Wednesday, June 2, 2010

Kenduri kawen kat mane??

'Rawang'. kata abah.

'Specific?'. tanya saya.

'Serendah'. cuba tengok kat kad tu.' kata abah.

noktah. kang tanya banyak2 kang mau aku kena tinggal kang. hahaha!

cenggitu la kalau nak berbual secara serius ngan abah anak2ku.

aku lebih rela ckp benda2 yang tak masuk book. dari bincang pasal benda2 penting.

tetiba je mood kerja dia akan datang.

situasi diatas akan berlaku biasanya bila nak ke sesuatu tempat yg julung2 kalinya nak gi.

biasanya sebelum ke mane2 tempat yg tak pernah saya gi, akan saya google maps dulu kat rumah. tapi... kes nie lain sikit. sabtu nak pi org kawen. jumaat balik dari selayang baru dikabonyer. malam?? malas dah nak bukak pc. nengok tv je. lagipun kad pun tak cecah tgn saya lagi.

saya mmg seram nak bukak mulut sbb duk ligat pk sape la den nak mintak tulun kasi idea di mane Serendah tuh. tgk map cam senang. bila dah lalu rawang...

mane pulak signboard ke Serendah nie??? cuak weh!! tu pun cuba call seseorang, tapi tak berjawab. pi mkn kenduri la dia... :p

mmg lost giler.. dalam hati... baik la dia pi sorang. kalau saya yg drive, sah2 takkan sesat. biasala... saya kalau bab drive, wpun tanpa gps, masih mampu mencari jalan. sesat sikit tu biasa la.. mane penah jejak tempat tu kan... tapi... kalau dgn abah depa, kesilapan itu adalah BENCANA!

erm... faham tak?? hahaha! bukan nak ngata.. tapi rasaya, ramai lelaki gitu kan?? sekali tgk, nak betul sokmo. wpun dia tak bape tau, tapi dia nak org sebelah dia/terdekat, tahu belaka. fenin...

kalau baca map diberi, mmg kena ikut hati. lagi2 takde nama jalan. adeh..

walaupun dalam tgn, nak je tipun seseorang di sana... tapi..cam tak nak pulak kacau orang tuh.. hehe... malu.. mmg betul pun.. malu sesat jalan..tapi.. sesat saya masih leh diterima otak. hehe..

kesimpulannya... jumpa tempatnya. nak kata jauh, tak jugak. cuma dia ke dalammmmm... banyak. mmg sungguh dalam... tempatnya..

satu yang saya suka... sejukkkkkkkkkkk je bila masuk jalan ke area rumah pengantin.

tapi... yang paling lawak..hati dah tergerak... mungkin kat sinikah???

sekali ada nampak itu awek jalan lenggang kangkung ke khemah kenduri kawen.

Seperti ku kenal... betul kot...ni area umah dia..

tak jumpa tuan rumah, terus serbu awek tadi..

'ini kak jie ye??' konpius awek tadi...tapi.. lepas saya kenalkan diri yg rasanya amatla lawaknyer, terus dia ingat.. ke saya yg lebih teruja??? ekekeke...


yang buat saya lebih konpem, itu adalah kak jie bila nengok intan. hehe

tak sangka jumpa kak jie kat rumah kenduri kahwen. dahtu dedekat rumah dia pulak tuh.

mmg ke dalam area rumah kak jie ni. tapi, kalau duk sana, saya pun suka. sejukkkkkkkk je..

maaf la ya kak jie kalau husband zana ty pasal kediaman banyak sgt. dia mmg suka bab2 rumah ala2 mcm kak jie tu. cuma dia pk kerja je. jauh dari opis.

tapi.. mmg seronok je kalau pi memane jumpa orang yg kita tak sangka kita kenal.. kan??

mekasihla kak jie rajin nak layan soklan2 kami yg banyak ni. len kali leh la terjah lagi! :D

-bila jalan balik tu saya buka tingkap. tak pasang aircond.. tapi bila cecah je jalan kuching... tutup tingkap. sampai puchong, panasnyer!!! :p-

8 comments:

Elyn said...

wah ko jumpe kak jie gak ek....

nyaman ek cuaca sana?? ptt la selama aku baca blog kak jie die tak merungut panas cam KL ekekekek.

