kertasnya Kuning?"
Ena: "Melambangkan Hati Yang Gersang"
Ani : "Kalau Merah Jambu?"
Ena: "Sedang Jatuh Cinta"
Ani : "Kalau kelabu?"
Ena : "Melambangkan Hati Yang Sedang sedih"
Ani : "Kalau kertasnya Hitam?"

Ena : "Itu namanya kertas karbon.. bodoh!

Wednesday, June 4, 2008

Baby Product - Mid year sales

Khas buat ibu2 mengandung atau yang ada anak kecik.

(ya... mmg ditujukan khas utk kak elin . ekekekeke)

Kalau nak pi jgn lupa ajak aku sekali ya :D

Adv. taken from shopping n sales :

30 May to 30 June 2008

MyBBStore Mid Year Sale

Products Offered

Baby Cot

High Chair

Baby Swing

Stroller & Prams

Breast Pumps

Avent Sets

And much more

Visit MyBBStore now

www.mybbstore.com

Amannya......

Seronok jugak rasanya cuti2 sekolah nie. taska Aris tak ramai bb even toddler pun ramai cuti. mungkin mak ayah memasing cuti. So, Aris aman ckit nak tido. :D

Aku pulak... pepagi lepas antar Aris tak tempoh jem. ada la ckit2 slow moving tapi tak la as bad as normal days.

Yg lebih menyeronokkan aku baru service keta last saturday. so bawak la laju tak hengat dunia. bukan nak sampai cepat tapi ntah la.. sesejak dua menjak nie habit aku mmg suka bawak kereta lelaju. mungkin dgn cara tu aku tak byk termenung on the road. but it works!

Tapi..dlm pada tu still beringat sbb aritu aku kena sampai RM300. Adehhhhhh..... bengkok gak. myvi jadah apo service byk gitu?? ala.... kali nie aku kantoi... sbb... aligment, balancing and chambers( tak silap aku la.. mamat tu citer) dua tayar depan aku agak teruk. nak tak nak kena tukar n screw balik. kat situ je dah RM100.kalau tak buat, tak sampai 2 tahun tayar aku botak n spring rosak. iskh2...takmo2..

Tp yg lelain tu wajib2 la coz dah 1 1/2 year pun keta tuh. adeh... moral of the story, kengkawan sekalian, elakkan la menerjahkan tayar anda ke dlm lubang di jalan raya. kalo dok, itu la padahnya.. :D

Semalam aku balik agak lewat. sambil bebudak despatch kemaskan brg dlm stor, aku siapkan kerja tuk hari nie(tu pasal pepagi dah ngadap blog.. muahahaha). Yg amat menyedihkan, byk pinggan mangkok, sudu garfu, knife our restoran yg tak jadi bukak tu, telah di rampok! satu je aku pk... sure worker contraktor yg boss aku hire nie cilok. mane taknya... pandai je dia duk tolak2 benda tu kat atas siling. rupanya nak cover byk barang dah takdo. bila aku suh that contractor bawak morkers dia tolong aku since last week, up to yesterday arrangement, they all tak show up. apeka!! so... boleh pk la sendiri kan??!!!

uish.. tu kalo jual kat luar mmg leh buat duit oooooooo... sudu garpu mmg tebal gile n mahal nak mampos. kalo dah gelas import jerman, porselin pinggan mangkok dr thailand, sudu garfu dr aku pun tak tau tapi leh tgk muka ko dgn jelas kat situ, sure kaya dpt jual tuh!

Tros aku msg boss n contractor. Botak la dia.. huhu.. tapi.. dulu dia janji brg tak hilang n worker dia duk ctu jaga. but now, turn the other way round. parah!!

Dari dulu aku mmg tak sedap hati tapi dah bos aku duk bersangka baik jek.. erm... tak guna gak cite benda dah jadi.. tapi ... kunci yg aku simpan kat dlm one of the stationery box pun hilang!! adeh.... mmg rasa nak lempang pengsan depa nih. bunch of ball pen pun diorg kapor. siap aku dah seal tuh. tapi aku tau, they all seal balik but kalo keja aku.. sure la aku kenal cara aku kan.

Apa yg penting skang, aku nak serah segala kat boss aku. :D biarla dia buat keputusan. Okey tak??

Tuesday, June 3, 2008

Huggies Dry

Cuba korang tgk apa beza deme skang nie??

Yg belah kanan tu huggies dry lama. Manakala yg belah kiri tu, huggies dry pek baru.

Apa bezanya???

Yg kanan tebal manakala yg kiri nipis.

OBVIOUSLY!!

Tapi harga tak turun pun, naik lagi ado. Tapi mutu agak menjengkilkan.

