Friday, January 25, 2008

Selamat Pagi Jumaat!

Sarapan pagiku di taja oleh duit poketku sendiri... kuang kuang kuang....

Awal rasa pagi nie. Hakikatnya jalan nak keluar dr Subang punya la jem. Tapi alhamdulillah dapat sampai ke office dgn selamat.

Tgk jam baru kol 8.20. pusing ke McD telawi utk beli bekfast. yg jahatnyer.... aku bawak nasi goreng jugak. huhuhu...

Takpa.. nasi goreng leh mkn tghri. waaaaaaaa....byk sungguh bekalan ku hari ini... :D

Thaipusam aritu abah gi ganu ada kerja. Lepas antar pi klia aku balik n siapkan anak2. Nak bawak mirul n Aris jalan tapi tgn ada dua jek. huhu... Mak plak tak sihat. jadi dia suh bawak mirul berjalan je lah.

Udahnyer aku pun gi Sunway piramid berdua je.. huhu.. cian aris. kalau abah ada leh la jalan2 kan?

Aku tak hangkut buggy mirul pun. aku suh dia jalan sendiri. hehe... cute je jalan dia dgn kasut to tet tot tet nyayi belikan raya lepas tuh. ekekeke... ala2 dah hampir kecik kasut tu. sah2 pasnie simpan beri ke adik ya. :D

Sonok dia berjalan. nampak abg2 n kakak besar pada dia duk lari2 dia pun nak joint sama. tapi aku pegang tangan dia mmg tak lepas lor... kang hilang kang naya jek. tapi dia la rimas sbb tak lepas. hehe... maaf la ek mirul. kalo ada bb sitter lain takpe gak. nie makcik2 ko sume jual mahal ajak pi sunway. :p

Tak jalan mana pun. pi JJ belikan adik dia baju (since baju mirul dah beli byk before adik dia kuar) n pastu beli donut JCo. huhu... nie sbb tingin banget la nie. sib bek ada kat Sunway. kalo pavillion tak hingin pi sana dgn jalan jem ya hamat tuh. huhu..

Yg bestnyer aku kongsi dgn 2 org chinese utk beli 2 dozen yg dpt rega murah tu. murah ke? aku tak sempat nak kira sbb duk pegang mirul takut dia terlepas. takpa lah... janji dpt jimat ckit. Saja beli byk sbb tau petang tu anak buah suami aku dtg. atleast mak takyah buat apa2. leh jamu dema mkn tu. Yg pasti mmg sedap wpun saiz dia kecik ckit dr DD. tapi lembut lagi kot.

Kamiorg sampai kul 11 n kuar dr SP before 1. parking FULL. ya la.. nak CNY kan.. ramai kuar shopping. tapi mmg hazab gak la nak kuar parking sbb byk keta cari parking. dasat tul SP lepas bukak new wing nie. Mcmana lain2 kedai dlm tu? huh! mahap la ek.. tak dan nak pusing satu SP sbb kesian tgk mirul jalan pun dah huyung2. penat kot. upah susu je masa kat JJ. nak singgah makan tu idok kot. makan kat umah je la ek mirul. hehehe...

Nak bergambar gak umi aku nie.. hehehe

Haus haus haus haus!

Umi nak mam skang! balik umah dulu ek mirul ...:D

Mirul : Wa.... keyangnyer....eh..apa nak sepak org nie!?
Aris : Sapa suh kuar jalan tinggaikan Aris.. nah! rasakan sepakan maut!
Mirul: muahahaha... tak kena punnnnnnn...:P

5 comments:

Jie said...

tomeiiii....bile nk jumpa..nak dukung la baby tu.

sedap tu zana...kakjie nengok terliur...bile lak nk sponser kakjie :p

Zana Sadri said...

meh la jumpa kak jie. dtg umah ke. hehe.. sbb zana nak bawak dema kuar mmg payah. abah dia sibuk keja skang nie. kalo nak kuar kena ada teman. huhu... cian aris.

sponsor? buleh je kak jie. tapi kena jumpa dulu la gamaknyer. hehe
er.er... kak jie sorg boleh kot.. ekeke

Arin said...

arin pon..arin pon ( sambil angkat tangan ) - mintak di sponsor...ceittt..tak malu sungguh arin..hehehhee..bila dua beradik nih dah besar panjang sure havoc je kan?

Arin said...

arin pon..arin pon ( sambil angkat tangan ) - mintak di sponsor...ceittt..tak malu sungguh arin..hehehhee..bila dua beradik nih dah besar panjang sure havoc je kan?

Lily.Lulu. said...

amboi .. ganasnya aris ..
huhuhuh

:D