Wednesday, July 16, 2008

Kecurian!! SANGAT PERLU DI BACA!!

Kesian boss aku

iPhone dia kena curik last friday
dah la baru pakai last may
ada la hayat dia 2 bulan lebey jek
mahal tuuuuu...aku pun suke ..uhuk2..

masa kitorg duk sibuk2 ngan xhibition
ada gak hantu yang ambil kesempatan
mmg aku harap sgt dia nie kena belasah ngan pak polisik

citernyer begini...
on thursday morning last week jugak, this guy dtg ke tempat pameran
jumpa our indonesian guy, meet up n very interested with what my boss doing (business)
take her business card n leave
sekejap je ckp ngan kawan kitorg tu tapi lebih byk on the phone
katanya lah..

on friday morning aku singgah office coz ada a few things that boss aku zuh print out n cek for her
ada la makhluk nie call
namanya robert n dari cara dia berckp tu sgt2 urgent nak meet up with my boss
forward his number to my boss n manage to talk to him
oooooooooo.....
katanya nak buatkan jewelry utk her bos nyer 2nd wife
since 1st wife tak tau, dia nak buat secara private utk menutup mata org la.. kononnya...
dia nak tgk our previous product n nak give some idea how his boss nak kan brgnyer
end up, ada meeting on 3 pm kat kl sentral
alasannya, co dia ada both apa tah kat sana n senang dia nak jumpa since boss dia pun ado.
udahnya... kelam kabut boss aku suh aku print out gambar segala tok nenek jewellery yg aku snap ala2 cantik, susun dlm folder
adeh... dr sekejap jadi berejam aku duk kat opis
si hendra org ind tu ty bila la aku nak sampai
camno nak gerak? tetiba stuck ngan keja
kol 2++ baru settle n aku blah ke hotel
(dlm erti kata lain mencari mknn... kelaparan gue)
boss aku plak kulu kilir ada meeting ngan partner dia
udahnya, kol 3++ baru dia blah dgn folder yg berat dabak tuh.
kesian ke dia tapi... hangkut je ler...

alkisah di sana... di warung kita, kl sentral
jumpa this guy named robert n dia duk kelek phone nokia 9500 ngan charger
kata dia kat boss aku phone dia out of battery
boss aku suh dia charge the phone, tapi dia ckp, nevermind, later can do...
pastu dia nak call wife dia. dia mintak boss aku call pakai hp boss aku
alasannya, dia nak bagi direction kat wife dia yg dtg dgn boss dia dr shah alam , camne nak ke kafe tu
out of sudden, dia mintak phone dr boss aku since wife dia nak ckp ngan si laki dia, robert tuh n dia walk out from the kafe!
NEVER COME BACK even 15 minutes later.
Harunya... tak dpt name card, apa2 pun tak discuss lagik, dah jadi gitu.
(mmg nak merampok la tuh!)

boss aku call aku using her 2nd mobile n aku cuak, nape bos aku pakai phone nih?
dia ckp la that guy pinjam phone dia.
heh!!!! aku siap ckp, 'berhati2 je la.. takleh pecaya org skang nie'
dia pun risau gak tapi nak sedapkan hati, dia tunggu lagi
seb bek driver dia dtg accompany her
Benonyer driver tu nak amik kunci keta jek, tapi dah alang2, dia suh tunggu coz almost 1 hour boss aku tunggu, that guy tak balik2.
last2, si driver cek folder yg lelaki tu bawak.... KOSONG!
telefon 9500.... PECAH N MACAM DICURI!
charger.......TAK PADAN LANGSUNG DGN PHONE TU!
Sah!!! she has been robbed!
tros boss call aku n balik hotel.
berderau darah aku dgr.

Alhamdulillah, hotel dpt capture his face n body while he talking to our ind guy using hotel indoor camera,

and that was on Thursday morning!

surprisingly, he left the hotel, late afternoon at 4pm++!!

what was he doing at the hotel for the whole day ???!!! skodeng aktiviti kitorg kah??

when my boss speak to the manager, it seems that they only care to help my boss to get the photos, but not to be careful/aware for the people enter to their hotel next time! (wallahualam..)

GM dia pun ala2 slow melow je aku tgk. huhu...

apa2 pun, aku try call that no, dia tutup phone. tapi kitorg dah msg n boss aku dah buat report polis and also ke siasatan jenayah tros.

deme ckp org gini nak hp jek. tapi aku tak yakin sbb modus operandi dia cam lain dr yg aku dgr.

selalu pinjam n run away. but this time, siap buat appointment lagik. sgt la sistematik.

tapi aku harap sgt, benda nie abis kat ctu jek. n pak polisik.. sila la amik tindakan since they all boleh gprs that no.

kindly beware of this no : 0122702689 - nama for sure dia boleh tuka2 kan... but be really careful.

so guys...jgn mudah percaya org dlm tempoh terdekat, berhati2 kalau ada new person contact utk buat business ngan you all k.

tak semua org yang baru kita kenali boleh dipercayai
tak semua org yang lama kita kenali boleh dipercayai
jadi berhati2 lah!!!

2 comments:

Anoy said...

bukan takat rampuk hp je tu kot
nak rampok business contact dlm phone book hp tu la.

zonaku said...

this is not the first time i heard bout this. my friend also the same. through appt gak. harapnya hati2 if org y ada appt ngan kita nak pinjam hp. mesti nak mencurik. moga allah beri balasan kat org jahat y camtu
kita usaha, dia mencuri.