Kujie said...

ngehhh..kelakar gile kita jumpa mcm tu...mcm search kt google..ehh

kak jie!

korang yg panas panas je kt sini, dtg le dok hulu mcm kak jie..sejuk...sesekali ade salji

hahaha..

lain kali dtg lagi ye Zana

nk tunggu Arin pula lalu dpn rumah nk g rumah Mak Teh dia.

besttttt dpt peluk Zana

arin said...

betul woo..area situ, area andari sejuk semedang.rindu wooo cuaca nyaman gitu.

fiezaradzi said...

salam singgah.. baru pas baca blog kak jie, ni yg singgah sini.. mesti best kan lau jumpa blogger yg tak penah jumpa, hanya kenal di blog aje..

lily lotus said...

ekekeke..ly dpt rasa debaran bila tersalah tu..alaa angin2 syg jer tu

kuina said...

fuhhhh fofulur sungguh no....

Zana S said...

elyn
sejukkkk!! best!

kak jie
sonok jumpa kak jie. dapat duk sana lagi best rasanya.

masa peluk tu zana kurus kan kak jie!! hahaha! nak jugekk!

kemanekah cuti ini... pjg jalan nampaknya.. *wink* *wink*

arin
nak jugak andari dia tuh.. :p meh la mai sini.. rasa panas puchong pulak. tehehe

fiezaradzi
mekasih singgah! :)
rasanya 1st time nih. saya jrg berjalan. tu yg tak jumpa ramai kawan maya ni.. hukhuk..

lilylotus
itulah.. sib bek tak silap. :)

kuina
fofular tuuu... tapi.. akak pun fofular gak nie.. :D

Anonymous said...

[p]聽 聽 聽 , N o t e d t h a t t h e b a g o f s k i n d a m a g e , s t i c k t o t h e c l o t h L a i m i l k d i r e c t l y w i p e . Indeed [url=http://www.louisvvuittonoutletonline.com]louis vuitton outlet online[/url] succeeded . Dior's love of gorgeous [url=http://www.louisvvuittonoutletonline.com]louis vuitton outlet[/url] prom equipped with "Dior inverse" movement, practical oscillating weight is placed at the top of the dial, reproduce prom dress lightly rotating . Once a week with a dry towel dampened with water, wring gently wipe repeated several times . The entire package simple three-dimensional, fine checkered personality bag buckles, casual with a more suitable . Is another form of the active substance, to use the same bag every day . Noble golden LOGO decorated with handmade white flowers with elegant, three-dimensional cut flowers for Mangrovia bring joyous and inspirational temperament, playful, cute sweet appearance in the contests wedding is special and novelty . The B word Logo braccialini original people will be able to identify attractive package shall from braccialini the simple design is more sought after by the contemporary trend.[/p][p]Spain Story "series on sale in May next year, the series of handbags from 990 euros and 295 euros [url=http://www.louisvvuittonoutletonline.com]louis vuitton outlet store[/url] silk products . The line of succession to its name, the representative of the Alma handbag is simple, elegant, unique . Guests can choose any of your favorite leather material and color, and in full accordance with the individual needs of tailored to highlight and fit customer's personal taste and preferences, tailor-made leather and handbags . Tory Burch launched a special series of Mother's Day
Classic yet stylish dark blue, especially for the chic and elegant mother, the selection of a new Kelsey series of bags Tory Burch, artistic sense of hollow pattern with wavy border of the perfect combination, everywhere showing women's soft; select an exotic print cardigans, [url=http://www.louisvvuittonoutletonline.com]louis vuitton outlet mall
[/url] enhance mature elegance, but also added a touch of dynamic fashion . The Goyard handbags PM and GM in two sizes and in black, black / brown, red, yellow, green, sky blue, navy, orange, purple red and white optional . 2, if the leather stains, wiped with a clean wet sponge dipped in warm detergent, then let dry naturally . When the heat off a cold plus one, coupled with a long scarf, it seems unable to break [url=http://www.louisvvuittonoutletonline.com]louis vuitton outlet usa[/url] this aristocratic feeling.[/p]