Friday, May 29, 2009

Award!!!

Syarat-syaratnya :-

1. The winner can put the logo on his/her awesome blog

2. Link the person you received the award from

Aku dapat award ni dari syahadah . kenal dari dunia blogging juga. memula tak perasan kehadiran dia. bila mak anak dara nie bagi komen, baru la aku hegeh2 jengah blog dia. tehehee...(senang je nak saya mai blog yg lain, sila la bagi komen. sure saya singgah :D) cemane leh melekat?? ada orang approach sangat skema. tapi ini orang aa... mcm dah kenal lama plak gayanya... tros lekat kat blog dia sbb tak rasa kekok. tehehe.. ke sebab kita sebaya?? sebaya kah kita?? huhhuhu... btw, thanks bagi award nie kat zana.. moga kekal persahabatan kita k. :D

3. Nominate at least 7 others blogs
4. Put links on those blogs on yours

Shay
Mak Mencah
Shaliza
Intan
4 je lah ek.. dah mati akal nak paksa org. hahaha!

5. Leave a message on the blogs of those you've nominated~ will do it.. :D


Lagi satuk!!

aaaaaaaaaaa........ mcm dah buat.. oleh sbb dah buat, saya tepek award je ek. link dia?? meh jenguk cinie..:D

Thanks again! :D

Mantop!

mantap +meletop ek??




video

nak turun tapi tak nak turun sendiri. sanggup la melalak suruh orang pegang dia, baru la nak turun.

bukan tinggi mane pun, kusi kecik tu je ha..

sgt pandai belakon. menangis cam nak rak. bila dah turun, leh gegelak pulak dia.

amirul??? sgt concentrate kat tv. kartun maaa...

Thursday, May 28, 2009

Soalan Lagi!!

Tagged by Elyn.. lagik! :p

1.Bekas kekasih saya adalah : mr hubby!

2.Saya sedang mendengar : kipas cpu ku yg bunyi kuat beno!

3.Mungkin saya patut : tido! (jam kol 12.18am skang nie - schedule post ya!)

4.Saya suka : shopping dan bercuti

5.Sahabat-sahabat baik saya : yang sedang membaca entry ini!

6.Saya tak paham : bila orang tak fokus pada apa yg patut dia buat!

7.Saya kehilangan : card klinik aris!! 18 bulan rasanya dia kena jap lagi nie. iskh.. mane tah aku letak. dah cari dedua rumah pun tak jumpa. tapi aku tau.. aku tak buang. ada selit somewhere!!
sila la munculkan diri. huhuhu...

8.Ramai yang berkata : ntah... tak penah org ckp apa2 kat saya rasanya.. tehehehe.. (almaklumlah.. kawan pun boleh dikira ngan jari.. :D)

9.Makna nama saya : tak tahu. dah cari tak dapat. dah tanya mak, pun mak lupa. tanya juga kat kengkawan yg pandai bahasa arab. depa pun tak dpt jawab dengan jelas. kesimpulannya... tak tau apa maknanya... kengkawan boleh tolong?? my name?? ~wizana~

10.Cinta itu adalah : kerana Nya

11.Di suatu tempat, seseorang sedang : on the way back kot... (duk teringat abah bebudak nie.. bila mau pulang)

12.Saya akan cuba : cari kerja or new customer!

13.Ayat SELAMANYA membawa maksud : ayat ke perkataan??? selamanya - sampai bebila

14.Telefon bimbit saya : SE

15.Bila saya terjaga dari tidur : sah2 aris nyer suara duk nangis. takpun dia dah berdiri sebelah katil. :p

16.Saya paling meluat apabila : org bawak keta mcm bagus. tapi ampeh!

17.Pesta/Parti adalah : tempat nak kenal orang

18.Haiwan yang paling comel yang saya pernah temui ialah : ikan kat akuaria. byk yg cantik2 dan comel!

19.Peringkat umur yang paling menyeronokkan bagi saya ialah : 18th!!

20.Hari ini : kamis pagi 12.30am

21.Malam ini saya akan :masak la kot.

22.Esok pula saya akan : jumpa customer.

23.Saya betul2 inginkan : my salary

24.Ketika saya lihat wajah saya di hadapan cermin pagi ini : nape bawah mata kiri nie cam bengkak ek?? nyampes!

25.Pusat membeli-belah atau arked permainan? : both!

26.Makanan Barat atau Jepun? : can be both!

27.Bilik yang terang atau gelap? : terang!

28.Makanan segera adalah : mee maggie - murah, mudah, cepat abis, cepat lapar balik :p

29.Ayat terakhir yang saya katakan pada seseorang? "jgn nenakal lagi mcm tadi...nyai marah, org lain pun tak suka, nanti kalau buat lagi, pi rumah orang pun buat benda yang sama, tak elok, orang marah, nanti kalau orang marah, vakum datang cari mirul!" terus dia celik mata sambil goyang tangan. padehal dah tido tuh. ekekeke - AMIRUL

30.Siapa yang saya nak Tag?
Siapa yang baca entry nie. tehehehe.. sila2.. jgn malas2.. :D

Lunch apa??

