Tuesday, November 6, 2007

Innalillah....

Daripada Nya kita datang, kepada Nya kita kembali..............

.
.
.
.
.
9.10 mlm, isnin, 24 Syawal 1428 Hijrah

Kak anim : askum...
Zana : wsalam... kak anim kat ne?

Kak anim : Kat umah kak miah nie, Along dah meninggal tadi....

Zana : hah! Innalilahh..... kul bape?

Kak anim : 8.45 mlm tadi.. baru jek..

Zana : owh.......masih bagitau. :((((((((((((((((


Tergamam n terdiam aku... mata kat tv tapi air mata mengalir.... ( I really wish.... i could be there.....)

Pagi nie... call adik around 10 am, jenazah dah bawak balik kg, n semayang lagi sekali kat masjid dekat rumah pak ngah musa, n baru kebumi....

Arwah nie abang arwah abah yg sulung. dia juga yg walikan aku masa aku nikah 5 tahun dulu... alhamdulillah aku dpt jumpa dia raya aritu tapi........ still terkilan tak dpt tatap wajah dia di akhir hayatnya....( teringat2 masa arwah ckp....'bila la aku nie nak pergi... adik2 suma dah takde'........)

Raya 2006 arwah gagah lagi duduk n berjalan. since early this year, arwah dah kena duk dlm kusi roda nak pi mana2.

Al-Fatihah buat Along Hashim bin Mohamad. Moga rohnya di cucuri rahmat dan di tempatkan bersama2 org yang beriman.... aminnnnnnnnnn

Gambar kenangan raya 2006. Raya 2007 tak sempat nak amik gambar. Arwah pun dah uzur sgt aku tgk masa raya tu.

3 comments:

Arin said...

Al fatihah

Semalam jugak, arin nye husband's cousin meninggal..but she's young..baru early 40's..tapi sakit yang macam2...zaman sekarang nih org muda pon leh dapat penyakit macam2..

Fozalin said...

al fatihah....

eh mak aku dh tau lom ek??? jap2 nk kol

nAt aka nAtsumi said...

takziah ....

semoga Along Hashim bin Mohamad aman ditempatkan di kalangan org2 yg beriman.... Al-fatihah...

Amin...