Thursday, April 29, 2010

Dah Submit??

Borang BE kengkawan??

ke pakai e filing?? esok dah last day tau...

saya?? tak buat dah sbb gaji last year tak sampai tahap kena hantar form.

tapi... tetap la ngisi utuk abah pulak... senang je nak ngisinya.. cuma, docs kena lengkap lah.

kalau tak.. antar gitu, bila LHDN minta tunjuk bukti takde kang, kes naya pulak.

lelagi bila cukai terlebih bayar. cepat je depa nak bukti. kan??

Lagi satu, jgn lupa simpan segala rekod dan salinan sekurang2nya 7 tahun dari tahun semasa. lagi bagus, simpan je la sampai bila2. leh jadi bahan sejarah. :D

dedulu saya pernah juga follow mak utk buat susulan bagi dapatkan cukai lebih bayar bagi pihak arwah abah. er... sebenarnya, mmg saya yg banyak buat kerja gini utk pihak mak lelagi bila abah dah takde. sebab saya je paling senang bergerak kot. vrom..vrom.. hiks!

tapi.. lama jugak baru dapat. lepas arwah dah pencen dan dah takde baru la dapat balik duit lebih tuh.

tapi sekarang LHDN makin pantas. lebihan, tak lebih 3 tahun dah boleh dapat balik ..kan??

bagus2... tapi kan...lebihan yg tidak dituntut tu kemana perginya ya??

ni soalan saya sejak saya belajar dulu nih.. siapa nak jawabkan?? :D

ramai gak kawan keja lhdn. tapi... standard la kan.. memasing bz... tak nak la saya call semata2 nak tanya soklan gini. mau merajuk kawan kang.. call semata2 nak tanya benda ginih. :p


6 comments:

lily lotus said...

kesimpulannya selamat membayar cukai :D

Quran said...

These types blogs will encourage our self to get knowledge about this types. Thanks looking for more good techniques..and thanks for sharing this most important information..... .

Zana S said...

lilylotus
sila2.. :D

Anonymous said...

hello, good luck! http://yannddexx.net - best search engine

Anonymous said...

Se stai chiedendo come the supporter. [url=http://www.onlinecasinotaste.co.uk/]online casinos[/url] http://www.onlinecasinotaste.co.uk/ Run has begun on another Picture, B'ella, a secondary printers, mice, digital cameras,hard drives, and keyboards direct into your air hole PC assuming you Hold the drivers for it. http://www.onlinecasinotaste.co.uk/

Anonymous said...

vertisements more, Thirty payday loans now have many benefits that include no consumer credit checking thank you's, no promising assets as collateral, zero faxing no extensive forms et cetera [url=http://www.ytrpaydayloans.co.uk/]payday loans uk[/url] payday loans The smartest company owners know that it really is less expensive to prevent current prospects than to come across new ones http://www.ukbunnyloans.co.uk/