Wednesday, April 28, 2010

Pizza

alahai amirul... umi ko nie dah nak termuntah duk ngadap pizza.

dari beli sampai buat, saya dah tak larat nak makan pizza.

tapi kalau buat ke dia, saya dah malas nak masak mende lain. tak pepasal ngan abah2 sekali kena ngap! pizza.

tapi... susah jugak. amirul boleh abis satu bijik pizza saiz piring besar (2 kali makan), tapi aris pulak tak mahu makan pizza. satu potong pun payah. aduhai...


makan carrot je la ek adik... itu je la dia makan banyak. iskh.. iskh.. iskh..



tengok bebaik... ni namanya menggunakan segala apa yang ado... perasan tak sotong tuh?? nie pizza utk mak pak. sotong tu adalah balen sambal sotong kemarin yang saya amik sotongnya, buh dalam pizza. asal leh makan campak jek... :D



makin cun pulak pizza yang telah ku buat.. tehehe.. - merujuk kepada selepas dibakar ya mak teh! :p

teringat dedolu, masa blajar kat bangi, selalu balik ke sana bila dah nak ada kelas. disebabkan dari selayang terus masuk kelas, home made pizza yang mak buatkan pun duduk dalam beg. tak pepasal kengkawan duk tercium2 bau... hahaha! tapi yang kelakonyer.. saya wat dekkkkk jek bila ditanya! sebab apa tau, nie pizza nak makan ngan housemate je..! ekekeke! housemate saya mmg seronok kalau saya balik dari rumah... kita makan besarrr!! :D

5 comments:

Elyn said...

umak aii very the mat saleh taste miyul ekekekek

arin said...

tuh la..at least dia nak pizza..hanum tamau.ayah minah tuh kalu suapkn mknan ala2 western nih..

Rintusir cuttack said...

Thanks looking for more good techniques..and thanks for sharing this most important information..... I really enjoyed reading this blog..

I want to let you know that I posted a link to your blog in Quran

Anoy said...

mirul penah makan pizza perisa nasik tak. huahahahaha confirm lepas tu tak mtk pizza dah. mat salleh sesat ko nih mirul. help...helppp..help meee

adik, sy tekak melayu.....hehehe

Zana S said...

elyn
omputih la sgt. kuah kari ngan mee rebus byk gak dia telan.
owh.. nasi ayam satu lagik. :D

arin
uish.. jimat belanja! mkn local pun sodap.. :D

mak teh
cam nak jadi chef Michael smith lah. dia buat salad anak dia makan sesaja. kagum dibuatnyer... hehehee