Friday, April 30, 2010

Talam Suji vs Cheese Cake


Jangan berangan nak suruh saya amik order ek.. sesungguhnya saya masih tak berani dan tak pandai lagi buat dua hidangan ini. setakat makan sendiri tu boleh lagi. tapi... kalau nak suruh buatkan jugak, apa2 kecacatan adalah tidak dipertanggungjawabkan.. :p

rasa?? ok.

presentation??? mmg ko!

abaikan je ler...

talam suji nie mmg kuih yg mak saya terror buat. siap amik order lagik.

bila saya cuba buat.. aduhai... leceh tapi senang bila semua bahan ada.
percubaan berjaya walaupun tang suji agak tawar. kurangkan gula dalam makanan.. :D

cheese cake. owh.. yang nie versi coklat ala kadar.
balen ada sikit. campak je dalam. ada rasa coklat. tapi kaler agak hambar. takpe.. sendiri makan ok jek. :D

kesimpulan.. talam suji, lain taun terasa nak makan, baru leh buat. kalau tak.. mintak mak je lah buatkan... tehehehe!
cheese cake... urmm.. rasa dah byk improve. cuma fizikal dia jek... tak menarik.. kan??

4 comments:

Elyn said...

owh kuih tu nama nyer talam suji ek?? aku panggil kuih chemah je ekekeke.... tp mmg pebret aku kuih mak ko buat tu!!!

SHULALA STOP SHOP, KUALA LUMPUR said...

sedap2. jln2 cari makan, jumpe blog ni. hehe nice blog btw :)

Zana S said...

elyn
hehe..sbb aku pun tak pernah makan org lain buat selain mak aku buat. susah jugak nak cari org buatkan. mcm trade mark kan?? kueh chemah. :p

shulala
tq. mai la lagi.. :)

Quran said...

Hey,
I relay read your post so very interesting very testy post,But setakat makan sendiri tu boleh lagi. tapi... kalau nak suruh buatkan jugak,so relay heartily ......thank's