Wednesday, December 24, 2008

Kenapa Saya Ambil Herbalife?

Hahahaha...tajuk cam budak darjah 2.

tapi ini realiti maa...

at the 1st step ..... aku tgk je bos aku mkn.

pastu dia paksa aku sign up under dia as distributor... hahahha... mmg paksa okeh!

pastu dia tolong banjer aku Registration Herbalife lah. (udah paksa kan... ekekeke...)

tapi la nie.... lepas consume product, baru la aku perasan kebaikan nya.

Yup... saya turun 2 kg dr 54 ke 52-53 kg lately.

Kenapa progress slow??? sbb saya amik sehari sekali sahaja utk maintain kesihatan dan berat badan. (kalau berat badan anda berlebihan, hv follow exactly cara pemakanany g betul. kalau tak... tak nmpk hasilnya ;) )

Kalau saya malas mkn, ambil dua kali. tapi mmg selalunya sekali sehari.

the rest of the day aku duk minum tea yg aku buat sisiap 1 liter dr rumah. (masaelahnya 2 liter yg elok. tapi aku nie bz kedaung. nak minum seliter pun bercinta :p)

Alhamdulillah, sesejak tu,.....

  • kaki kanan aku yg duk sakit sejak beranak si amirul dah tak sakit. kekadang sakit (mild) gak la tapi idok la sekerap dulu.
  • period ku tak sakit. tapi mcm org tumpah darah plak. but its good coz dia bersih abis dlm rahim aku. (hueheuheue... org lelaki sila tutup mato :p)
  • aku ala2 dah imune ngan penyakit. last week husband aku kena demam selesema terjelepok kat rumah, aku kena light2 selesema jek. bila bgn pagi aku bantai tea panas tu. the rest of the day, aku sihat cam biasa. bagus kan?? (paksa gak abah amik tapi dia minum tea sekali tros takmo laie.. tau kenapa??? takdek gule... ekekekeke)
  • Air dalam badan bertambah. dapat rasa kulit muka lebih lembap.
  • Scan masa memula dulu, kandungan dlm badan termasuk berat badan saya equal to orang umur 33 tahun (haiyoo tua sebelum usia). 2 minggu sudah dah jadi org umur 28 tahun. hiks... matlamat nak rupa mcm umur 19 tahun! MESTI BOLEH!!! :)
  • dapat kawal kadar pemakanan. dulu nasi penuh pinggan pun boleh habis. skang nie kena amik sesenduk dua je takut tak abis. tapi mkn ikut waktu macam biasa. lauk ttp abis.. :D (mkn malam mmg tak penah miss :) )
  • fast food??? sebulan ada la beberapa kali. tapi la nie, dah berkurangan. kalau teringin, mmg mkn jek.

Insya Alah... nnt aku tulis ttg my in law punya experience plak. dia pun tgh consume HL nie around 2 weeks. last sekali dia, doc suh injek insulin. dek kerana takut jarum, dia amik HL. moga2 kencing manis dia turun, n also dia punya kolestrol turun. amin...
(oh iya... lepas 3 hari minum HL, kancing kain baju kurung dia dah boleh cantum. ekekeke.. suka dia :D)

Nak tau lebih pasal herbalife??? meh la contact saya. nws_1923@hotmail.com ataupun ym di nws_1923.

15 comments:

Umi Mia said...

ermm..I pun ambik jugak HL ni..tapi skrang ni dah malas nak sambung sbb I jenis tak komited....tak reti lah dgn benda yg kena berjadual ni....

Kujie said...

bkn tak nak zana..nnt asik kena perli je dgn abg...kata dia hangat taik ayam...

Zana S said...

umi mia
oo ek..jadual cemane tu ek? ikutkan zana amik pun tak berjadual. tapi mmg slow la progress. hehehe

kak jie
belum cuba belom tau kak jie. mcm mil zana, disebabkan takmo pakai insulin, dia rajin gak buat HL nie. zana tgk jek. cuma ari2 balik keja zana tanya dia. mak mkn ari nie?. hehehe... nak tembak insulin ke, nak mkn sedap?? wah!! menantu nie jahat gak. ekekeke... utk kesihatan takpe. kan... :D

Elyn said...

nnt ko tgk plak progress aku ek..... weehuu x sabar nk cecah 50kg plak!!!!!!!

