Thursday, October 7, 2010

Bila Duk Rumah Sesaje


Asyikla nak bengkeng kata umi.

asal di tegur buat tak endah. bila kena pap! kita di
tengking semula. siap baling2 brg lagi.

paling haru, dia baling ke adik dia.

tu la pangai mirul yang paling umi dia tak sukaaaaaaa!


nak wat cemane...anak sendiri. bila dah menyampah dengar dia meraung dengan drama baling2 brg (bantal ke, bola ke, menan ke) baru la saya pujuk. tapi bergoni la teguran. teguran ke?? mcm marah la tapi cakap secara lembut (lembutkah?? :p).

amirul nie mmg keras hati sikit. kalau nak tau sila la refer orang2 tua. anak lelaki lahir hari sabtu ni ada peel yg sukar di jangka. memang nak sgt dia lahir bukan hari sabtu. tapi... apekan daya...ada hikmahnya kot...amin...

Dek kenakalan yang agak memeningkan kepala abah dia, (saya pun sama.. :p) bercadang nak hantar dia ke trial class for preschool. dah dpt tempat. insya Allah, start mid oct, ke sekolah la kamu ya amirul....

no more tesco, mydin or jalan2 on weekdays...

Aris??? cam nak letak sekali. tapi kena cek bajet dulu. hehehe...

Tak sangka la depa dah semakin besar. harap2 dah sekolah nnt, berubah la sikit ketegaq hangpa tu ya mirul... :)

5 comments:

Elyn said...

haha sama je ketegap cam wafiq!!

Anoy said...

wafiq lahir ari sabtu ka? aris lahir ari jumaat kan.

aritu kite ckp ape tau dgn mirul, jgn nakal2 nnt tuhan marah. die punyer pause sikit punyer lama. pastu menghayati mcm paham sepenuhnyer. lepas ni no excuse and go to school. nnt dpt ramai kawan. bole dpt book baru. book mak teh skrg ni ko nak pun bole mirul. hahhahaha

arin said...

wah, ada hari anak lahir , peel pon lain ek. baru ku tahu. :)

Elyn said...

dilla, wafiq dipaksa keluar hari rabu.... hihi

Zana S said...

elyn
haha.. ha ah!

mak teh
kalau nak faham mmg dia pause sokmo.

arin
itulah. kalau girl katanya selasa.. walahualam..