Friday, January 18, 2008

Penuh........

Starting from this week, hari2 zana akan mula bz tak mcm masa mirul lahir dulu.

Mirul masih di jaga oleh nyayi n yayi nyer since kalo tinggai ngan org asing tak boleh.

Aris aku dah anto pi nursery dekat ngan rumah. Alhamdulillah dpt gak nursery yg owner melayu.

Lagipun area USJ nie kena cari bbtul baru leh jumpa. kalo dan jumpa, fees plak bapak la tinggi.

Kami pun paham bb mmg perlu perhatian lebih n nak tak nak berkorban la ckit utk anak. Janji keselamatan dan perhatian diutamakan.

Nape aku tak amik gambar Aris ek?? huhu.. lama dah tak buat kerja amik gambar sbb tak dan. rushing sesaja sekarang nie.

Apa yg nak ku cerita skang nie, benonyer jadual baru ku.

Abah selalu bgn kul 5.30 n kuar rumah utk ke office dlm pukul 6.05-6.15 pagi.

Aku take time utk bgn. tapi 6.20 pg make sure dah masuk bilik air.

6.45 aku dah ready nak bawak Aris turun. normally dia dah gerak2 dah time nie. Nak bgn sgt la tu kot. huhu...

Aku tinggal dia main ngan nyayi n yayi, aku buat bekpas sat.

7.15 dah masuk segala brg aris dlm keta n 7.20-7.25 dah gerak anto dia pi nursery.

Selalu dia la bb paling awal tiba n petang plak antara yg last balik. Kesian anak aku kan? hukhuk..

Wat to do... org lain keja dedekat kot. aku nie je mencanak jauh ke Bangsar nie ha.

(abah dia keja kat ner? KL. so pepaham la... mmg dia akan kuar awal)

6.00 pm.. aku kuar dr opis. dpt je keta merempit kat jln. huhu.... pk nak amik anak je nie..

Lagipun bb kan.. tak elok jalan waktu senja. kalo boleh 6.45 aku dah amik dia. tapi .... haru la jln kl sesejak new year nie. agaknyer org dah ramai pakai keta kot. :D

Lepas amik Aris, balik n kemas brg Aris n Mirul.

La nie.. abah nyer turn plak basuh bajuk anak. hehe.. sorry abah.. umi dah flat bekejaran tiap ari. :D

Kul 9.30 aku make sure sume dah naik atas n Aris normally dah tido masa nie. Aku gosok baju utk esok n baju kerja abahnyer yg dah dibasuh dan kemudian sume tidooo....

Mmg pancet je sesejak mula kerja nie. erm.. mungkin lelepas nie ok kot. bila dah biasa ngan sume kerja. Insya Allah.

4 comments:

Umi Mia said...

wah..memang busy gila tu...berkejar ajer...tapi nak buat camner...dah itu tanggungjawab kita...yer dok.....

Fozalin said...

uish ko nnt bg la aku tips ek.... camne ek dh ade anak nnt... skang pun aku berkejaran.... sok luse berpecutan kot heheheh

Lily.Lulu. said...

wahh .. pepagi lagi dah bangun . terkejar ke sana ke sini ..

akak memang strong .. ;)

nape tak amik je maid ??? kan senang jaga kat rumah ?

Zana Sadri said...

umi mia
tulah kan. bila dah ada anak especially baby mmg tak cukup kakitgn buat keja kan. hukhuk...

fozalin
anytime je aku bagi tips. tapi...aku leh mintak fees tak. hehehehe

lily
tula lily. masa anak sorg tak gini. la nie ala2 ratu pecut negara. hukhuk.
nape tak amik maid? sbb duk ngan parent in law. bapak tak gemar ada org lain kat rumah. nak tak nak kena carik alternatif ke nursery anto anak. ke lily nak tolong jagakan? teheheeh...