Arin said...

member2 arin pon ader yg consume HL nih..tapi kene displinkan diri le kan..kalau dak haru biru je..

Lestat said...

Herba Yang Hidup..aku dah try makan..sakit perut.aku kasi adik aku makan.

azrid said...

hi zana,
cam menarik jer HL ni...
cer explain detail skit (azrid_72@yahoo.com)
ingat nak mkn gak lps brsalin nanti...

Casper a.k.a wifee en.atan said...

lepas akak delivery akak nak cuba lahh

Zana S said...

Arin
tgk berapa berat seseorg tu dah matlamat dia nak kurus berapa. kat ctu mmg kena displin. kalau mcm zana yg semata nak sihat dan dpt bonus kurus, kira ok la kot. hehehe..

lestat
hueheuheu.. cemane ko minum tu lestat? leh citer ckit? kekadang cara kita consume tu boleh sbb mcm2 reaction kat badan. lebih tepat kena tgk cara hidup kita sebelum tu. hehe... takpe.. tak salah kan lestat. mungkin org yg patut guide hang stop half way kot. huehue.. nak cuba laie? meh ler..:D

kak linda
nnt zana msg kak linda k.:D

one love said...

heheheh. bagusnya promosi!

heheehe tapi aku tak makan herbalife :)

gudluck my fren...

Zana S said...

kak casper
boleh kak. masa dlm mengandung pun boleh mkn. cuma amik satu daripada 3 tuh. insya Allah, anak akak akan lebih sihat berbanding bayi lain. tahap imune dia tinggi. Nie bukan cong tau, nie kawan sesama HL yg citer sbb masa peknen dia amik utk sihat. mmg kulit anak dia lawa. huehueheue...

one love
macih... kalau ada kengkawan nak try, kenalkan pada zana la ek. tq :D

~nannoor said...

kite mmg sgt2 berniat nak amik HL.. heee heeeee..
promote lah lebih2 kt kita. mana lah tau kita sigup under akak. heh heh

lily lotus said...

harga product dia mahal ke

technology said...

Some of the content is very worthy of my drawing, I like your information!
costume jewelry

Anonymous said...

[p]Tiffany隆炉s Montreal Director Jean-Christophe Requero hopes that this store will become part of Montreal隆炉s [url=http://www.tiffanycharmbracelets.com]tiffany charms[/url] dynamic cultural landscape for locals and visitors to enjoy . However, the fabric utilized may also be a determining factor for the standard of the sheet . Share Your Love For These Beautiful Table [url=http://www.cheaptiffanyandcorings.com]cheap tiffany[/url] Lamps With Your Child In Their Bedroom Tiffany Accents Lamps are a wonderful gift for your child and a great way to introduce them to these truly timeless lamps . When wearing a bracelet not strictly limited the number, you can wear one, you can wear two, three, or even more . Using two medium sized Tiffany Accent [url=http://www.cheaptiffanyandcorings.com]cheap tiffany and co[/url] Table Lamps can work well in a large or small space . They depose by the funding, the way the shoe holds the pes and the dumfounding [url=http://www.tiffanycharmbracelets.com]tiffany charm bracelets[/url] floor absorption . In the well-known Tiffany gemologists [url=http://www.cheaptiffanyandcorings.com]cheap tiffany and co jewelry[/url] Qiaozhi Kun Williams george frederick kunz, underneath the guidance of him, craftsmen Although this 287 . So you can imagine, Tiffany jewelry will play an important role in this [url=http://www.tiffanycharmbracelets.com]tiffany charms silver[/url] film . The assort does not act a lifespan vouch, but they give repair or interchange any shoes [url=http://www.tiffanycharmbracelets.com]tiffany charm necklace[/url] within a intelligent quantity of example and indispose since the companion of.[/p]