Tuesday, September 28, 2010

Tak Mampu Eh...

memang kulit muka saya sgt sensitif. pencuci muka pun dah bape byk cuba. kalau ada yg sesuai, poket pulak tak sesuai. tapi alhamdulillah yg pakai sekarang masih boleh diterima dek muka dan poket.

ikutkan skin care tak byk masaelah. tapi kalau bab make up, mmg saya sgtla fail. belum make up pun lagi, baru nak cecah bedak compact, pun selalu muka takleh terima.

mmg byk bedak compact saya cuba. even yg loose powder pun pernah. tapi.... tak tahan lama. sekejapan muka saya akan gatal2. tu jangka pendek. jangka panjang, cik J plak naik. mmg seksa eh nak melawa. mcm raya baru ni, baru cuba pakai compact powder+foundation+ blusher, esoknya muka saya terus menerima tetamu. cik J tau!! tak suka sgt!. dah la seksa nak surut. mmg bercinta dibuatnya.

tak tau la kenapa... tapi makin naik usia, makin seksa nak sesuaikan sesuatu kat muka ni.

tapi dalam pada tu, saya adalah sgt sesuai dgn satu 2 way cake powder foundation ni. itupun dapat sample beli buku tuk office last 2 years.

sampai hari ni saya simpan. pakai bila ada perkara yg penting sgt jek.

glowing cantik, kemasan cantik, tahan lama, muka tak naik minyak, pendek kata mmg sesuai lah dgn saya.

yg penting, tak bagi muka saya gatal dan naik cik J.

tau bedak apa tu??? sample powder foundation jenama RMK!

gile bapak kan??? bila surf web, feedback ttg product ni, especially powder foundationnya, mmg 2 tumbs up lah katanya.

haritu pi pavillion baru saya jumpa counternya. rupanya mmg limited place ada produk ni. dan.... secara tidak langsung, dah dapat agak dah berapa harga original powder foundation N yg saya dapat sample tuh...

umang aiii.... tak sanggup nak invest. tapi... sample pun saya pakai lama, inikan pula kalau beli yg original pack.

powder foundation pun dah keluar yg baru. PF EX. yg saya pakai PF N.

katanya liquid foundationnya sgt famous kat jepun. testi pun ramai berpuas hati. tapi... saya mmg nak powder foundation jek...

agak2 dapat ke saya beli PF nie ek??? mcm dah cerita kat abah, tapi... dia wat dek jek... agaknya abah tak kuasa nak layan pangai bini dia ni... hahaha! beli2... pastu bedak johnson's gak di tepek ke muka. hahaha! (cam dah terbayang dah ayat tu kalau saya cuba melobi lagi... hahahaa!)

nak baca review?? meh la gi blog ni.... mmg details. apa produk korang nak pun leh dapat tau ok ke dok. :d

2 comments:

Elyn_Sani said...

jarang aku dgr RMK ni. tp aku pun kalau compact abis cam hazab nak beli tau. seb baik tak pakai foundation.

so kalau ko nk beli RMK ni tak yah beli faundation kalau nk jimat. memadai pakai bedak je. kang salah pakai foundation jadik topong gomak...

Zana S said...

elyn_Sani
(await pjg bena ek... ;d)
itulah... dah jimat tang foundation. tapi...mahal bena eh... 10x pikir pun lom mampu nak beli. huhuhu..
ko cuba lah. tak nyesal punyalah! hehehe..(boleh cong org lain pulak ek??? :p)