Friday, January 30, 2009

4WD

hehehehe... betul apa... mmg tulis 4WD kat keta nih.

hadiah utk amirul masa dia berusia setahun. tapi rasanya adik aris lagi pandai main. hahaha...

sesama usia ngan keta nie adalah satu pool yg kena tiup. sib bek la pool tu dah kena gigit dek tikos/kucing. kalau tak... pengsan la makcik2 korang nak meniupnya lagi... ekekeke...

apa kabar pool baru?? takleh main gamaknyer... amirul duk minum air sesaja. haru beno budak sorang tuh.
lama tak ada gambar amirul kan?? ada byk gambar dia tapi semua dlm camera phone. nenanti la ek. jom tgk amirul membesar bagai 'johan'. hiks...

In 1 fine day


nak ngelak traffic light yg ampeh kat bangsar T junction (near masjid), aku tempuh eksiden.

tah apa la yg terjadi kat kereta tuh. terbakar ke? air takde ke? atau mmg nak meletop enjin dia, wallahualam.

yang pastinya, aku dr tak tau camne nak jalan kat area jln riong ke pantai hospital jadi tau hari tu. follow je memane keta. sah2 la lepas.

mmg haru je hari tuh.

TETAPI, kat area subang aku jumpa pemandangan yg lama aku tak nampak.

PELANGI...........

cantik sgt. rasa damai walaupun keta berhimpit nak rak. sempat lagik snap.

PADULIK>>>>> :p

Thursday, January 29, 2009

Owh................

Astaghafirullah... alazim....

ntah kenapa mcm nak meletop. tapi tak tau nak meletop tang mana. tension tol.

Wednesday, January 21, 2009

Best NYA hari ini!!!


Kenapa gambar kaki ya???

huhuhu.. aku tau siapa yg nyampes tgk gambar nie... ekekekee

bukan menunjuk la... nie namanya testimonial dr tuan punya badan...

seluar jeans itu bewarna hitam dan agak lusuh (sbb kalau basuh sah2 menurun. tak ori la tu ek?? hueheuheue).

bersaiz 28 dah berpotongan 'straight'.

anda faham maksudnya???

yeayyyyyyyyyyyy!!!!!

saya telah berjaya memakai seluar jeans zaman anak daraku hari ini tanpa senak2 perut!!!!
(kalau dulu, aku pakai dgn berat 50 kebawah. la nie, 51 pun dah leh pakai. RESHAPE the body okey.. not LOSE only!!! ;) )

Thank you HL for the amazing products!!! :) :)

Monday, January 19, 2009

Cantik???

New tea flavour coming to KL this week!!!!!

Peach flavour. ;)

Sgt sedap okeh!!!! (last weekend bertapa kat BTS sambil berliter2 tea aku tuang dlm botol baru aku nie.. ekekekee....opsss bukan aku sorang okey... ramai yg buat. hahaha.. but... its freeeeee.. yeeha!!! no malu2... semua famili.. ehekss...)

That bottle sgt la memotivasi diri aku utk minum 2 liter sehari. hy dpt masa spectacular day,... aku tau sape yg nak tu. heeeeeeeeeee.... meh ty aku rega dia bape n apa kelebihan tea nie.. jgn segan ym or msg me okey... ;D

(only have in 100gm bottle)

Tuesday, January 13, 2009

Resepsi

Ina Naim dan suami hadir di majlis resepsi mawi-ekin. MENGEJUTKAN!!

aku baru terbaca dr murai.com.my

Betapa mulianya hati seorang lelaki bergelar suami, apabila berhadapan dengan situasi sebegini.

Sangat2 aku respek Suhaimi suaminya Ina nie.

Agak2... berapa ramai lelaki bergelar suami sanggup berada dalam situasi mereka ini dan bertindak seperti yang dibuat oleh suami Ina nie sendiri????

Mawi plak antar undangan sendiri. hukhuk.... .....

Gah gile resepsi tu, sampai aku ngantuk nengokkan nyer.. hehehe... udahnya... layan kartun ngan mirul kat 613. haduyaiii.... mirul la tuh. kol 11 lebey baru tido. teruk2..

.......................................................

