Tuesday, April 13, 2010

Naik Harga LAGI???

aduhai.. makin sukar la nak yakinkan customer utk beli produk.
sekarang pun dah haru. inikan pula lepas 20/4/10 ni...

bunyi macam orang patah semangat je kan???
mmg seksa juga nak yakinkan pengguna akan kebaikan HL ni.
walaupun terbukti, value of money kena juga fikirkan.

kalau tgk list accept dengan reject saya, rasanya reject lagi panjang.
salah approach kah?? setakat nie follow je apa dlm buku dgn yang di ajar..
tapi... bidang nie mmg mencabar. kalau muka tak setebal tembok besar china, rasanya susah juga nak survive.

yang saya buat sekarang...slowly motivate customer n penuhi kehendak mereka.
saya mmg tak reti nak memaksa. yang saya buat, citer je apa pencapaian saya sendiri dan bawa mereka di hari keluarga HL. tapi tak semua nak ikut serta. aduhaiii..


moga pintu rezeki saya lebih terbuka selepas ni. amin...

5 comments:

mama3hz said...

sabar ye zana....aku sendiri tk leh nak maintain gak dgn HL wpun aku dah miscarriage 2 months ago....inshaallah..doa2kanlah aku terbuka hati semula esp dah balik msia nnt..skrg ni mcm tepu sikit mind set aku...sorry sgt2

Elyn said...

naik lai?? hmm ssh la sbb byk product baru keluar yg murah plak tu dr HL.

linda said...

Help me find 70,000 kind hearted people worldwide willing to buy virtual lemonade to help fund for college

Pixels for Lemonade

Zana S said...

mama3hz
owh... terkedu aku...maaf sbb tak tau perkembangan...moga ko sihat2 hendaknya... tumpu pada pelajaran n 3 anak dara tu okey.. :)
take care!!

elyn
itulah..byk produk keluar formula lebih kurang dgn HL. tempatan lagi berlambak. nie rasanya nak jaga market produk tempatan kot..pengsan!

mama3hz said...

never mind...aku ada story dlm blogs last 2 months....hang tk perasan kot...http://182830.blogspot.com/2010/02/read-carefullydo-not-misunderstand.html