Dinner kami tapinya... simple tapi pada aku sedap dah. hukhukhuk (masuk bakul laie.. :p)

Takde kale merah ek?? stok sambal belacan or sambal kicap mmg sentiasa ada dlm fridge. malas den nak numbuk selalu. tapi yg selalu abiskan abah diorg je. aku takleh mkn pedas sbb si kenit tumpang sekali mkn kalo dia tak rereti nak tido.

disebabkan tak mkn pedas sgt dah sekarang, sgt fail kalau mkn pepedas. mcm baru mkn sikit.. huish... minum air cam nak rak. hahaha!

tingin nak mkn bubur somsom. kepada yang berkenaan, sila la tunjuk laie gambo ek. lagi sekali hang tunjuk, aku pi umah ko tadah tangan. ngahahaha! tak gitu sya?? :p

Wallet Saya

Tagged by Makcik Elyn!!!


A. Snap the picture of both inner and outer of your purse


Outer & Inner

B. Introduce your purse brand, price & where you buy.
Rolex. ni bukan wallet. tapi passport holder. di ambil dr tinggalan brg2 ex boss aku yg dr swiss ituew. mane dia tak amik, aku simpan. baru lagi pakai nie. awal tahun nie kot. tapi aku tau, dia simpan benda alah nie lama dah. disebabkan dia balik secara 'paksaan' jadi.. byk barang dia tak ambil dan tak tuntut. ada gak yg lain aku simpan. nak buang sayang. mahal tuu... huuuuuu....

C. Take out whatever its inside your purse.



List of the cards.
- Mbb Cc
- Mbb atm
- Herbalife membership card
- Jusco card
- Mydin card
- Bonuslink card
- Mykad
- Lesen memandu
- Kalender


- duit??? bape sen je ek?? ekekeke!

ada satu lagi card holder dlm hbag ku ini. tu jejenis kad yg pakai sekali sekala. yg pasti, tok nenek kad anak semua aku simpan. nak kena tebar ke?? huish.. tak dan aku nak ngemas balik. tgk gambo pun leh agak byk nyer kad dlm tu.

erm... card holder tu en suami yg suggest ( dan belikan) sbb wallet dulu rabak pun sbb kad2 nie semua. tehehehe... :D

D. Tagged other 7 persons.
takmo tag kot.. mcm rasa ramai dah kena buat. :D ngehehehhe
(sila ucap mekasih kat saya... miahahaha!)


E. Comment on your friend’s (who tagged you) purse.
Elyn nie?? purse dia mmg kemas sbb dia mmg takde keja asik belek hbag or purse kasi tersusun belaka. miahahaha!! dia mmg saje nak suruh saya tunjuk wallet saya yg bersepah tu sbb dia mmg rajin nak tolong kasi komen. takpe.. next time aku mai opis ko, aku kasi je hbag aku yg bersepah tu utk ko kemaskan. ko kan pengemas tegar hbag. ekekekee!

Wednesday, May 27, 2009

Mood : ZERO

Sampai satu tahap.. aku memang kena cari kerja lain.

BOSAN!

.
.
..
.
.
.
.
.

Ghost 2


Ada sesiapa follow this drama series??

suka sgt drama yg jatuh dlm genre 'thriller' nie... sbb jalan ceritanya.

1st season, semua episod aku tgk. tapi final one??? aku tgk kat tenet!

haru kan??

azam (ceh azam.. :p) 2nd season, nak tgk sampai habis!

nak kena cerita ke??

meh tgk kat website 8tv.com.my sah2 leh tgk dr 1st season sampai la 2nd season nie ha..

tak rugi beb! mmg masyuk la citer nih. :D

jgn lupa janji temu di 8tv:10.30pm:sunday

Tuesday, May 26, 2009

Sales: Mother and Baby

nie aku amik life kat tepi area rumah mertua ku. Digital mall nie bbtol sebelah their housing area. jgn tanya aku nape takde details lain. itu je depa gantung. kalau nak map, nnt aku cuba dptkan ek. er... aku copy paste dr kad kawen aku pun takpe rasanya... ekekeke.. ya.. udah... sebelah rumah... :D

Digital mall nie baru je buka last 2 months. apa yg digital sgt?? tak byk choices lagi rasanya. tapi hp aku suka tgk kat cnie. mcm best jek .sbb depa tak ramai customer, bila lalu je org, ramai plak nak bukak mulut. kalau pi tempat lain yg dah glamer, selagi ko tak singgah selagi tu depa tak bukak mulut.. kan?

yg nie.. lalu je depa dah rajin bukak mulut. tu yg kau terrr tgk gak model hp yg baru.

dalam bbrp bulan kewujudan mall nie, baru 2 kali aku pi. ada carrefour kat bawah dia. so, agak beso gak la tempat nie. last time buku lambak dr mph kat gl mall tu. aku pun jejengah je. tak sempat nak menelek lelama sbb nak amik bebudak. lagipun kalau takde apa nak beli, aku ni payah nak bergerak. campur abah dia.. lagi la payah... so.. = la jugak kami nie.. :P

So.. kengkawan.. jgn lupa terjah!