Jalan Jalan Hujung Minggu



nie la keja kitorg sesejak dua menjak nie. duk survey brg n cari brg rumah.

payah gak la nak masuk rumah sendiri. gambar di atas tu yg mane aku berkenan. sib bek amoi tu tak marah. kalau marah, tak nak aku mai lagi kedai ko tau... eheks...

Buat permulaan, ambil yg ringkas dan murah. dah ada duit lebih baru top up memane kurang. kalau sekali ngadap mmg abis la kepala botak. hueheuheue

si berdua nie tak tau la apa deme buat. tapi yg pasti, once amoi tu ckp yg ada nie sume display. bukan utk jual, abis di lenjan katil tilam yg ada tuh. penat agaknya duk dlm dukungan aku si arisnya.. hehe..amirul siap landing bagai. huhu..


abah yg sedang mengira kos dan diikuti amoi yg rela menadah telinga dek harga mati yg abah nak. ekekeke.. sila2.. eden bz ngan anak. takleh nak nyibuk. kalau tak.... sesama mem'bargain', mau dihalaunyer kami semua. hahahahaa.

Ok tak?

silver kot gelang nie. aku pun belasah pakai je.

nie ikutkan pemberian off mate abah lepas amirul lahir. utk baby katanya.

TETAPI... baby aku lelaki. takkan la nak pakai gelang nie kot. kalau chinese mungkin pakai la. tapi budaya org islam, kan ke tak elok tuh. lelagi ini adalah gelang kaki. bukan tangan.

di sebabkan lama sgt aku simpan, aku geledah gobok aku, terjumpa plak dia nie. apa lagik... sarung je la kat tgn. bukan org perasan pun nie utk kaki... kan??? hehehe...

cantik la pulak. sib bek tak gatal tgn nie. kalau gatal sah2 takleh pakai brgn silver. rugi dah. (adik aku ckp, bising ler loceng dia tuh. ekekeke... suka den ler..)

ada lagi satu, boss abah beri utk amirul juga. gelang kaki yellow gold. yg design gila2 org panggilnya. nipis jek. aku timbang rega dia tak sampai RM100. TETAPI... kecik beno. pergelangan tangan aku takleh lilit. adeh...rugi suda...

Sejak gelang tgn aku yg nipis tu putus, tgn nie kosong je rasa. huehuehue.... agak2 mintak jadi birthday present akan dilayan tak?? hahahaaha... TET!!!

Friday, January 9, 2009

Jauh Perjalanan

Since early january, this mamat kenit amatla rancak berjalan. abis dah dia tawaf satu bilik/rumah.

favorite place = dapur, third drawer nyai simpan cutlery. rajin keluarkan. pastu baling ikut suka hati dia. adeh2... sumbing2 la brg nyai tu adik oiii...

cupboard dapur takde kunci. seronok la dia duk hugah2 mende alah tuh. siap tutup/buka lagik.

la ne dah dpt kaki, lagi seronok dia explore semua ceruk. naik risau kita dibuatnye. :D

meh tengok dia berjalan sgttt jauh. :D


video

Wednesday, January 7, 2009

Wallah!!

Macih la ek kak elyn ngajo mende alah nie. baik beramal di ari berbahagia hang nie. lelagi dah bertambah umurnya kan... ekekekeke...

btw.... appy bertambah umur ke angka 3+0 hari nie.... ekekekeke... :D
(jgn mare... nnt lekas tua :p)

Tuesday, January 6, 2009

Saudara SeIslamku....

Panjatkan doa ke hadaratNya

Moga dilindungi Saudara Islam kita di Palestin

Moga jatuhla bala terhadap tentera2 zionis yang menceroboh dan membunuh umat Islam yang tidak berdosa sesuka hati mereka.

Lailahaillallah!!
Allahuakbar!!!

(luruh air mata melihatkan kanak yg tidak berdosa dan tidak tahu apa2 di bunuh dan cedera teruk akibat bedilan bom tentera Israel)

Cuba kalau kena pada diri mereka. Iskh... tak terbyg betapa kejam nya tentera yahudi ni.

Kenangan di sekolah

Semalam tgk bebudak nie mak pak beratur belikan buku.

Zaman aku, masa darjah 1-2 mak belikan. kendian2 kakak tolong belikan.

Naik darjah besar ckit. sendiri beli sampai la nak dah abis blajar nih.

even yuran pun mintak mak duit pastu byr sendiri.

