Friday, December 19, 2008

Hilang??

Semalam my mil pi spital utk check mata. ( org diabetis mmg ada masaelah nie kan?? mcm pakej pulak. huhuhu)

biasa parent aku kalau ada appointment ngan spital, kol 6.30am dah gerak dari rumah.

awal??? pi HUKM, nak elak jem kena la pi awal. wpun kaunter tak bukak lagi, catuk la depan tu. huhuhu...

Aku, kol 6.45am dah bangun utk siap2kan bebudak sambil masak nasi aris. sambil tu gorengkan fries utk mirul tapau.

hari nie kena hangkut mirul pi opis lagi. takut dia kelaparan, aku siap bekal utk dia mkn kat dlm keta. ikutkan pagi tu dia dah mkn ckit + minum milo utk alas perut.

teruk ke mak dia ni?? hahaha... amirul mmg susah mkn. aku pun tak pasti dia suka mkn apa. yg pasti, nasi mmg mahap di pinta. lauk mcm ikan, ayam boleh lagi dia mkn. lelain... idokle dia minat.

dia suka mkn roti canai tapi bile masa plak la aku nak masak n cari kuah dal. len kali la ek mirul. :d

dlm kelam kabut aku siapkan diorg berdua, buat keja n kemas dapur, sesambil tu perati apa si dua beradik nie buat, aku cari la kopeng (puting) aris.

puas cari satu rumah atas bawah tak jumpa.

aku dah hangin. nak kena travel plak hari nie coz ada keja lain, dr nak cepat jadi lambat.

bape kali aku ckp depan mata mirul n aris..

Aris!!! mane puting adik???? tunjuk umi mane aris letak??!!

kebil2 mate dak kecik tuh sbb mak dia ckp punya la tegas. miahahaha...

Amirul!!! tolong umi cari puting adik. kalau tak tak boleh kuar naik car! CEPAT!!

ada la dua ke 3 kali aku ckp cenggitu kat depan muka mirul.

atlast, kat mane dia lari cececet suh aku follow??? bay window kat hall rumah, sambil tunjuk ke luar. (masaelah tol ko nie takleh ckp tau!!)

Astaghafirullah hala zimmmmm.... rupanya di pi campak ke luar tingkap. dgn kain lap dapur sekali dia pi baling keluar. padanla aku carik kain tu kat dapur sebelum nie takdak. so.. aku abaikan lah.

sib bek la semalam aku tak berhajat nak angkat tgn. nak gelak mcm dah tak mampu.. penat sey... kulu kilir duk mencarik. dah la nak cepat. gesa2 aku tau!!!

haiyooooooo... ko buat lagik keja nie amirul/aris... aku letak korg dua kat luar tau... kuikuikui....

1 comment:

Casper a.k.a wifee en.atan said...

keh keh keh keh keh keh lawak la n3 ni zana.....