Friday, January 4, 2013

03012003 ~ 03012013

Mcm coding plak. kehkehkeh!

hakikatnya.. ini tarikh yg makcik lupoooo!!! gile babas nyanyukkk!! bz ke anak tahap melampau. iye la.. hari  ke dua sekolah untuk mirul tapi pertama untuk aris. selepas bbrp hari abahnya cuti, baru mula kerja jugak hari semalam. jadi, dlm kepala byk benda nak buat. lepas htr anak2, tunggu kain dibasuh, sapu la rumah. mmg mcm nak terbalik sbb dr sebelum mirul skol byk benda nak settle. jam 9 dah lari ke sekolah tunggu rehat. balik tu dlm jam 10 terus bersilat kat dapur.

anak2 digorengkan meehun. mak pak plak, yg mak nak mkn kari ikan. jadi masak la siap2. kekadang mirul nak mkn nasi kalau ada kari. punnn... pk gak tuh. pastu jam 11.45 gerak nak pi amik mirul. dia keluar 12.10. tau parking masih susah, tu yg kena jugak keluar awal. mirul pun kita suruh tunggu satu tempat. bukan cr kereta umi. nak mampuih! keta byk + student clash dengan sesi petang dtg. mmg havoc.

disebabkan mirul balik awal, sempat lagi tunggu dia cr kita. next week sorry la mirul... nak ngejar adik pun satu hal gak. aris keluar jam 12.30 melain selasa jumaat 12. jadi, kena kejar berlari antara mirul n aris. nasib baik aris masih duk kwsn skol senang aunty nak pantau. atleast lambat tak risau sgt. amirul ya, takleh lambat. kang ada kes budak melalak tunggu umi tak sampai2. :p

haiii... pjg sungguh penjelasan di atas. ahahaha!

balik skol pe lagik, mkn , rehat jap, siapkan diorg nak gi KAFA. lepas kol 2.30 baru lega. itupun dah set nak sapu atas + mop rumah. lepas mop, kol  4.30 kuar jap gi beli brg ckit. nak biskut gula la pulakkkk!! nasib la mknn yg diterima akal. klau tak, tak koser.. beli brg msk ckit2. balik tros amik diorg dr KAFA.

balik rumah sambung masuk dapur. goreng ikan ngan sayur je. kekanak mandi,  rehat jap, bagi mkn sebelum magrib. belom pukul 8 deme dah sibuk  nak tido. okey... tido la .. senang umi..

hakikatnya, perjalanan kisah di atas membuatkan aku lupa our 10th Wedding Anniversary!!! nasib la ala2 abah pun lupa. tak la rasa bersalah sgt. ahahaha!

btw, yg selalu lupa adalah aku. ingat mmg ingat. tapi bukan pada tarikh nya. sebelum seminggu dua tu ke, sebulan dua tu ke, haaa mmg ingat sesangat. sampai kat tarikh tu, hancuss!!

Cuma satu yg ku pinta;

Moga Allah sentiasa lindungi perkahwinan kami, zuriat kami, dan pegangan kami. moga sentiasa dilorongkan ke jalan yg benar dan perbuatan kami selari dengan ajaran Nya. Amin...

Love, 




Umi to Abah and our children.

3 comments:

Elyn Sani said...

Happy 10th anniversary! Aku rase budak sekolah jadual mak lai penuh woo dr x sekolah. Aku baca cite ko pun penat, apa lai ko yg hadap. No wonder la smp lupe anni ekekkeeekkeke

Zana S said...

huhu... begitulah hendaknya... kalau kerja, kita penat risau. kalau tak kerja tapi urus anak, mmg penat mental fizikal. amirul blom darjah dua aku duk congak2 camne nak arrange masa sekolah diorg sbb nnt sorang pagi, sorang petang. mau aku wish keta terbang nnt. muahahaha!

Anonymous said...

[p]Spain Story "series on sale in May next year, the series of handbags from 990 euros and 295 euros silk products . B, rayon package maintenance: [url=http://www.louisvvuittonoutletonline.com]louis vuitton outlet online[/url] 1, with a soft brush to remove dust and other materials . According to the medical examiner in Cumberland [url=http://www.louisvvuittonoutletonline.com]louis vuitton outlet usa[/url] County, the mother was present in the house at the time . A style of bag, very personal version of the type, wear khaki windbreaker, coupled with jeans, a relatively simple and elegant color, the bag leopard skin is very [url=http://www.louisvvuittonoutletonline.com]louis vuitton outlet store[/url] eye-catching and playful with . Tight leg jeans, plus a pair of high heels, more particularly remarkable temperament, simple T-shirt casual with a small black and white shirt, soft pink jacket, the bag is broken pieces of the design, the color of a case [url=http://www.louisvvuittonoutletonline.com]louis vuitton outlet[/url] with the black bag or a wise choice . In addition, the younger generation LACOSTE men may fall in love with this season can be used for messenger bag or messenger bag multifunctional Ulysse series package section . Generally bags from women who like to change [url=http://www.louisvvuittonoutletonline.com]louis vuitton outlet mall
[/url] bags often . The image of the noble French brand Fendi, in 1918 by Adele Casagrande founded in Rome, after Adele married Edoardo Fendi and changed its name to Fendi . Bags of style is ever-changing, a lot of MM buy bags often determined not hesitate to buy good style, good material.[/p]