(tapi yuran spm mmg mahal la dulu.... kalau tak dpt bagus cam sayang jek. kan???)

Manjakan ke atau tak bagi anak simpan duit byk takut hilang???

Siapa leh bagi jawapan???

Hari Pertama Ke Sekolah

Semalam hari pertama ke sekolah.

bukan anak2 masuk sessi persekolah pertama. ngan aku2 sekali terjebak.

bukan nak sibuk utk anak sendiri ke, anak buah ke, anak sedara ke,

TETAPI!!!!... anak boss aku. aduyaiii.....

(takpe.. leh claim minyak... miahahahaha!!!)

Skool anak boss aku nie kat subang airport lama. skolah swasta. tapi jln nak nyampai ke sana sgt la haru.

kenapa aku plak yg nyibuk??? sbb boss aku pi obersea sampai end of this week atas urusan kerja (ya!! aku menjadi tikus yg mmg selalu opis nie aku yg punya... miahahhaha!!), dia fly pun semalam jugak. tapi pepagi dah melangok kat airport. (kata dia... dah aku yg belikan tiket. dia ingat kol 10 flight dia. ghopenye kol 10.55 sapo yg salah baco?? ekekekeke)

aku pi sana belikan buku skool dia. byk plk. cuak gak aku, takut duit tak cukup. lelagi skool private nie duit kena lebey. sib bek boss ckp yuran nnt father dia bayar. kalau tak... mane la aku nak korek duit dulukan. ekekeke... malas ooo nak patah balik bangsar/pj semata2 nak amik duit. yuran sesemester dia je 2x ganda gaji aku. gulp! sib bek anak sorg. kalau 2-3 pun ala2 rebeh bahu. hueheuheue. tapi mmg cun aku tgk skool dia. cuma aku konpiuh, dr year 1 to form 5 sama jek kaler baju. beza nya tinggi je la kot.

tapi mmg meriah la skool tu smalam sbb parents ramai yg dtg utk tgk anak2 depa masuk standard 1.

(adeh... tak jumpa parents ckp melayu. even parent melayu pun ckp omputih. hueheuheue...)

Tetengah aku beratur nak beli buku anak boss aku nie, terpandangla aku seorg artis yg gigile tutup kisah peribadi dia pada public.
Kulit dia mmg cantik. tapi kan.... kenapa ghope mcm org tak mandi kak?? hueheuheuehu... pakaian - sleveless ngan tight paras lutut lebih ckit tu lah. aduyai... sakit gak mata ku ini. tapi nak wat cemane... dah pesen dia gtu. terpulanglah pada dia. sib bek skool private. dibuat skool kerajaan.... abis satu donia tau citer dia.
(tapi aku pun dah kasi donia tau pun kat cnie kan??? ekekekeke)

Tak pasti plak aku anak dia skolah naik darjah bape sbb anak dia takde. cuma dia je kulu kilir nak belikan sports shirt ngan skool books anak dia. Terdengar la aku dia lalu sebelah aku ckp, pjg na barisan. ala2 takmo beratur la kot.

Siapa Artis tuh???
nak tau ke??? cue teka??? clue nya ialah...... skang dia tgh berlakon SPA Q 2. masa siri 1 dia tak wujud. :D





Saturday, January 3, 2009

Drill

hari nie ada keja repair merepair kat umah.

semua ok. even aris sempat tido masa diorg duk kecoh2 nak repair itu ini.

amirul kurang ckit pangai ayam berak kapur dia tuh. kalau dulu.... ada org asing masuk rumah, tak senang duduk dia. mcm la org tu stranger yg gile2 menakutkan. get wat i mean? ekekeke....

makcik2 dia mcm dpt byg la kan??? ekekeke... haru2...

hari nie mmg dapur tutup. malas den nak masak. dah janji nak beli mknn kat luar. gimane???

beli sate ngan makanan made from night market BANGI!!! ekekekeke.... boley???

tunggu korg dua beso ckit, baru leh bawak gi kedai mkn. la nie nak mkn tak senang jek. especially abah dia. kang elok2 nak mkn jadi mkn anak plak. tros masuk paper front page! miahahahaha...

beli kek gak. aku nak jugak. cemane diet??? ngehehehe.. ok la tuh, siang aku tak mkn apa pun. HL dan tea semedang. nie kira mkn malam paling mewah sejak bbrp menjak nie. :D

sape kata amik HL takleh mkn bukan2?? boleh... tapi biar berpada.

