Thursday, March 25, 2010

Alhamdulillah

Seronok bila dengar anak kawan semakin baik dari eczema.

anaknya sebaya anak saya yang sulung. sikit2 susu dan makanan ruji pun boleh kata susu. apa yang dia ambil??? hanya beri F1 sahaja . alhamdulillah, nampak perubahan dan yang pasti, takla terkeruk2 gatal cam dulu.

kesian kalau anak kena mcm nie. masa mirul kena gatal2 dulu mmg saya takut sgt dia kena benda ni. tapi alhamdulillah, tukar susu, gatal2 pun reda. tapi tak semua berjaya bukan???

tak salah mencuba, yang bagusnya, dari ramai yang beli untuk anak, semua yang mencuba serasi dan anak kembali sihat. mak pulak, leh makan utk sihat dan bonus, berkurangan berat badan....how about that??? menarik teertarik???

terasa ingin mencuba?? hubungi saya :)

-info berkenaan ekzema-

Ekzema ialah sejenis penyakit kulit yang menyebabkan radang, gatal, kering, mengelupas, kemerahan dan bersisik. Penyakit ini ada kaitan dengan tindakbalas hipersensitif pada bahagian kulit, iaitu organ terbesar pada tubuh manusia.

Kesan penyakit ini pada kanak-kanak boleh dilihat pada bahagian lutut, pelipat siku, atas punggung, buku lali, belakang telinga, muka dan kulit kepala, manakala pada orang dewasa, ia lebih ketara di belakang lutut dan pelipat siku.

Penyakit ini boleh dihidapi pelbagai lapisan umur, termasuk kanak-kanak. Biasanya ia lebih banyak dihidapi kanak-kanak berusia kurang dua tahun. Ekzema adalah masalah kesihatan yang ada kaitan dengan penyakit genetik (diwarisi dari ibu bapa).

dari wikipedia BM

owh...aris adalah sgt taknak makan sekarang ni. yang tak boleh blah adalah, dia tau kalau susu dia ada penambahan rasa lain dari yang asal. adeh....mirul?? masuk F1 lagi laju dia minum... tehehehe...

4 comments:

Anoy said...

ni namanya penyakit berjangkit/keturunan. adik suke makan ape?

Elyn said...

haha betui ckp anoy!!

lily lotus said...

siankan kalau kena penyakit ni. especially kids

Zana S said...

anoy
ntah. yg pasti air sokmo dia minum. ko bagi je la air apa. tapi kalau haus, lagi laju air kosong abis.
carrot kot paling dia suka.

lily lotus
mmg. kesian sgt.