Tuesday, December 16, 2008

Tag

Tag nie dari seorg kawan yg blog nye telah pun di privatekan. hehehe... u know who u are?? :!!

bersungguh nak aku jawab ek??? meh dgr cinie meh! pasnie leh banje ngetaki!! yeay!!

Peraturan:

KETAMA: sesiapa yg di tag kena tulis 10 perkara berkenaan orang yang meng - tag dia.

usihhhhhh... 10 tuh.. byk giles... tapi nnt aku list kan ek....

1. gile anime! cd anime, game anime, ko tanya je lah dia, sure dia tau. mmg hantu anime sorang nie. oh iya... kartun yg dia suka tgk pun ala2 comey gt. pokemon antara peberet dia. (kan???)
2. suka ngadap notebook tgk anime tuh. bukan tv. agak2 tak sakit pale, mau tido depan notebook sorang nie. :p
3. dulu ada keta comey, skang udah tukar sport series, yg lawaknya ada je cik miaw duk nyelit dlm bahagian enjin keta dia. agaknya ko jrg gerak tu miaw tu ingat keta tu ala2 umah depa. miahahaha...
4. peminat kentaki no 1. aku rasa kalo pi nearby kentaki kat umah dia ckp je sekian2 org, deme sure kenal ko. kan??? signature person kat shah alam sek bape?? ek? miahahaha...
5. kg kat perak. lebih tepat.. kuala. kuala mane tu ek??? sdri tau kan?? hikss..
6. bru dpt anak buah sebelum posa arituh. aku rasa dah lunyai kot pp anak buah dia kena cubit dek achik dia nie. ekekekeek..
7. rajin berjaga malam, dinihari, tapi tido siang. ngalah burung antu gamaknya. elok gak org renovate rumah tu ada. terang ckit biji mate hang ek?? :d
8. asal gado kat jalan jek sure ngan keta perdana. masaelah tol ko. sib bek laki aku bawak, bukan aku. so.. ko marah je la laki den... ada bran?? :p
9. suka buat collection teddy bear(er... anak patung ke ape ek?? tak reti nak tulis.. huhu). to be exact, yg comey2 mcm tigger. errr... yg besar tu ada ciri2 nak donate kat Aris tak??? miahahahaha..
10. penakut gelap dan peminat nasi goreng... nie pun baru tau bila baca 10 things about her. (senang la kalo ko mai umah akak. antara order kentaki ataupun goreng nasi.. wahh!! senang2.. :D)

KEDUA: Orang yang kena tag, kena tulis 10 perkara ttg diri dia pulak..

alaahaiii.... apo ek??

1. penakut tgk citer hantu. boleh bawak ke mimpi dibuatnyer.. huee...
2. tak rajin masak. tapi masak jugak la sbb laki makan kat rumah. jrg keluar. kalau dtg angin baik, rajin gak masak special. owh... last saturday masak mee rebus. sedappppp.... :)
3. duk opis sensorg. dah terbiasa. bila ada kawan rasa pelik plak. hieee...
4. malas lunch. kalau lapar tahap gaban rela mkn sekut cicah milo. mungkin sbb takde kelik kot.
5. kalau dah ralit membaca, anak terbalik pun aku tak perasan. hieeeee....
6. tak berapa suka mkn lauk kari. disebabkan itu, kalau boleh, resepi nak masak kari pun aku tak nak amik tau. ekekekeke
7. tak mkn organ dlmn. kerang dan adik badik dia pun aku tak suka. tapi kalau kuey teow kerang tu aku beli n mkn. kerang bersusun kat tepi pinggan. :D
8. lepas eksiden agak fobia dgn keta yg brek mendadak kat depan keta aku. aku leh siap honk n high beam. tensi2.. diorg pelik??? lantak la...
9. minat kumpul resepi menarik. tapi masak blom tentu. :D
10. aku orang selangor. lahir dan tinggal di selangor. anak aku dua2 lahir kat selangor. laki den pun org selangor. ala2 selangor tanah tumpah darah ku.. hiksssss...

KETIGA - At the end, you need to choose 10 people to be tagged and list their names. so that U'll know... did their really know U...

nak tag org lah ek...

1. yanmie
2. latz
3. arin
4. cendawanintim
5. mamafungky
6. elyn
7. lestat
8. lilylotus
9. shahliza
10. kak jie

hieeeeeeee... buat2 jgn tak buat. :D macihhhhhhhh

3 comments:

Elyn said...

oii bls dendam ke??? tag aku pun ko x buat lai ekekek

Kujie said...

eh..apesal kena buat tag lak ni..issshhh..udah le utang byk gile

Zana S said...

elyn
bukan balas dendam
ko kan malas nak ngarang. nie aku nak ko exercise la ni.. ekekeke

kak jie
hep!! takleh lari.. ekekeke
lepas bebudak naik skolah pun takpe kak jie... janji buat. hieeeeee...