Bekerja!

Last week bawak nyai ke rumah nenek. ini la aktiviti bebudak tu kalo dpt masuk bilik mak teh ngan mak usu dia. ikutkan depa jarang masuk cnie. sekali dapat masuk... huish... mcm dapat emas!

Amirul sibuk minum susu. tapi sebelum tu dia dah tour dulu. bagitau adik dia mane patut usik n mana patut geledah. tu adik tgh bz ngusik la tuh. aku pun tak daya nak pukul tgn dah. asik dia main2nya kita nie ha...

biar mak teh ko kemas la dik!

Miahahaha!!

mari kita kerja!!!!

owh... tu.. mirul mmg sgt suka main air kat sinki. segala mangkuk gelas dia mkn semua dia nak basuh sendiri. tak sampai pun.. akal panjang, tarik kerusi nak kasi berdiri. tu bukan basuh lagi. main air lagi ada. tapi yg laing geram, mkn tak abis nak basuh mangkuk. pastu.. bersepah mknn dlm sinki. iskh...

amirul.. amirul...

Monday, May 25, 2009

RM6.30

Aku yang lapar nasi. minggu lepas kat opis. tghri nekad keluar cari nasi.

Nasi kosong
ikan kembung bakar ngan kuah asam
kuah asam pedas
sirap limau buh ais

gerai di lucky garden.

MAHALNYERRR!!!!

standard bangsar kot. ni yg lelagik membuatkan aku takmo mkn luar. baik la aku mkn fast food. balik umah mkn nasik gak. heh!

tak kuasa nak ty satu2 item rega bape. kang dikata lorat pulak. tobat.. takmo mkn lagik cinie. biasa2 aku mkn tak la semahal gitu.

pelik kan?? recession... tapi harga brg mkn naik. seingat aku... bhn mentah dah turun harga dah. punnnnnnn.... takde berubah. haih!

New Delivery Service In Town!

Seperti aku tahu siapa yang paling rajin calling2 mknn nie. hiks! jgn lupa ajak aku suda ya kak elyn ngan kak lat! oppss... terbabas plak! ekekekeke!!!



POPEYES BONAFIDE CHICKEN

Popeye nie ada kat TTDI sahaja. maknanya.. kena la call tanya they all cover area korang keja ke dok. tapi klau area damansara, bangsar, hartamas ngan pj, no prob kot. tak cuba tak tau...
kan??

tapiiiiii!!! gambar ayam dia mmg laaaaa... adeh.!! kecur ayaq liur ku... jahat gile pamplet aku dapat nie. cun plak ayam tuh! tapi... set dia agak mahal berbanding KFC. mungkin tak byk outlet n ingredients dia dtg dr New Orleans, Louisiana sendiri kot. lama juga they all ni wujud. dr taun 1972 lagi.

kira kalau nak mkn pun tak takut la kan.. tapi halal ke?? owh.. tak sempat nak cek plak. boleh je cek kat jakim pade sape yg rajin. :D ...pastu jgn lupa kasi tau kitorg ek!

NANDO'S

uish.. peberet amirul adalah fries dia yg very de classic!

aku pun suka. paling suka lah dlm byk2 grill chicken. Kenny pun dah jatuh no 2.

tapi tak semua tempat ada delivery. kena tgk bebetul pamplet tuh, yg ada kaler kuning tulisannya... adalah penghantaran. tapi... kena lebih RM25 baru la dia anto keluar. itupun caj lagi RM2.

kiranya kena tong2 ngan kengkawan la kot baru leh order. kalau sorang pun aku rasa lepas je RM25 tuh. contohnyer.. kalau aku sorang mkn. abis tau 1/2 chicken tuh!

tak pecaya??? fakta beb.. bukan auta! dah penah nerai dah. :D

Sunday, May 24, 2009

Lalat kah?


Macam nie la amirul kalau tengak cerita yang dia agak2 takut/seram/suspen.

bukan citer apa pun... kekadang tgk kartun pun dia takut. pelik aku tang mane takutnyer tuh!

kalau dgr lori gas lalu, kan diorg bunyikan hon, takpun ada lagu, dia dah get ready tangkup muka kat bantal. takpun tutup mata sambil jejeling tv. heh!

masal tol kamu iye...