Kalau dulu mirul boleh pakai huggies dry nie over the night. Tapi la nie, aku terpaksa tukar sebelum dia tido or tetengah mlm dlm pukul 11-12 gitu utk elak besok pagi seluar n cadar basah dek air kecil dia. tu belum tgk yg comfort. Ntah cemane la rupenyer skang. Mungkin jadi tebal huggies dry kot. Huhu…

La nie apa la yg tak naik. Tak lama lagi subsidi minyak/petrol pun nak di kurangkan, means, harga pasaran perliter pun akan naik. Huhuhu… sungguh2 nak recession dah kita nie. Brg suma naik, kos hidup naik tapi gaji tak naik2. lepas tu kena VSS. Aduhhhhh…. Apa nak jadi malaysia nie ek?? Harga beras pun naik mencanak2 haritu. Rasa mcm kena mkn lauk je kot skang nie. Mana taknya… kalau masak nasi pun belum tentu habis. Sayang je kan nasi tu terbuang. Tapi aku mmg susah nak mkn banyak. Lagi la rasa malas nak masak. Anak pun tak mkn. Adeh…. Beli lagi baik. Tapi.. kalau beli, byk plak nak mkn, pastu tak habis. Udahnya, membazir jugak. Erm… mcm2 dilema jadi nya kita nie kan?

Yang penting sekarang nie kena la bijak berbelanja.. tak pandai berbelanja mau negative sumber simpanan kita.

Tapi kan.. agak2 byk mana la rakyat Malaysia nie, khususnya yg duk kat kl nie ada % yg di simpan utk saat kecemasan? Tepuk dada, Tanya selera.. :D


Monday, June 2, 2008

New Office

3.16pm, Monday, 26/5/2008

Banyak lagi yg tak siap. Tapi kena jugak masuk sbb dah byk sgt kerja2 pending.

Contractor plak ingat kita dah masuk takmo plak siapkan keja

Assume mcm keja dia dah siap la pulekk… adoiii…. Manyak teruk ini contractor.

Dia ckp worker dia yg takmo mai keja. Tapi pada aku, dia ttp salah sbb dia bos. :D

Hari nie dah masuk 2nd week aku buat kerja dgn hati yg kurang senang sbb buat kerja dlm opis yg serba tak lengkap. Paling aku tension pagar auto tak siap lagik. La nie gedegang2 pagar tu kat depan sbb aku dah elok sangkut mangga, dtg despatch ngan bos aku, di biar nganga gitu. Aduh… huduh tau.. ala2 pagar tak siap nie bahaya benarnya. Aku plak yg suspend duk opis sensorg. Tapi sib bek our stock lom masuk lagik. Selagi diorg tak finish up, selagi tu aku malas nak suh boss bawak barang. Even kitchen pun tak siap lagi. Ada lagi brg diorg bersepah kat kitchen. Even sinki pun blom pasang huhu…

Lagi la malas aku nak makan kat opis. Air pun bawak se tupperware jek. Huhu… cemane la ada semangat nak buat keja. Nak buat air pun tak boleh

Adeh… sgt haru…

Aku menaip nie ikutkan tenet lom masuk lagi tapi dah berderet draf kat word. Akakakaka…

Betapa aku boring nyer nak mulakan kerja. Buat tu buatla tapi in between melayan penat mata n pale, nak gak cuci2 mata kat tenet kan.. huhu… buhsang tahap gaban oooo… cepat la activate Streamyx kamiorg encik telekom oiii!!!.. manyak slow la deme nieh!

Petang nie nak kena cabut awal sbb nak pi bawak aris injek 6 bulan. 3rd dose hepatitis B dia. Sambil tu terpaksa la aku menyelam beli brg deme kat mydin. Ntah sempat ntah idok. Harap2 sempat la menyelam. Ehehehe…

Alhamdulillah selera mkn aris dah semakin pulih. TETAPI…. Dia takmo mkn nasi yg aku masak n blend kan halus2. sgt demand la sorg nie. Setiap weekend aku cuba masak tapi setiap kali tu la samada aku yg mkn abiskan ataupun masuk tong sampah. Hukhuk… sayang la aris ooo… beras dah mahal la nie… nak tak nak.. aku sumbat jek dlm perut aku. Huhu… sedap apo? Aritu buat ikan bilis, kemarin buat ayam. Tu dua je yg aku buat sbb kalo buh ikan bilis sama ayam pun dia takmo, apatah lagi kalo udang or daging. Iskh… mknn dlm kotak/tin tu mmg la mudah tapi…. Nak gak jimat duit. Tapi…. Mmg tekak dia ikut abg dia jugek… huhu… takpa… kita tunggu samapi dia muak. Pastu baru dia ada rasa nak mkn nasik blend kot. Harap2 gitu la ek.

Kalo ikut pangai mirul mmg teruk gak aku n abah dia. Tiap bulan mesti kena beli cereal tu sbb mirul takmo mkn bersuap even nasi pun boleh dibilang biji butir yg masuk dlm mulut dia sehari. Dah tu cara mkn dia plak masuk botol. Dia hanya mkn ikan or ayam shj, yakni lauk pauk belaka. Lembik2, penyek2, dia takmo. Tapi… kalo keropok mmg laju je dia nak.Huhu… sgt haru anak2 aku ini. Kekecik dah pandai memilih ek? Harap2 jgn la bawak sampai ke sekolah pangai tu… tak pepasal je nnt org cop anak aku anak org kayo.. iskh2… (tapi mak pak dia bengkok.. ekekeke).