Monday, June 9, 2008

7 Bulan


Dah beso ek awak ari nie
tapi ghope gaya mcm budak umur 10 bulan
badan pun semangat
last 2 week pi klinik injek, checkberat dah 8.1 kg
dah pandai nak tolak badan utk merangkak
asik la angkat punggung ngan badan
tapi tak naik2 gak
hehe
"adik semangat la umi"
amat suka tgk abg dia lari sana sini
dia pun sibuk ala2 cam nak berlari
tapi statik jek :P
naik walker pun ngundur belaka
tapi kalau tak pakai kasut or stokin ada gak la kedepan
semalam gi kenduri kawen dia bantai tido dalam stroller
tapi gigilir la org duk bawak dia berjalan
kalau tak sure bangun
dua tiga menjak nie tak bape sihat
asik yak jek
la nie dah melecet punggung
paling haru on saturday demam n melecet dah jadi melepuh
alhamdulillah, semalam dah baik ckit
kalau tak risau lagi umi nak tinggal kat nursery
pagi nie badan n muka aris bintik2 merah pulak
adeh.. risau balik
takut dia kena campak
(cepat betul anak2 umi nie kena demam campak)
harap petang nie aris sihat la hendaknya
oh iya.. hari nie cuba masak kan dia nasi
bagi ke nursery
harap2 aris nak la makan
(since last week akak tu ckp dia nyibuk nak mkn hak org)
pagi2 kul 7 dia dah suruh aku bangun
rupanya lately dia membuang di pagi hari
adeh... ingat umi nak lelap kejap tau
tapi nak buat camne
dah Aris dah kejutkan umi, kena gak la bangun
dalam erti kata lain, aris mandi pagi la kan
owh... dah bising betul mulut dia sekarang
naik kereta lagi bising
macam tau je nak berjalan
seronoknya dia
aku pun tumpang seronok tgk perkembangan aris
Aris dah big BOY!

2 comments:

lily lotus said...

kus smangat hero kecik nih..hehe..don't notty2 ok!
*_*

Zana S said...

hehe.. ha ah..harap2 tak la mcm abg dia g kurus kedengking itu.. huhuhu