Thursday, October 21, 2010

Bekal Makan

Agak2 apa yg sesuai untuk dibekal kan kepada anak ke sekolah kanak2 ni ya??

rehat pun bukan lama. dah tu mkn pun berjemaah ngan kengkawan. di bekalkan heavy food mau kecah berantak.

yang saya dah buat setakat ni, tuna sandwiches (potong kecik2), biskut tiger ngan coco crunch ( baru perasan kat kotak nya tulis koko krunch).

air?? bekal air kosong, dalam 7 hari ni, baru 2 hari balik kosong. tah dia minum ntah di buang. yang pasti, bekal susu tetap ada. nak gak tunggu dia malu nak bawak botol susu. tapi bilakah?? huhuhu...

cuma terkilan sikit sebab amirul tak dapat nak menjawab soalan bila kita tanya dia. cuma dia akan ckp nak tak nak je lah.

kalau susu or bekal habis, dia akan kuar dari bag untuk tunjuk. bila tanya air kosong, tak nak.

tapi bawak kan je la... mane tau dia terr haus ke.

ikutkan ok ke bekal gitu? knowing him yang payah nak makan, pening pale nak bekal apa tuk dia.

last week cookies famous amous abah dia dpt hamper raya pun saya sumbat sekali. abis pulak. kalau kat rumah... berkurun la duk catuk tak di makan.

apa lai ek nak bekal ke dia?? cam best je nak sumbat mkn ke dia jam ni. hehehe...

6 comments:

arin said...

sekolah tak sediakan ke?
hanum arin bwkkn koko krunch satu tupperware comel atau roti choc fav dia.

Zana S said...

arin
teacher ckp ada. tapi tak pernah nak cek pulak apa mkn nyer. kalau nak tanya mirul, erm....sah2 tak paham apa dia ckp. hehehe...

hanum bawak botol tak?? hehe

arin said...

hanum seminggu pertama mmg bawak botol susu dia. then tetiba dia sendiri yang taknak. malu kot. atau cikggu ada ckp apa2.
check la ngn teacher apa menu. selalu menu bertukar. air sure milo suam. :)

Elyn said...

aku lom ade xperience!! hehehe

Anoy said...

buah

Zana S said...

arin
kekadang susu dia abis. kekadang tak minum langsung.
nnt zana cuba call cikgunya tanyakan.
jumaat semalam botol air masak tinggal pulak... huhuhu...

elyn
ceh! coming ler..

anoy
buah apo?? dia kan pesen abah dia. tak makan buah.