Thursday, May 1, 2008

Aris part 5 (final)

13-14/4/2008

masih sama. perubahan yg perlahan. alhamdulillah demam berkurangan dan tak muntah lg. cuma cirit je ada. aris masih aktif.

amirul plak taknak minum susu sbb jeran muntah malam kelmarin. 1st night tido ngan kitorg, dia muntah lepas minum susu. dia lapar sgt dan mintak susu. aku buat tapi tak lama kendian dia muntah. mmg abis la cadar segala bagai... huhu...kesian mirul makin kering bdn dia aku tgk. yg lalu pun vitagen ngan milo shj. susu mmg dia tolak lgsg. mkn?? di nie lagi payah mkn. nasi takmo langsung.

mmg menahan lapar dlm jeran. huhu...

15/4/2008

jumpa doc follow up utk aris.berat aris turun 6.88 kg.

aris masih tak berubah n doc bagi ubat lain. yg mana beri kuman yg melawan virus nie. aduh... mcm2 ubat aris minum sampai dia dah pandai. asal letak kat mulut je sure dia keeeemmammm gusi dia. takmo bukak dah sbb dia tau benda tu ubat. heheh... tapi seb baik ubat baru doc beri tu dia mkn. manis agaknya.

16/4/2008

aku mcm tak larat nak duk subang. mintak ngan abah dia nak tukar angin. mana tau aris boleh baik. masa hari nie aris takde perubahan pun. masuk susu tak lama kendian sure yak. wpun qtty ckit tapi tgk pada najis, still tak baik lagi.keadaan najis tu memberitahu aku yg virus still wujud dlm perut dia.

mlm tu jugak abah hantar aku balik selayang. mirul blur2 je. dekat kul 1 baru dia tido. mungkin pelik nape kena tido kat umah nenek.

alhamdulillah, aris mlm tu tak yak pun. mungkn nak baik dah kot.. amin...

17-19/4/2008

Aris makin pulih. mirul pun dah berselera nak menyusu. even mkn pun dah lalu. apa depan mata suma dia mkn wpun tak abis. atleast ada jugak perubahan berlaku bila kita nak tukar angin nie...

Sabtu abah ambik n kitorg balik subang. abah pun outsation dr jumaat, so, takla ralat sgt tinggalkan dia kat rumah.


sekarang.........

alhamdulillah.... syukur sangat2... aris dah pulih dr cirit. mirul pun dah ok dan dah mula minum susu dan mkn mcm biasa.

22/4 pi jumpa doc, katanya aris dah sihat. tapi susu doc suh maintain pakai FL sampai atleast 6 minggu. tapi kalau rasa dah ok, boleh cuba campur dgn susu asal.

berat aris dah naik 7.11 kg. syukur... aris dah baik... amin...


lepas nie aris boleh injek 5 bulan lah. :D

1 comment:

Anonymous said...

[p]Graff is also a Top Fashion Jewelry Brands, based in London, United Kingdom . In Iowa, Mary got married, worked and then retired, moved three times . It was worn by Audrey Hepburn in publicity photos for the movie classic, Breakfast [url=http://www.tiffanybraceletheart.com]tiffany and co bracelets[/url] at Tiffany隆炉s . And they are all worthy of proudly proudly owning and sporting . 1867 [url=http://www.tiffanybraceletheart.com]tiffany bracelet heart[/url] Paris World's Honest, Tiffany & Co . "At the beginning of 2009, the primary topic tiffany happens to be on sale about how precisely Japanese The european countries was heading bankrupt, although the oil price was at $35, which was poor for Russia . In contrast, a $ 500 Tiffany (Tiffany) necklace is not so good value.[/p][p]Names associated with keeping alive tradition, the fine art of jewellery design and manufacture, mostly home grown classics, distinctly British with proud heritage [url=http://www.tiffanybraceletheart.com]tiffany bracelet[/url] embodied in each piece of their work . You can use it to provide warm and composing ambiance right next to your sleeping chair or in your garden near entrance door so that you can at least recognize the objects . 5carat [url=http://www.tiffanybraceletheart.com]tiffany bracelet 925
[/url] >$17100 2 carat >$27400 2 . When you firstly your foot in, the shoe feels almost unnatural, as if it's not supporting or artifact the organ . Placing at excellent diamond these type as Tiffany jewelry is a sort in style to help you retain swiftness with style and precious time . Tiffany & CO . Up in order to now, forms associated with Tiffany pendant have remained one of the world's the majority of chic [url=http://www.tiffanybraceletheart.com]tiffany tennis bracelet[/url] as well as classical variations.[/p]