Friday, April 4, 2008

Bebelan ~ RENOVATION

rumah aku ke???

oh tidak.... rumah ku still bersawang lagi. tak penah jenguk pun lepas mirul lahir.

owh.. umur rumah ku di tinggalkan pun hampir lebih 2 tahun

nape tak pi tgk?? sila ajukan soalan itu kepada suamiku iye.... jgn tanya kat aku nape. mekasih..

opis aku yg under renovation skang nie. pening tgk keadaan dlm opis tu sbbnya, dgn brg nya...dgn sepahnya.

nie kalo bos aku suh kemas lepas nie.. mmg aku mintak cleaner yg bersihkan. kalo nak aku jugak, kena gaji aku lebih la kan.. hehehee...(berjaya kah aku mintak gaji lebih dr bos ku??? TET! :P)

Selagi office tak siap selagi tu byk kerja aku yg tertunda. aku dah pening dah nie. pastu sume berkaitan plak tu.

ALOOOOO... takkan la aku nak bukak opis kat rumah kot. atleast aku dah bawak balik pc n a few important file pun dah cukup bagus.la nie apa yg aku leh buat amat terhad. so, jgn la mintak yg bukan2.. (perenggan ini khas utk para supplier yg tak paham bahasa dan juga customer yg tunggu brg deme mcm tunggu buah tak gugur.. ampun yaa)
bukan apa... ruang kerja aku sgt terhad.. lagi bos nak suh aku buat n bawak benda alah lelain kat rumah..kalo rumah sdri ok KOT.. nie aku pun tumpang rumah orang.(er.. tumpang tu ok ke wordnyer?? huhu)
dlm erti kata lain... sabar je la zana.... nak kata senang keja dr rumah mmg tak senang pun. lelagi kita kerja ngan org. bukan kerja sendiri. kalo kerja sendiri mungkin pendekatan nyer lain..
(banyak bunyik plak aku nie.. kalo dah tak reti bahagi masa tu ckp je ler.. :P)

5 comments:

cendawanintim said...

Zana,

Memula tu mungkin rasa agak bercelaru, banyak kerja, banyak nak kena buat, tapi bersabarlah....usaha tangga kejayaan...seseuatu takkan datang bergolek...

mad redo1 said...

sabo jelah ya, zana... mana tahu bonos menimbun-nimbun nantik...

Arin said...

Puan zana, tade salah nya kadang2 nak bising kat blog sendiri..apa guna ader blog kan kalau takleh luahkan apa yang terpendam?ye dak?hehehhe..

Umi Mia said...

bebel ler...kami tak kisah punya....baca jer...

Lestat said...

Ting Tong..bebelan anda diterima di sini.