Tapi kalau nak turun berat secepat yg mungkin, maka dgn itue..... sila la amik bau shaja. takpun mkn sesudu dua. :D

Eh!!! dah melarat ke pangkor jadinya... ekekekee...

Pasal drill... amirul mmg takut gigile nye kat mende alah nie. Aris leh lepak tengok lagi org tu drill kat laluan air bocor tuh.

of course 1st time dia tekan, bunyi kuat tu buat aris terkejut dan nangis. lelepas tu dia relax jek. siap mkn cucur ikan bilis dua ketul lagik. :p

apa jadi kat mirul?? disebabkan dia menangis siap gigil2, aku ngan abah dia kelam kelibut siap, amik keta keluar gi pasar mlm. kalau tak.... mau nangis tak henti sorg nie. aku turun bawah pun dia duk nunjuk keta kat luar. suh naik cecepat blah dr rumah.

haduyaiii... kesian abah la.. tak dan mkn cengkodok ikan bilis peberet dia tuh. aku gak yang kenyang duk bawah melayan aris... ekekekeke..

kesimpulannya... sampai bila la ko nak takut gigile gitu ek mirul???? huehueheuehue.. adik gak yg terer. eccewah!!

6 Tahun Berlalu

...............................


Mmg tak terkata dan tak terluah apa isi hati...

Moga perjalanan yg tiada henti ini dapat kita harungi dengan sabar dan redha dari Nya

Selamat ulang tahun perkahwinan yg ke enam buat 'pakcik' kesayangan ku.... :)


ntah kenapa aku kerap bahasakan dia 'pakcik' sampai lekat nama panggilan tu bagi kengkawan rapatku di kolej dahulu... hehehehe

Marriage is the union of
A greater sum than two in love.
Relatives are made by rites
Relating in-laws to delights.
In bringing families together,
A million lives are changed forever.
Go then in joy, yourselves to please:
Each love shapes many destinies.
credit : doknowwho

Thursday, January 1, 2009

Bosan!!


SELAMAT TAHUN BARU 2009!!!!

Dua gambar yg kengkonon cantik. miahahahaha...
(sape laie nak puji kalau tak diri sendiri)

Ya...sape mau muntah sila pi jejauh... ekekekeke

Tudung kaler merah tu mmg tudung paberet aku. asal ada kaler baju meroon or red, sure aku capai tudung nie. even nak beli baju pun duk pk tudung apa kat umah. normally aku jrg beli baju yg nyusah nak cari tudung. beli yg mane dah ada kat rumah je. senang. :D

Baju tu pulak??? pada aku nie lah baju persatuan yg paling cantik pernah aku ada. ecceewah!!
Masa blajar dulu ada joint persatuan. bila dah jadi AJK besar, aku ngan geng2 aku boleh merendek satu kl nak cari kaler baju yg sesuai dan very the lain dr yg besa2 dilihat. (even nak match tudung pun payah. huehueheuheu)

Akhirnya..terbeli gak la kain nie. lupa kat mane kitorg beli. tapi pastinya, dr jln TAR sampai ke Petaling Street mencarik. mmg kaki ronda la kitaorang nie. ekekeke...

Sejarah pembuatan.... mak aku yg buat. aku ckp ngan mak nak pakai sekian2. sekali bila sampai masa, mak tak siap lagi. menggelabah aku takut tak dpt nak pakai. Yg harunya... aku boleh bawak motor "pinjam" (sbb nak laju :p) , dr Bangi balik ke Selayang n patah balik semata2 nak amik baju tu. gile ooo.... sisibuk dgn acara, kena balik amik sepasang baju. alhamdulillah takde apa2 jadik. kalau takkkkkkk.... tak sempat aku nak bergaya ngan baju baru. huhuhu..

Zaman bila??? tak ingat la... tapi yg pastinya sebelum tahun 2000. Wah!! lama gile baju nie aku simpan.

Terima kasih kepada moto ex5 kak rin yg membawa aku balik dlm tempoh tak sampai 2 jam ke selayang(gi balik). bila di ingat2 balik... gile babasnye berpersatuan tuuuu....:D