Friday, October 5, 2012

Recovery

syukur ke hadrat ALLAH...anak2 semakin sihat dan..ceria? Owh... menakal semula lebih sesuai. hehe...
bermula dengan aris yg demam on and off dari lepas raya sampai habis bulan raya, di ikuti amirul yg tiba2 sakit telinga hingga bawa ke pakar, sesuatu yang amat melesukan badan uminya.

Teralpa kah kami?  Ujian Allah tu kan bermacam2 hadirnya. antara sedar dan tidak je kita ni. sekurang2 nya Allah sayang akan kami lalu sedikit ujian diberi.

Syukur... semua sudah berakhir, insya Allah...

27/9/2012



 wajah2 amirul selepas di cuci telinganya. doc ckp bykkkk air di belakang gegendang telinga nya. tu yg dia sakit sangat. makan ubat pun tak berapa jalan. umi plak terpaksa pakai baju ngan cap tu sbb prosedur. dayward je tapi. masuk ot lain bajunya. adeh.. nasib baik abah nya ikut. klau abah ckp kena jugak kerja, terpaksa angkut aris, dah satu masalah sbb dayward takleh masuk org lain dr patient melain kekanak. Alhamdulillah... semua berjalan lancar. 

28/9/2012


 doc marah tak agak2? dah lama dia berdua tak makan aiskrim. kesian sgt. kita tawakal je la mirul ya. dia pun nampak sihat dah. cuma belom ke sekolah hari tu. lepas ambil adik, ke 101 mall mkn tutti frutti. amik ckit2 je. sbb tau klau amik byk diorg gerenti boleh habiskan. umi nya lopongggg! :p

4/10/2012

selepas seminggu, amirul makin sihat. tapi agak sensitif orangnya. cengeng :D .. tunggu nak jumpa doc la ni. sampai sana ngam2 jam 2ptg.  klinik mmg bukak jam 2 pun mcm di appointment card. alih2 sampai.. mak aiiii!!! no 12??? kol bape deme2 ni mai??? pagi doc takdak sbb jadual pagi dia hari ni kat OT. huhu.. redho je la... aris plak tinggal kat skol sbb dia ada rehearsal concert. syukurla abi kawan aris cuti. tolong ambilkan. kalau tak, dedua sangkut sampai jam 4.30 ptg. yg takleh tahan tu aris ckp apa, esok adik nak duk umah qayyim lagi. nnt abi qayyim ambil skol. ahahaha! iyolah dek... hari2 tak mau nyer kamu... tau sangatttt!

3 comments:

Cik Eda said...

semoga anak-anak buah cik da akan sentiasa dilindungi tuhan dan akan bertambah sihat di masa akan datang. anak anak nak membesar memang banyak dugaan nye. salam sayang dari cik Da di Sly Bru.

Zana S said...

thanks mak long ida.. :D

Adams Ayens said...

MAAF kawanKu..Mumy tak tau pun boy mumy ni sakit..so dah ok ke..alaa baru baca blog hang..hang pun lama kan tak de story bawu..huhu..beb jom la skali dengo ceramah kesihatan..bole membantu u n family