Saturday, May 23, 2009

1991323

Nombor ekor!! cepat pi kedai beli!

ekekeke!!!

19-hari lahir abah

9-hari lahir Aris

13-hari lahir amirul

23-hari lahir umi

semua nombor ganjil kan???

kebetulan yang tak aku perasan. bila aris lahir baru aku congak2 kebetulan ni.

mak ngah depa plak... 11/9. Aris terbalikkan je dgn mak ngan dia 9/11

tu kalo tak ingat tu mmg haruuuuuu la kan... tehehehe..

sebenarnya...........

nak ucap pada diri sendiri je nie..

Selamat Ulang Tahun yang ke 30 today!!!

moga di kurniakan kesihatan yang baik, umur yang panjang, dimurahkan rezeki, untuk melihat permata hatiku membesar sebagai manusia yg berguna kepada Agama, bangsa dan negaranya!!

Friday, May 22, 2009

Macam-Macam Kan??

ada silent reader kah blog ku ini??? hueheuheue.. terharu dibuatnya...

tapi saya lagi seronok menjejak blog anda secara senyap sunyi. tehehehe....

walaupun tak begitu pandai... tapi boleyla... hiks!

kekadang bukan takmo link back sesapa yg penah mai cnie... tapi itulah kan... manusia nie myk nyer pelupa dari mengingat. lelagi benda yang orang nak kita ingat. so... tak salah mengingatkan orang kan??

macan ada kawan yang aku kenal... takmo link byk2 orang.. terutama kat alam cyber yg tak kita kenal nie, sbb??? takmo orang tu terasa terabai kalau link, tapi tak jejengah pun rumah kawan tuh. pastu mcm orang asing.

Betul jugak! harap2 idokler aku menjadi orang yg link byk2 tapi tak singgah ataupun singgah, tapi tak tinggal jejak, sampai kita nie yg tak komen, dtg singgah duk search kat link dia, url kita TAK WUJUD PUN! hah! lagi haruu....

banyak jugak kes cenggitu jadi kat aku nie..walaupun rasa cam sengal... sbb dia ty url kita pastu tak link, pastu kita sibuk2 link kan dia.. heh! cam tak dihargai je!

agak2 kenapa aku tak masuk ek? bukan tak masuk... tapi aku suka masuk blog kengkawan bila aku keluar dr dashboard sendiri. wah!! mcm real jek! padehal... aku tgk thru tipon. ekekeke..

sengalnya telepon takleh komen. udahnya... smapai la nie pun lupa nak komen. :D

kesimpulannya... maafkan saya kalau tidak mampu menglink kan rakan yg dtg ke blog saya TANPA anda meninggalkan jejak.

(er.. yg bhgn follower tu pun saya kurang arif camne nak tgk blog korang. hueeeeee)

trace ckit2 pandai la.. tapi nak explore dari mane dtg, siapa anda... hueih.. lom abis blajar lagik. cikgu pun lom dpt upah lagi nie ha... ekekeke!

er.. cikgu! bila nak pakai kupon KFC nie?? kang expired kang! :p

Adeh!!!

lotih siot!!!

nunggu gambo kat satu website jam tgn terkemuka nie!! sebijik2.. plak tuh. nak lompat page pun dia tak bagi. heh!

dongki tau!!

Thursday, May 21, 2009

Tenyum!!

rajinnyer la umi ngamik gambo saya! ini namanya.. umi keboringan sbb abah lom balik, abg miyul duk sibuk layan katun kat hall sensorg. nak tido kan saya pun seksa sbb saya takmo tido tapi dipaksa gak tido. :p

Wednesday, May 20, 2009

Menu hari ini

Ikan pari/tenggiri goreng
kari ikan tenggiri/pari
sambal belacan
sayur goreng - sawi cina(pak choy)+bunga kobis+putik jagung
air - barli

menu utk mkn malam tapi dah siap masak kol 2 tadi.

jemput2.. :D

awal masak?? sbb nak wat kerja tertunggak sat. huheueheuheu... manyak nyer mende nak buat... Ponder

Sorry, Blame It On Me


SORRY BLAME IT ON ME - AKON

As life goes on I’m starting to learn more and more about responsibility
I realize everything I do is affecting the people around me
So I want to take this time out to apologize for things I have done
And things that have not occurred yet
And the things they don’t want to take responsibility for

I’m sorry for the times I left you home
I was on the road and you were alone
I’m sorry for the times that I had to go
I’m sorry for the fact that I did not know
That you were sitting home just wishing we
Could go back to when it was just you and me
I’m sorry for the times I would neglect
I’m sorry for the times I disrespect

I’m sorry for the wrong things that I’ve done
I’m sorry I’m not always there for my son
I’m sorry for the fact that I'm not aware
That you can’t sleep at night when I am not there
Because I am in the streets like everyday
Sorry for the things that I did not say
Like how you are the best thing in my world
And how I'm so proud to call you my girl

