Thursday, July 8, 2010

Busy Betul

saya semalam. busy ke??? hahaha!

buat2 bz itu penting!

kalau kat rumah bz lain.

kalau keluar bz apa?? berjalan jumpa kengkawan HL lah!

oh iya...

semalam amik produk. lepas tu terus jumpa kawan.

dah jumpa kawan pun bape bulan sekali... lama la terborak.

dari terik sampai mendung. hoho...

bila dah mendung, balik ler... teringat janji nak bawak mil ngan anak2 gi mkn luar.

mmg bajet nak gi lepas zohor, lepas kol 2.

tapi baru kuar rumah dah hujan.

tak pepasal sampai sejam kat jalan. iyela... hujan kan.. org drive pun jadi slow.

takpe... janji hajat nak makan tercapai. jauh, hujan, akan ku redah!

akhirnya... sampai kami ke sini...

RESTORAN DOLI, TTDI.

(mahap... gambar takleh nak upload, usb port pc nie mmg jaki sket kalau saya nak upload gambo. heh!)

tapi gambo apa je... gambar anak bujang ku je. tak dan amik gambar mknn ke kedai ke.

sbb kami berempat adalah sangat LAPAR. satu jam kat jalan tuh...

ikutkan tak la sampai gitu. hujan la katakan...

rasa kuey teow gorengnya... sedap. nak tau rasanya cemane???

gi la makan.

hahaha!

tak tau sgt nak review. tapi ikutkan sedap la kat tekak saya. tapi... rasa dia ada lebih kurang mcm yg saya beli kat pasar mlm bangi yg hok kuali beso anak beranak meniaga tuh.

tapi, rasa nya masa zaman dolu lah... masa saya masih belajar. skang mmg out je rasanya...

apa2 pun, mmg tak rugi mkn. hok RM10 mmg segala2 banyak. udang, telur, kerang, togeh, kuchai. tehehe...

amirul banyak kali tambah. tapi dia saya beri pun sikit2. kira ok la tuh. byk gak dia mkn.

aris cam biasa... rasa je. yg impress, dia mkn togeh. sbb aritu saya goreng kuey teow saya ckp kat aris togeh tu mee. tehehehe.... bagus.. bagus..

mil beli bawak balik mee rebus ngan nasi ayam. saya hy makan kuey teow je kat sana.

nanti saya kabo cemane rasa yg lain tu.

bintang??? 4 dari 5 kot. lagipun saya lama tak mkn yg sedap. kira ni antara yg 'masuk' kat tekak saya la nie.

tempat??

Plaza ttdi tau? erm..tau caltex kat jln damansara? sederet je ngan caltex tuh. kira kalau dari Federal hway, masuk kat jalan damansara (kat flyover under construction tuh), terus, perati kiri. make sure nampak signboard TTDI plaza, jgn masuk dulu. terus ke depan. akan nampak caltex, terus masuk kiri jalan sebelah caltex tu. ikut jalan tuh (sbb one way), jgn lupa baca signboard, restoran doli tu akan nampak depan dan belakang. sbb belakang jalan wan kadir 3, depan jalan wan kadir 4. kalau dari jln besar ( jalan damansara), mmg akan nampak signboardnya.

kat mane tuh??? kalau sgt blur .... kalau kengkawan dr damansara, cari jalan ke damansara specialist hosp. terus ke depan dari spital, tgk kanan. sure nampak caltex belah kanan dan bersebelahnya shop lot. situlah dia...

psst... leh kasi tau abg kakak awak ya etty kat mane kedai tu. tehehehe... tak sesat dah nie.. :D

erm.. nak makan apa lagi ek pasnie..

rindu plak mee goreng mamak kat tesco extra shah alam... sedap.. tah ada lagi tak tidak..

3 comments:

Elyn said...

siap bg direction camno nak pi sana ek!! lenkali ko bwk aku lak bule?? hehehe

arin said...

elyn : kat ngn ttdi nye naza area. dekat nau dr ko nye opis. ikut penchala link.
anyway, doli ni origin dr taiping ( al maklum tmt gue blk dulu tiap2 bulan ) , tp arin rasa dek kerana sewa kedai yg kompom mahal maka rege dia pon mencanak naik.tak patut..tak patut...hehehehe...

Zana S said...

elyn
ko kaki jalan. sure tak sesat. gi sendri la weh! hahaha!

arin
yg biasa rm4.50.
rasanya mmg mencanak naik. nak wat cemane... tuntutan sewa.... takpe.. mil banje. hahaha! (tak patut, tak patut)