Tuesday, February 12, 2008

Interview dan Aris

Ada interview kul 3 ptg semalam.

dia call rumah last wed before CNY kata job nie sesuai utk aku. (HR dia la ckp ke mak aku tu)
Sekali bila aku pi, job scoop dia lariiiiiiiii ke laut dr bidang kerja aku skang nie. uhuk uhuk...

Kalau aku nak tukar angin mmg ok. tapi .... bb baru 3 bulan. kesian dia. kang aku kena OS selalu sapa pulak nak tgk diorg. dah la abah dia akan selalu OS starting this month ahead. terbiar plak bujang berdua tu... huhu....

BTW, aku mmg agak berat nak pi int. tu. bila jumpa kawan aku yg kerja ctu n dia terangkan apa kerja nya... lagila aku cam nak blah je. bukan sbb tak minat... tapi fikirkan anak2.
So.... selamat tinggal lah... itu job.

Disebabkan aku pi int around 2.30 n balik beh kuang 3.30, aku tinggalkan aris kat nursery dulu lah.
Ptg kang baru amik. Balik masak dulu la n layan si abg dia yg baru dpt meja n kusi belajar sepupu dia kat ampang kelmarin.

Semangat betul amirul nak belajar. hehehehe...(tak mana pun... cuma duk sesekejap lebihnya tgk tv. sb meja tu bbtul depan tv :P)

Ambil Aris around 6 dgn angkut mirul sekali. meriah btul kalo amik anak area jam 6 sbb ramai parents balik. hehe.. (cemane nak meriah sbb selalu aku ambil aris sure dedekat kol 7 :D)

Balik tu aris buat perangai. mcm sakit perut tapi mcm tak. pastu takmo baring. nak org dukung plak. lepas magrib dia menangis siap meleleh2 air mata. pastu mak ckp dia asik buang angin.

Aku pun cecepat amik n konon nak sapu minyak. tapi... perut dia mmg dah berbau minyak. coz org kat nursery bubuh la tu kot lepas mandi. cancel nak sapu minyak n tgk plak pampers. laaaaaaaaaaaa..... membuang rupanya... masaelahnya takda sign langsung dia membuang.

menangis tak selesa la tu ek Aris.

Huhu... sorry.. umi tak pasan. nyayi n yayi pun sama. ingat aris sakit perut. tehehehehe....
Lepas dah bersih belaka baru dia okey...

(padanla dia nak berckp sgt ngan aku selepas balik dr nursery... ghopenyer nak kabo... "umi saya yak" masaelahnya.. umi dok pahe... ekekekekeke)

2 comments:

Lily.Lulu. said...

laa .. akak x mo keje tuh .. keje ape kak ??

lumayan x ?

hehehehe ..

bes ke ???~

Zana Sadri said...

huhu.. tak lumayan tapi cam best je lily. sambil keja sambil jenjalan. hehe..

sesuai utk org bujang nie :D

nak try?

tapi opis nye kat subang jaya