Tuesday, June 3, 2008

Huggies Dry

Cuba korang tgk apa beza deme skang nie??

Yg belah kanan tu huggies dry lama. Manakala yg belah kiri tu, huggies dry pek baru.

Apa bezanya???

Yg kanan tebal manakala yg kiri nipis.

OBVIOUSLY!!

Tapi harga tak turun pun, naik lagi ado. Tapi mutu agak menjengkilkan.

Kalau dulu mirul boleh pakai huggies dry nie over the night. Tapi la nie, aku terpaksa tukar sebelum dia tido or tetengah mlm dlm pukul 11-12 gitu utk elak besok pagi seluar n cadar basah dek air kecil dia. tu belum tgk yg comfort. Ntah cemane la rupenyer skang. Mungkin jadi tebal huggies dry kot. Huhu…

La nie apa la yg tak naik. Tak lama lagi subsidi minyak/petrol pun nak di kurangkan, means, harga pasaran perliter pun akan naik. Huhuhu… sungguh2 nak recession dah kita nie. Brg suma naik, kos hidup naik tapi gaji tak naik2. lepas tu kena VSS. Aduhhhhh…. Apa nak jadi malaysia nie ek?? Harga beras pun naik mencanak2 haritu. Rasa mcm kena mkn lauk je kot skang nie. Mana taknya… kalau masak nasi pun belum tentu habis. Sayang je kan nasi tu terbuang. Tapi aku mmg susah nak mkn banyak. Lagi la rasa malas nak masak. Anak pun tak mkn. Adeh…. Beli lagi baik. Tapi.. kalau beli, byk plak nak mkn, pastu tak habis. Udahnya, membazir jugak. Erm… mcm2 dilema jadi nya kita nie kan?

Yang penting sekarang nie kena la bijak berbelanja.. tak pandai berbelanja mau negative sumber simpanan kita.

Tapi kan.. agak2 byk mana la rakyat Malaysia nie, khususnya yg duk kat kl nie ada % yg di simpan utk saat kecemasan? Tepuk dada, Tanya selera.. :D


5 comments:

Ummu Amar said...

zana..aku jawab..print yg dulu huggies comfort dah tukar huggies ke h dry..yg comfort pakai gambar baru..tp cam tebal huggies dry lama..aku ingat amar dah banyak buang..heran gak dulu pakai comfort tahan satu mlm..ni subuh2 dah penuh..

Arin said...

la nih arin tukar pada pet pet..hanum used to pakai huggies dry nih..tapi seriusly akan kembong ngn kencing dia menjelang awal pagik..pheeww..harum woooo....

Zana S said...

ummuumar
ha ah la izah. aku lom terbeli huggies comfort lagik. tapi nnt nak beli gak sbb weekend je giant sale gile2 jatuh. kalu weekdays leh dpt RM36-RM38, weekend leh dpt rm32 for dry n comfort. kan ke berbaloi tu. walauponnnnn... :D

arin
yg tu mmg tak tersangkal. bau dia sungguh harum. tapi kan kalo zana pakai mamypoko pun sama. huhu.. baik pakai huggies jek. :D tang pet2 tu selalu gak beli bila sesak. tapi masaelah tu in between pelekat n pinggang mirul sure berbirat. lelama mcm luka pulak. huhu... tu yg tak pakai pet2 tu. :D

lagi satu kan, printed kat pelekat gambar2 tu dah takdak kat new huggies. huhu.. sume nak jimat ek. :D

la nie siang zana pakaikan aris n mirul dry FIRST. jumpa kat mydin jek. giant tarak. :D

Arin said...

haah..arin ader terkene bab huggies tade printed kat pelekat..peh tuh cam cuak je ye ke idak nih huggies..

Zana S said...

arin
hahaha.. sama la.. ingat dah salah beli dah. siap nak hantar balik je. hahaha.. adeh...