[Bridge]
I understand that there are some problems
And I am not too blind to know
All the pain you kept inside you
Even though you might not show
If I can apologize for being wrong
Then it’s just a shame on me
I’ll be the reason for your pain and you can put the blame on me

[Chorus]
You can put the blame on me [4x]
Said you can put the blame on me [3x]
You can put the blame on me

Sorry for the things that he put you through
And all the times you didn’t know what to do
Sorry that you had to go and sell those packs
Just trying to stay busy till you heard from Dad
And you would rather be home with all your kids
As one big family with love and bliss
And even though Pops treated us like kings

He got a second wife and you didn’t agree
He got up and left you there all alone
I’m sorry that you had to do it on your own
I’m sorry that I went and added to your grief
I’m sorry that your son was once a thief
I’m sorry that I grew up way too fast
I wish I would’ve listened and not be so bad
I’m sorry your life turned out this way
I’m sorry that the FEDS came and took me away

[Bridge]

I’m sorry that it took so long to see
They were dead wrong trying to put it on me
I’m sorry that it took so long to speak
But I was on tour with Gwen Stefani
I’m sorry for the hand that she was dealt
For the embarrassment that she felt
Just a little young girl trying to have fun
Her daddy should never let her out that young
I’m sorry for Club Zen getting shut down
I hope they manage better next time around
How was I to know she was underage
In a 21 and older club they say
Why doesn’t anybody wanna take blame
Verizon backed out disgracing my name
I’m just a singer trying to entertain
Because I love my fans I’ll take that blame
Even though the blame’s on you [3x]
I’ll take that blame from you

And you can put that blame on me [2x]
You can put that blame on me
And you can put that blame on me

panjang kan???
mmg menusuk ke hati rasanya...

eloknya la hai kalau bulan nie tak wujud dlm kalendar aku.... sigh!

sakit!

Potato Wedges!

Pelik bin ajaib. beli potato wedges. tapi nak tau rasa apa?? rasa sweet potato!

kentang telah bertukar menjadi keledek. yg ampeh tuh, mahal dr yg lelain plak dia nih. rasa pulak haru. tapi perasan kulit tu kulit kentang. kentang negara mane gred bape.. tak kuasa nak belek plastik tuh.

mirul pun tak suka. ada ciri2 perlu di tongsampahkan gamaknyer.. huhuhu.. sib bek tinggai ckit laie. sumbat je la dlm mulut nie kalau dah digoreng. huhuhu

oh iya... bila goreng, minyak dia mmg hitam. mcm kentang nie terlalu manis, mcm kita goreng pisang yg dah terlalu masak, kan pisang gelap cepat dan minyak pun hitam. heh!!

mcm nak mintak balik duit jek! rugi... rugi...

Khusyuk

Tetiba teringin nak makan ice cream sabtu arituh!

berbondong la kami anak beranak mencari supermarket terdekat ngan area rumah.

terpaksa ke arah tasek prima nak mencari kedai. sib bek la mata ku ini nampak supermarket nie. terpusing2 gak nak masuk. pelik nye la hai jalan nak masuk ke kedai tu.

aku ngan bebudak tak turun pun. abah turun cari ice cream dan meround nak tgk rega ngan apa yg ada kat ctue.

ok katanya rega. tapi aku tak masuk cam tak puas hati pulak.

kejap je kat sana.. balik rumah, tros mkn ice cream. :D

muka tak puas hati tak dpt turun.. :p

ini je kot gambar paling semenggah si aris. ada satu tu dia tunjuk tapk kaki ke camera. ciess!! :p

sedap sgt ke mirul?? sampai umi amik gambo pun wat dekk jek. selalu dia sesengih gak kat camera. :D (hajat dihati nak mkn sundae mekdi. tapi... ini pun jadilah! :D)

Monday, May 18, 2009

Ke Taman Lagi

Seronok tengok dia happy! ceria jek.

aku la yg kiok! masak speedy gile nak ngejokan masa nak bawak dia gi taman.

adik?? sib bek tido. abah ada.. leh tgkkan dia.

ramai mak pak joint anak ke taman main lelayang. seronok je aku tgk diorg semua. but mostly... chinese. kids n parents... men lelayang sesama...

sigh!

