Thursday, March 25, 2010

Pemandu Wanita

katanya lebih ganas semasa di jalanan berbanding pemandu lelaki...

betul tak betul, tepuk dada tanya selera..

tapi pada saya sendiri, mmg lagi banyak jumpa female driver yang bawak macam haram berbanding lelaki.

apa yang haram tuh??

1. tak reti nak bagi signal kalau nak masuk memane simpang atau susur atau line. dah la tak bagi signal, potong depan macam dia pk keta dia sorang kat jalan tuh. kita dibelakang?? brake mcm nak rak.

2. parking asal boleh sahaja. ala2 mr bean pun ado. asal boleh. tak sedar ganggu jalan orang lain. kalau ada pokpis (forklift dalam bahasa mirul :p) mau aku angkat alih masuk longkang.

3. telefon kat telinga. slow n steady padahal lorong kanan. pastu nak masuk susur or simpang sesuka hati masuk tanpa signal. slow plak tuh. adala dalam 5 driver perempuan saya jumpa dalam tahun nie sahaja! (terukla tu statistik dengan hwife macam saya nie jrg kuar nie kan)

4. apa lagi ek?? lupa dah... kalau ingat saya list down lagik. iskh.. geram2!

pemandu lelaki pun beh kurang jugak... tapi ikutkan diorg nie lagi HARAM. sebab... tunjuk isyarat lucah. mau aku benti kerat jari kang! lagi satu.. kalau yang dah salah tapi taknak ngaku salah, boleh plak nak berlumba ngan kita... wah! mmg nak kena sondol ngan dig (digger/ buldozer dalam bahasa mirul :p)

pames mirul hari ni.. :D

ape kena saya hari ni??? tetiba teringat pemandu wanita kelmarin yg bawak cam hantu tuh!

3 comments:

Kujie said...

sabar...sabar...nnt cepat kedut

Elyn said...

ahaks.... aku takmo termasuk lam list pemandu haram!! lesen aku asli okeh ekekek

Zana S said...

kak jie
tak marah sgt, tapi tetiba teringat. hehehe... er... kedut gak ke?? :)

elyn
hahaha.. bukan ko pun sekali ke?? :p