Tuesday, June 11, 2013

Bukit Merah Laketown Resort 6-8/6/2013

6/6 hingga 8/6/2013 kami bercuti di sini.

Semua kami redah kecuali water park. hahaha! sure korang gelak kan?? kehalnya,  gi waterpark tak cecah dalam tuh?? Selepas terkena di bukit gambang, mcm tak koser nak masuk waterpark. 

but, surprisingly, tak la sehavoc kat bukit gambang punn.. kalau masuk pun masih bykkk tempat leh celah. tu pun lepas naik chairlift baru teruja nak masuk. tapi kan... setakat umi yg  berhiya nak masuk ngan kekanak, tapi abahnya tak berminat, takleh gak.

alasan, seluar pendek tak bawak. boley???? (dr awal sampai kata nak beli, tak berkenan kot.. see, sape cerewet?? hihi) tapi berhiya kejap je. dah pi rendam diorg kat swimming pool, senyapppp belaka. ok la tu kan.. air jugak. :p

Takpelah anak2... hang dah beso (lagiKK!!) kita gi lagi. pasni, korang nak pi celah mana pun abah kasi. takyahla umi nak monitor 24 hours. ni, umi nak berendam sendiri pun tak senang. ahaha!

Tepen ooo!! berhangan2 nak gi sana sini. tapi, mengenangkan abahnya yg jenis tak suka berkejar2 sana sini, next time la iye...(tak tau la bila next time tu.. huhu)

Tengok gambo je la iye...tak koser nak susun balik. Enjoy!! :d

 L-R: our room 152.parking depan bilik. tu yg abah sukaaa! :p
pintu masuk waterpark.nak balik dah ni.
pintu masuk utama
abah dan anak2 yang gilekan ultraman. tensen heh!
 Berhiya nengok map. semua tempat dalam tu ditanya. kaunter pertanyaan tutup plak masa tu. gagal umi nak ngelat. haha!
Bukan dulu air kat blakang tu lompat2 ke?? iskh... jaman bile la tu eh?? lupa sungguh.
 gambar bawah kiri: tunggu animals show. penat weh! cr spot bawah kipas. ahaha!
kanan: water chalet yg airnya dah di alir ke sawah bendang. musim panas kan. orang utan pun tak dpt jengah. huhu!
 1st day dah mkn kat ripples hawkers stall, 2nd day mkn kat cafe la plak. mmg umi gaban lapar okeh! lunch mkn laksa je kan. dinner kena cr nasi. tak banyak sgt pun pilihan. tapi so far, ok la.. padan ngan rega.  
 ni gambar baru sampai ni. sebelum dinner. kita jenjalan cuci mato. masalahnya, berrsepah patung ultraman. mmg tadah tinge je laaaa.. beli?? sorry la dik, permintaan tidak dilayan. ahahaha!
resmi abah, bercuti ke tidak ke, mmg bangun awal. by 8.am dah selesai bfast. pool bukak 8.00pg, tapi dah terpacak kekanak ni. hahah! pastu, kol 3.00pm ku rendamkan lagik. mmg kecut2 dibuatnya.

 dua gambar di atas. pemandangan dari chair lift. syiokkk je tgk taman tema tuh. ms ni kol 10 pagi. mcm nak terjun ke bawah. lagi2 takde orang. hihi!


 sorry lah.. dlm 4 ekor tu ingat nama rooney jek. yg kaler kuning biru tu. 
 gambar2 di ecopark. dah penat amirul buat perangai. gambar pun taknak amik. heh!cik rusa tu pi jilat tgn den plak tuh. huishh!!!salah taktik. elok gak la ada tempat basuh tgn. 


Insya Allah, nnt kami mai lagi ya. tak puas hati plak tak masuk taman tema. ahahaha!

2 comments:

Adams Ayens said...

Besh kee...kata mahai sangat...kengkawan ako habaq laa...
wahhh beshnye enjoy..ko pun dh lama tak hapdate blog..lambat jee..

Ummu Amar said...

nice!aku pun ingat nak ke BM cuti ni tapi hajat x kesampaian..hubby ku tak bleh cuti..huhuhu..deadline manjang..:(