Friday, March 26, 2010

Steak Suka Hati


-kesah seorang isteri yg dari kurun ke berapa nak mkn steak tak dapat2, udahnya belasah buat sendiri... kasihan daku-

daging pakai daging beli kat pasar sahaja.
sos lada hitam ikut resepi kak lat.
mashed potato amik dari tenet. boleh di pertimbangkan rasanya.
coleslaw ikut resepi kak lat gak. hahaha!

terover grill daging. standard la... well done. medium macam uncle mirul masak tu tak tertelan gamaknya..

oh iya... amirul adalah sangat taksub dengan King of Grill Mr Robert Rainford tuh!

asal kol 7.30pm, dia la org yg ingat jadual tv dia tuh. tapi yg tak menahan tu, asik la mende tuh dia pi bakar. aku yg nengok pun rasa nak terkeluar anak tekak. tapi, cara dia marinate daging pun takleh nak ikut sgt pun, banyak mende tak halal plus aku sendiri tak penah dgr bahan2 yg dia gunakan. dalam erti kata lain, kat mesia tak friendly ingredients tu.

hahaha! sah2 la umi hang takkan follow mirul oii!!!

owh.. berbalik kepada steak tu... lembut la jugak sbb pakai meat tenderizer ...walauponnnnn... :p

kalau potong mmg senang. tapi amirul insist nak gigit. udahnya dia amik manis daging, sepah di baginya umi dia suh makan. boley?? manyakk cantik muka umi mu!! hahaha!

kesimpulannya, kos murah je walaupun daging agak kontang (manetaknyer, asikla di bakar, dibakar. sib tak rentung. :p), sedap kat tekak sendiri la kot. kalau nak jamu orang, tak berani lagik. oleh itew...

mu je lah yang buat kak lat.. :p... panggil saya makan len kali.. hehehehe...



6 comments:

lat'z said...

dei apa da....

Elyn said...

ahaks.... chief lat sudah bersuara!!

arin said...

hari tuh king of grill dtg malaysia tak silap. ada tunjuk dlm 703. perghh, dia kalau masak, tap tup tap tup dah settle..

Zana S said...

lat n elyn
sila2.. :p

arin
lambat kuar kat tv kan?? rupanya manyak problem timbul masa dia kat sini.. malu kita dibuatnyer... huhuhuhu...

sumijelly said...

rajin ko masak steak..
aku tingin nak masak mashed potato tu..
bg aku resepi tu..hahahaha


Sumijelly.com

Anonymous said...

[p]This specific results in quite a few indentations at first glance within the tone as well as platform in which draw in dirt, dirt and grime and grime . They can make topics clearer and they will stick in a reader隆炉s mind longer than 5000 words of text . As we all know she doesn't love her [url=http://www.discounttiffanyjewelryy.com]tiffany jewelry outlet[/url] fiance, but when her fiance send her the "Heart of Ocean", she is still very moved by this piece of luxurious jewelry . Simple, beautiful objects are the Tiffany charm Tiffany necklace designs have seduced almost the whole world with their fluid lines and sensual forms for years now . Now, there's even more . So what are the most popular types of silver rings for men? While there are countless styles to match every lifestyle, biker rings are among the best sellers . After the access of the form will be probably the most crucial step and quite a few crucial is a uncertain duplicate tiffany bracelets . These gowns are always there for you depending on your type of need in varieties of colors and designs.[/p][p]A tour launched later [url=http://www.discounttiffanyjewelryy.com]tiffany jewelry sale[/url] in fall 2006 with Mtley Cre, titled the Route of All Evil Tour . She writes a blog called Heart of Solid Gold where she talks about her jewelry finds, both old and new, as well as some of her favorite designer pieces . Every single deviation [url=http://www.discounttiffanyjewelryy.com]cheap tiffany jewelry[/url] of fashion can be found from Cubist, Craft Deco and also modernist instances . In 2003, Tyler also inducted AC/DC into the Rock and Roll Hall of Fame, after he and his band were inducted two years earlier . A lot [url=http://www.discounttiffanyjewelryy.com]discount tiffany jewelry[/url] of on-line buying stores sell engrave capable bracelets, rings, watches, and much more, and you get choices in between sterling silver, gold, and diamonds . Much as tiffany toggle bracelet, and prettify a classic jewelry pattern mankind masterpieces . No replacement for Tyler [url=http://www.discounttiffanyjewelryy.com]tiffany jewelry[/url] was announced.[/p]