Friday, May 9, 2014

Kenapa??

10/5/2014
Sekolah kebangsaan ada ganti untuk cuti hari raya. Anak sorang pagi dan sorang petang.

Dan2 jugak la mesyuarat pibg sek agama anak2. Sepatutnya minggu lepas tapi tunda minggu ni. Ada usul. Dan tertulis dalam surat, kalau tak datang, usul akan ditolak. Hamboiii.... dah suka suki tunda. Bajet nak kena follow rules pulak. Sah2 tak dapat datang sbb kena urus kekanak.  Ikut jadual khamis pulak. Balik pun cepat. Tak boleh nak sukahati datang lewat sbb sabtu. Biasa tak ramai yg datang.

Pontengkan?
Sorry... dah janji dalam diri kami mak pak, once anak dah sekolah, perkara terakhir yang kami akan lakukan adalah memontengkan anak2 sekolah.

Lorat eh?
Itu salah satu cara kami untuk mengajar anak menghormati  institusi pelajaran.

Ramai kata tak belajar kan hari sabtu. Tapi, Sekurang2nya ada yang dipelajari. Lagipun next week peksa. Biar la depa belajar...

Kesimpulan: moga ada mana2 ibubapa yang sama usul dan diperbincangkan untuk di ambil tindakan. Khas untuk anak2 sekolah.

11/5/2014
Dari awal mmg dah kosongkan hari ni untuk anak2 belajar. Insya Allah... tapi, ada aqiqah baby raqib pulak. Adeh...

Ya, dah kasi tau jadual kekanak. Takpela... asal mak ayah baby raqib ok tarikh tu, jalan je la.. takkan la nak ikut jadual kami pulak... iye tak??

Iskh... payah betul bile rasa serba salah.

Tayar keta myvi pun dah mintak tuka. Even kena servis pun minggu ni. Yup... itu yang dalam fikiran abahnya. Bila jadual berubah, boleh tengok muka dia pun berubah.

Sekian.

Mokcik yang masih serba salah.

5 comments:

Amoy Latif said...

Salam perkenalan.. Datang menyinggah...http://ceritasenoritamoy.blogspot.com/

. Sekolah yang saya kerja pun sekolah ganti esok. Tapi pasal tunda meeting tatau la ye.. Sebab sy bukan org ofis.. :) selamat bersekolah pada anak2 ye..

Zana S said...

Salam perkenalan :).. pulun ganti utk raya. Hihi!

Kujie said...

amboi..mak mak sungguh entrinya...hihi

Zana S said...

Hihi! Mak yang tak tau nak lepas mana angin nya. Layankan je ye kak jie... :d

Mary Ann Carreon said...

We cannot do great things but we can do little things with great love.