Tuesday, February 8, 2011

First Time Aris

semalam saya ke kl. tujuannya untuk ambil ins n road tax mr 'B' yang
akan expired awal minggu depan.

memang cadang nak ambil last week masa abah cuti. tapi..mcm hari rabu
tu nak bawak anak keluar, cancel la plan sendiri2 saya tu.
sib la jalan masih lengang. tak sampai 40menit dah sampai kl. hajat
nak park terus kat DM, tapi pk kat celah mane nak park, terus saya ke
kl sentral. kengkonon nak bawak aris naik lrt la tu. kira semalam 1st
time untuk aris sampai kl sentral n naik lrt la nih.

seronok bukan main bila naik platform nampak 'choo choo'.
TAPI, bila saya ajak masuk train, dia buat hal. taknak masuk n siap jerit2.
nasibla dlm train dah tak ramai org. saya dukung n suruh dia tgk
keluar je lah. wpun tak berapa nak jalan taktik tu, kurang ckit la
volume jeritan dia tuh. :p.
nasibla 1 station. klau byk pit stop, mau dia paksa saya naik cab. hahaha!
dah turun bising mulut ckp, 'umi car'. nak jugak naik car. tapi aris
masih terima kita ckp. kalau mirul, sah2 naik car dr kl sentral.kuar
parking balik heh!

hala balik dah ok. tapi tetap kena dukung la dalam train. kali ni dah
seronok tengok ke luar. walaupun sekejap. tanya jugak, nak naik train
lagi??? NO! dgn geleng kepalanya... ngahahaha..

lama tak park kat kl sentral. sekali tgk bayaran... umang aiii!! 4
hengget jam pertama. di ikuti 3 hengget 1/2 jam berikutnya... uish...
kayap kalau parking satu hari.

yang saya lagi tak bley blah... mesin autopay tu pi telan kad parking
saya!! hampeh tol. dah tu kena la pi bayar kat kaunter. lagi haru....
saya tak ingat masuk pukul berapa. yg pasti sebelum 9.30am lah.

erm... kalau la saya 'baik', cakap je masuk lepas kol 9.30am. sebab
bila saya tgk jam masa ckp tu baru 10.40 am. dah tekan baru la
termenyesal sebab kena bayar RM7 instead of RM4. hahaha! rugi..rugi...

3 comments:

aNoY said...

hahaha klakor la ko dik. naik bus plak lah nnt. eh parking kl sentral mmg gaban punyer mahal. baru tau ke. sama je rate parking dkt hilton/meridien tuh

Elyn said...

hihi aku pun belum pernah bwk wafiq naik cho cho... tah camne gayanye!!

wei kl sentral parking mmg mahai gileeeeee

Zana S said...

anoy
dah siap2 kabo NO untuk naik bas. hahaah! ooek.. mahal giler...

elyn
wafiq berani kot. anak aku nie apa tak takut?? segala takut. hahaah!

rasa dolu rm2.50 sejam pertama. tak sangka plak naik mencanak2...
semfut dibuantya.. :p