Wednesday, June 4, 2008

Amannya......

Seronok jugak rasanya cuti2 sekolah nie. taska Aris tak ramai bb even toddler pun ramai cuti. mungkin mak ayah memasing cuti. So, Aris aman ckit nak tido. :D

Aku pulak... pepagi lepas antar Aris tak tempoh jem. ada la ckit2 slow moving tapi tak la as bad as normal days.

Yg lebih menyeronokkan aku baru service keta last saturday. so bawak la laju tak hengat dunia. bukan nak sampai cepat tapi ntah la.. sesejak dua menjak nie habit aku mmg suka bawak kereta lelaju. mungkin dgn cara tu aku tak byk termenung on the road. but it works!

Tapi..dlm pada tu still beringat sbb aritu aku kena sampai RM300. Adehhhhhh..... bengkok gak. myvi jadah apo service byk gitu?? ala.... kali nie aku kantoi... sbb... aligment, balancing and chambers( tak silap aku la.. mamat tu citer) dua tayar depan aku agak teruk. nak tak nak kena tukar n screw balik. kat situ je dah RM100.kalau tak buat, tak sampai 2 tahun tayar aku botak n spring rosak. iskh2...takmo2..

Tp yg lelain tu wajib2 la coz dah 1 1/2 year pun keta tuh. adeh... moral of the story, kengkawan sekalian, elakkan la menerjahkan tayar anda ke dlm lubang di jalan raya. kalo dok, itu la padahnya.. :D

Semalam aku balik agak lewat. sambil bebudak despatch kemaskan brg dlm stor, aku siapkan kerja tuk hari nie(tu pasal pepagi dah ngadap blog.. muahahaha). Yg amat menyedihkan, byk pinggan mangkok, sudu garfu, knife our restoran yg tak jadi bukak tu, telah di rampok! satu je aku pk... sure worker contraktor yg boss aku hire nie cilok. mane taknya... pandai je dia duk tolak2 benda tu kat atas siling. rupanya nak cover byk barang dah takdo. bila aku suh that contractor bawak morkers dia tolong aku since last week, up to yesterday arrangement, they all tak show up. apeka!! so... boleh pk la sendiri kan??!!!

uish.. tu kalo jual kat luar mmg leh buat duit oooooooo... sudu garpu mmg tebal gile n mahal nak mampos. kalo dah gelas import jerman, porselin pinggan mangkok dr thailand, sudu garfu dr aku pun tak tau tapi leh tgk muka ko dgn jelas kat situ, sure kaya dpt jual tuh!

Tros aku msg boss n contractor. Botak la dia.. huhu.. tapi.. dulu dia janji brg tak hilang n worker dia duk ctu jaga. but now, turn the other way round. parah!!

Dari dulu aku mmg tak sedap hati tapi dah bos aku duk bersangka baik jek.. erm... tak guna gak cite benda dah jadi.. tapi ... kunci yg aku simpan kat dlm one of the stationery box pun hilang!! adeh.... mmg rasa nak lempang pengsan depa nih. bunch of ball pen pun diorg kapor. siap aku dah seal tuh. tapi aku tau, they all seal balik but kalo keja aku.. sure la aku kenal cara aku kan.

Apa yg penting skang, aku nak serah segala kat boss aku. :D biarla dia buat keputusan. Okey tak??

2 comments:

Ummu Amar said...

myvi kalo hampir 2 tahun mmg kena tukat tayar..aku selalu langgar je lubang..alignment mmg kena adjust cepat..

ada satu penyakit myvi..air bleh masuk kot saluran depan terus masuk ke kaki driver..lencun dibuatnya..if hujan lebat..kena check tuh..

tingkap auto driver oun beware..masalah biasa keta2 malaysia..

apa2pun klu servis guna sintetik..best wo hentam myvi dari Pinggiran usj sampai jalan ipoh 25 minit hehehhe (tahap owang pompuan lah..lelaki lagi laju..)

Zana S said...

ummu amar
izah.. ko kasi aku suspen je la... setakat hari nie aku redah hujan/banjir lom masuk lagi air kat kaki aku. iskh... bahaya2..(wpun kkadang cuak ooo)

tang tingkap tu baru je tukar awal tahun haritu. takleh turun. tapi diorg kat service centre kata mmg sokmo gitu.

ko hentam bawak laju??? iskh.. lagi dasat pada aku ko nih! weh.. kasi aku alamat ko. mane tau aku tersesat ke tempat ko ke nnt. email aku ek. :D