Sunday, May 17, 2009

Percubaan Pertama


bila dah duduk sendiri.. baru terasa sunyi. bila dah sunyi.. perut pun lapar.. bila dah lapar.. teringat kueh or mknn yg mil selalu buat kalau kehabisan idea nak masak apa.

tehehe...

ya... saya duduk ngan ibubapa mertua dr saya berkahwin awal 2003 hingga lah februari 2009 yang lalu..sebelum berpindah ke rumah sendiri. tak pecaya???!! pecayalah! bukan auta okeh! :D

Dek kerana terlalu lama duduk ngan depa... kekadang.. pisang goreng pun rasa nak goreng sendiri. takmo beli kat luar. hueheuheue.. sgt demand! ekekee...(sbb mil mmg rajin goreng pisang dan saya tukang perabis :p)

LAgipun tak rugi beli n masak sendiri. leh jimat. (mmg sgt jimat kot aku skang nie.. sgt mengukuhkan pendirian takmo beli mknn kat luar. mesti masak! sbb cam rugi beli pastu tak masak. uish.. bazir2.. wpun.. kekadang mati akal nak masak ape. :p)

Owh iya... ceritanya...

Akhirnya... aku berjaya membuat kueh kasturi aka kueh kacang hijau di atas dgn bantuan mak den. ekekeke.. sempat call ty cemane nak buat. ikutkan tingin nak mkn bubur kacang.. tapi kang kalau buat.. mkn sorang.. pengsan la nak ngabihnyer.. aku buat, goreng, tak abis... tapau ke office. tghri itulah lunch haku.. huhu... abah pun kurang mkn kueh mueh nie... tapi.. agaknya aku buat kurang sedap kot. hueheueheu..

pass balance tak goreng ke mil. dia kata ok. tapi kurang manis. tak buh gula merah ke?? ha ah.. oooo.. kena buh ek?? aku pun tak puas ati sbb cam manis buah jek. apa barang kueh rasa manis buah kan??? tehehehe..

cobaan ke dua... kuah lodeh! hehe.. penah buat kat subang dulu... tapi seingat aku masa tu aris dlm perut lagik. pastu.. lelain hari.. mmg mil yg masak. rasa dia mmg lain dr yg biasa kita mkn sbb org jawakan.. sure letak ketumbar jintan ckit. oso belacan. haaa... memain tuh.
tapi rasa mmg mabeles. aku buat??? wah! cam berjaya je. mkn cam sedap. lelagi sambal tumis telur yg dah 4 hari terperap dlm freezer. lagi la sedap kan??? miahahahah!!! uish.. puji sendiri masak.. sape lagi nak puji kan??? :p

sambal kacang pun udah cuba... nak masak apa lagi ek??? tingin nak mkn western food. tapi nak masak ke??? huiiiiiiiii... idokle teman....nak demand tuk next week lah! (itupun kalo berjaya :|)

Saturday, May 16, 2009

Kebanjiran

Apa yang banjir???


kedatangan orang asing di malaysia nie makin ramai kan?

especially org2 africa yg tah dr ceruk mane depa muncul.

aku perasan kat puchong ramai beno n aku sgt tidak selesa.

arituh.. keta depa mati bebetul kat traffic light. hawau betol!! dah la balik kerja.que punya la panjang. tak rereti nak tolak. padehal dedua pun jantan beso dlm tuh.

2nd time, balik dr mane tah, abah depa drive. sekali lagik!!! tempat yg sama.. org africa gak. nampak sgt keta sewa. bodo tol sape yg bagi tuh. menyusahkan org je! sama kes.. tak rereti nak keluar kereta tolak. boleh relax dlm keta nunggu mekanik sampai agaknya! sooo... mangkuk!

3rd time... serempak ngan sebijik keta waja.. gile babas laju dr arah jalan besar ke area kedai. aku yg nak ke kanan tros terberhenti sbb bapak laju keta tuh. mcm bawak kat hway!!
aku perasan si driver membebel! dan mereka org africa! 4 letter word la rasanya! uish... berbahang je mata aku nak maki. tapi... apa guna?? bukan depa dgr pun. paling2 depa leh lari jek!

area perumahan aku.... ramai org2 nie mungkin diorg menyewa n blajar di LKW Uni kat cyberjaya sbb aku selalu nengok bas uni tu kat luar housing area. dan... depa2 nie especially wanita... pakai baju mcm bukan nak pi blajar jek. mcm nak pi dangdut ada lah. meriah ooo kaler baju! huhuhu... mcm tak secure je aku rasa duk sini, wpun gated ngan guard bagai. heish!!

tapi.. ikutkan... kalau diorg takde pun.. rakyat malaysia pun sama jek aktiviti nya.. ada gak yg muka baik, tapi rupanya penjenayah!

harap tiada perkara buruk berlaku di sini khasnya, dan puchong amnya!

Friday, May 15, 2009

Di Suatu Hari......


Kuala Lumpur Convention Centre

Aquaria

Jumpa GENG!

Mak Ngah belanja Kek Birthday! macih mak ngah!

