Tuesday, May 11, 2010

4 tahun lah!

sekejap je sorang nie dah bertambah umur.

tapi, ckp masih tak lancar. ikutkan, dgr jugakla butir2 bahasanya. cuma full sentence belum dgr lagi kat telinge umi dia.

last weekend ada majlis kat rumah sedara belah abah, ramai duk negur amirul berisi. alhamdulillah...tapi selera dia sgtla western. :p

ikutkan mirul nie lebih byk nyusu dari makan. asal siang, tak kurang 3x susu dgn kiraan penuh 200-240ml sekali minum. perit jugak. tapi dah dia rasi, biarkan je. lagipun makan dia bukan menentu pun.

apa nak buat birthday mirul??

kek?? erm... tak kesahnyer dia...
bawak berjalan?? sah2 abah dia kerja hari tuh. khamis plak...
makan2?? erm... pizza kah??? umang aii.. muntah gue. :p
beli hadiah??? erm... tak pernah lagi belikan dia hadiah disebabkan birthday. kalau request kat abah dia apa tau cakapnya... tu insurans dah cover. kereta nak beli pun boleh bila dah besar nnt. :p

hakikatnya.... umi ko nie tak rajin la mirul...sbb awak bukan pemakan sgt. tgk la nnt ek.. mane tau nyai nak belikan present. aritu dah hint2 pasal toys ur'us... apa lagi... kita ajak nyai gi empire gallery lah!! tehehehe!

bila tau umi nak amik gambar abg dia kayuh beskal, tu kenit cecepat masuk bakul blakang nak inframe. boley??!! :p


6 comments:

arin said...

happy bday mirul!
lama2 nanti ayat german baku dia hilang la. cam hanum, lelama dah paham apo yang nak dicakap nya..:)

Kujie said...

Dah 4 tahun...rasanya baru kejap nengok gambar dia masih baby

rupanya kita pun makin tua..haha

Anoy said...

elehhhh adik...acting cute jeee. drama king pun kamu jgk

amirul sebut MAK TEH dulu, dah lulus baru dpt adiah. hehehehe

ari jumaat kite exam. abih kul 12 kot lepas tu ai nak cabut pi puchong. oke?

Elyn said...

happy bday miyul!!! haah la nmpk die berisi. wafiq lak keding!!

Zana S said...

arin
ha ah. german nasih ada.tapi bunyi perkataan tu ada dah dgr kira takla takut sgt. hehe..

kak jie
tang makin tua tu yg kurang syiok je dengar kan?? hehe..

anoy
iyo2..

elyn
selagi dia nak membesar, macam2karenah. bila dah jumpa apa dia suka, sah2 badan dia naik cepat. :D
aris tu pun keding gak. :)

rumah kuning said...

mirul...mintak hadiah ngan ummi.
happy birthday sayang.