Tuesday, June 26, 2012

Pertama Kalinya

Pertama kali kekanak naik train. diorang ni memang penakut sesaja. jadi bila nak bawak naik tu mmg kena tanya betul2. nak naik ke tidak. bila dua2 kata yes sesaje, baru la boleh bawak. teringat masa saya nak amik roadtax ins kat dataran maybank taun lepas. bawak aris. naik ke paltform ok. bila train datang, dia dah meracau. ahahaha! nak naik kena dukung sambil melalak. haiyooo!!! seb bek la masa tu dah bukan peak hour. kalau tidak, memang haru. dan lagi nasib baik, sib la 1 station je. hehehe! bila balik masih tak nak naik. tapi bila pujuk dukung, baru ok. tu yang suspen je bila nak naik lagi.

ni pergi masa cuti sekolah tu hari. sekali htr kain nak buat baju melayu kat wisma yakin.  oh iyer... upah jait pun dah naik 5 hengget. baru puji last year. dah naik plak. ahahaha! tu pun selepas beberapa tahun baru naik tuh. 

 dak yg sibuk nak berdukung bila nak naik train. sib la awak masih kecik dik oiii!!

 amirul yg tak berenti2 tanya itu ini sambil mumbling sensorang. (penyakit saya turun pada mirul, suka ckp sensorang.. ahahaha!)

 serious okeh!!

 bunyikan 'choo choo' ...sorry la mirul, train ni takdak bunyik gitu. ni bunyik roda benti kat landasan ado la.. :p

 berani2 takut. suh berdiri tgk luar pun tak mo. heh!

dia ni je la yang boleh sengih2 ckp sensorang. adik mmg muka cuak belaka. :)

4 comments:

rumah kuning said...

bila dah besar besok mesti diorang suruh delete en3 nih. hehehe taknak org lain tahu diorang takut naik train.

lily lotus said...

ekekeke, can see the kecuakan muka si adik :D

Adams Ayens said...

beb..ako pun dh lama x naik train.
Jom kite naik bersama-sama..
Bila lagi nak jumpa nih..

Zana S said...

rumah kuning
adakah anak dara akak melakukan perkara yang sama sekarang?? ekeke! abis dia suh delete entry ek?? :p

lily
tu pun masih ada hati nak naik lagi. hihi!

ning
haha! tau takpe. ko la bz. tunggu raya la eh! leh ko masak sesedap tuk aku. ahahaha!