Hadiah dari mak ngah! TnF tent! kakakku kuciwa... tent nie takdak tapak. cemane nak campak menan mirul dlm tu ek?? hueheuheue! siap angkut segala bantal dlm tuh.. nak tido kunun. tu adik duk ngintai abg buat ape. kehkehkeh!

mak teh hadiahkan. bila abag main,, adik dengki.. kacau. bila adik main.. abg dengki kacau. heh! kat umah nenek kan ada satu! :P

aku yg ke peningan nak beli adiah apa tuk dia. nenek top up tuk beli menan. ekekeke... tak sampai hati nak beli beratus sbb aku tau.. sure abah akan marah. so.. beli yg patut2 je la ek. rasanya mende alah nie aku yg main kot. tapi haritu mmg excited gile bila dah siap. mirul terkinja2..aris asik la kacau train tu jalan. iskh.. adik..adik..


Semua adik ngan kakak ku yg sorang tu ada. termasuk cek mah. agak2..sape la yg ponteng kerja tu ek??? ekekeke..

balik dr sini.. semua org sakit2 kaki tgn badan. pengsan heh! lama tak jalan jauh. :D

kekurangan seorang.... abah mirul takde... abah kerja.. takmo kacau abah sbb tau abah sgt bz. atleast ada la yg lain leh joint! weekend celebrate ngan abah plak k??.. itupun kalau abah tak pengsan..... tehehehe...


Selamat Hari Guru.. Cikgu!!

hold kejap entry mirul sbb nak masuk entry mak mirul. ekekeke!

esok Hari Guru semalaysia....

saya ucapkan kepada cikgu2 yg telah pun mengajar saya selama bersekolah dan di uni dahulu..

SELAMAT HARI GURU cikgu2 kue...... jasamu mmg tidak terbalas hendaknya...

teringat betapa ampeh nyer aku masa sekolah dulu...

tak suka nak main alat muzik...

tak suka nak bercampur ngan orang...

suka buat hal sendiri...

muka pun mcm tak suka segala2...

tapi aku gak penah buat cikgu menangis.. ampun cikgu.. tapi sampai la nie saya tak paham kenapa cikgu menangis.. tehehehe..( sape kelas 4 dahlia paham la kot.. ekekeke)

tapi bila aku semakin membesar di sekolah... aku semakin menghormati dan memahami lingkungan kerjaya seorang guru tu sendiri...

dan disebabkan menghormati profesyen ituew... kini aku menjadi manusia yg berilmu (wpun kengkadang bertindak cam tak cukup ilmu gak :P)

sebenarnya.. aku dgr hotfm pagi tadi pasal cikgu. automatik aku teringat cikgu2 yg selalu aku mengata.. tapi aku terima gak ilmu dia kasi tu. ekekeke..

sape kata aku baik??? baik la kot... tapi aku pun penah kena marah, kena rotan tgn, penah kena kuar kelas sbb tak bawak buku teks, penah gak kena sound dedepan muka dlm kelas sbb ckp bm dlm kelas bi. hahaha!!! mmg ampeh la aku nie ha!

takpe... janji aku best student skolah! miahahaha! TET! ceit!

takde makne kalo la nie aku keja pun makan gaji.. haih! bile nak kayo nie ek?? :D


motif gambar??? aku buh kat facebook kawan aku negur aku ghope cikgu. wahh!!! amin... atleast aku ada la bau2 cikgu..anak cikgu katakan... :D

cikgu feberet kue...pn Norhayati binti mohd Ali... kat mane la cikgu skang ek?? last sekali dpt berborak ngan cikgu pluss anak cikgu lagik. sure diorg dah besar kan?? masa tu aku kat matrik dan cikgu masih di johor. moga cikgu sihat hendaknya disamping keluarga.. amin...


Thursday, May 14, 2009

Selamat Hari Lahir Ke 3!!!!

Saat dilahirkan... 13/5/2006 - ptg. tak sampai bbrp jam pun dah celik mata. :D

Majlis kenduri doa selamat dan cukur jambul selepas 2 bulan di lahirkan.

3 bulan udah botak licin!

saya dah meniarap!

dah boleh duduk dan merangkak

setahun dah saya.... selepas injection kat spital gi meraound ke midvalley. tehehe

gg tak banyak lagi!

dah2 tahun dah saya!

my encem boy!!! :D

nnt kite citer apa kita buat semalam ya! kengkawan tunggu tau!!! :D

>>>>

to many things to describe in

but .. limitation will always there

waiting for time to release

and come back as a normal person!

Monday, May 11, 2009

Translation

Bila boss minta tolong translate BI ke BM mula la aku blur!!

siap mintak tolong makcik google lagik. tapi itu bi ke indonesian language!

takpe lah... atleast ade gak idea!

happy gile boss ku. harap2 bm aku tuh idokla lawak King!

ekekeke... abis bahasa kamus kuar beb!!!

Tidur pun....



uish.. citer dah basi tapi mmg miracle lah!

ari selasa minggu lepas. aku cuti dr ke office. tapi kerja still jalan.

penat jgn ckp la.. dgn perangai dua org ini.

pagi.. siap basuh kapet sbb mirul tetiba encing plak tanpa sempat pakai diapers.

nak marah pun tak kuasa heh! sbb dia bbtol baru kuar bilik air. aku plak pakaikan aris diapers masa tuh.

diorg mmg mandi dedua sekali. jimat masa aku. hehehee!

dan2 aku sambil buat kerja yg boss aku minta, siap basuh kapet. not really basuh.. tapi siram air sabun bagai gak la.

tghri, sementara nunggu kapet kering, aris plak wat 'kerja'.. dia tumpahkan vitagen kat toto. bukan tumpahkan ya.. aku rasa dia tuanggg air tu atas comforter tuh! iskh.. korangggggg!!!
masa tu aku kat dapur tgh masak. macam2 hal ko ek!

Rabu... aku ke office. dedua tinggal nursery/ nyai.

Khamis n jumaat, aris tinggal kat nursery tapi mirul aku jaga. klau Aris ada... satu mende aku takleh keja. tido pun kena ngadap gak. sbb dia tido dlm ayun tuh. kalau tido biasa mmg tak jalan la... selagi tak dihayun... mahap la ek...

udahnya.... saya gagal nak jaga depa sambil kerja di rumah... huhuhu... any tips???

Iklan!!

Kepada kengkawan yang mempunyai rumah untuk di jual,

sila hubungi saya secepat mungkin. email boleh, ym pun boleh.

area preferred : ampang or 20-30km radius from KLCC
budget : 150k
type : single storey house or whichever suitable within the budget.

bantuan kengkawan saya sgt2 hargai. :D

Sunday, May 10, 2009

Restu Mertua

Siapa tengok mlm tadi.. angkat tgn??!!!

tehehe... tgk half way lepas af7 abis. bebetul lepas Asri arwah. (tapi akem: iam yours ngan Hafiz : I belive i can fly mmg mabeles!!!)

byk dah kesah citer gini. tapi ... sheila rusli sebagai mak mertua, rasanya baru kali nie kot. (ke aku yg tgk citer lain tak terkesan sgt lakonan dia sampai terlupa?? tehhehe)

yang ingin aku ingatkan pada diri sendiri dan kepada rerakan yg membaca blog merepek meraban ku ini...

Ibu selalu mendoakan kebahagian anak2...

Tetapi adakah kita sentiasa mengingati dan mendoakan kebahagian ibu dan bapa kita di dunia dan di akhirat???

tepuk dada tanya selera....

moga kita berada di dlm lingkungan yang mendapat rahmat dariNya... amin............

Saturday, May 9, 2009

Selamat Hari Ibu


Selamat hari IBU kepada semua readers yang telahpun memiliki juga kepada yg masih menanti kehadiran cahaya mata anda.

Moga hari2 kalian bertambah indah dengan keceriaan dan kebahagian yg di bawa oleh anak2 kalian...

Cheers!!!

Love u mak!!

Rahmah Md Yusof

Napisah Hj Zubir

Friday, May 8, 2009

Hangatnya!!

Kisah cerita artis mesia skang nie..

yg terbaru.... Nori$h Karman dan si bujang Lu%man dan.. tuntutan di mahkamah

hueheuehue....

mcm2 cerita ku dgr... tapi yg real life.... pergh!!!

*tidak semua yang cantik itu permata, dan tidak semua yang buruk itu kaca*

kaca kalau cutting ala2 diamond pun leh jual pe??? Tehehehe!!

pernah jumpa norish karman membeli belah kat care4 midvalley ngan exhubby dia... huehuehue... masamnyer muka dia..concentrate punggah brg dr trolly ke cashier counter. hiks!

Award

mekasih la utk makcik elyn kerana menganugerahkan award nie kepada saya..

rasanya mcm byk je utang award tak sempat kolek. huhu..ampunnnnn.....

nape saya selalu lepak blog makcik nie??

dia la yg suruh saya bukak blog nie. dgn alasan, dia setup kan.. miahahaha!!

takdelah... benonya saya buat kat friendster dulu. tapi cam geram je tgk blog dia yg cam cantik manggih tuh. nak gak wat cam blogspot. n dia la yg manyak nolong tunjuk itu ini.

apa2 pun... mcm byk je utang tag aku kat ko kan?? ko tunggu tau.. tungguuuuuuu.... :D

Sekarang....

Anugerahkan award ini kepada 10 Blog yang anda anggap paling berinspirasi dan sangat mesra.

1. Arin
2. lily lotus
3. mak mencah
4. syahadah
5. umimia
6. sumijelly
7. casper
8. yanmie
9. achiq
10. kak jie... blog paling berinspirasi dan mesra pada hemah diriku ini... :D

macihhh...