Saturday, January 3, 2009

Drill

hari nie ada keja repair merepair kat umah.

semua ok. even aris sempat tido masa diorg duk kecoh2 nak repair itu ini.

amirul kurang ckit pangai ayam berak kapur dia tuh. kalau dulu.... ada org asing masuk rumah, tak senang duduk dia. mcm la org tu stranger yg gile2 menakutkan. get wat i mean? ekekeke....

makcik2 dia mcm dpt byg la kan??? ekekeke... haru2...

hari nie mmg dapur tutup. malas den nak masak. dah janji nak beli mknn kat luar. gimane???

beli sate ngan makanan made from night market BANGI!!! ekekekeke.... boley???

tunggu korg dua beso ckit, baru leh bawak gi kedai mkn. la nie nak mkn tak senang jek. especially abah dia. kang elok2 nak mkn jadi mkn anak plak. tros masuk paper front page! miahahahaha...

beli kek gak. aku nak jugak. cemane diet??? ngehehehe.. ok la tuh, siang aku tak mkn apa pun. HL dan tea semedang. nie kira mkn malam paling mewah sejak bbrp menjak nie. :D

sape kata amik HL takleh mkn bukan2?? boleh... tapi biar berpada.

Tapi kalau nak turun berat secepat yg mungkin, maka dgn itue..... sila la amik bau shaja. takpun mkn sesudu dua. :D

Eh!!! dah melarat ke pangkor jadinya... ekekekee...

Pasal drill... amirul mmg takut gigile nye kat mende alah nie. Aris leh lepak tengok lagi org tu drill kat laluan air bocor tuh.

of course 1st time dia tekan, bunyi kuat tu buat aris terkejut dan nangis. lelepas tu dia relax jek. siap mkn cucur ikan bilis dua ketul lagik. :p

apa jadi kat mirul?? disebabkan dia menangis siap gigil2, aku ngan abah dia kelam kelibut siap, amik keta keluar gi pasar mlm. kalau tak.... mau nangis tak henti sorg nie. aku turun bawah pun dia duk nunjuk keta kat luar. suh naik cecepat blah dr rumah.

haduyaiii... kesian abah la.. tak dan mkn cengkodok ikan bilis peberet dia tuh. aku gak yang kenyang duk bawah melayan aris... ekekekeke..

kesimpulannya... sampai bila la ko nak takut gigile gitu ek mirul???? huehueheuehue.. adik gak yg terer. eccewah!!

10 comments:

Arin said...

anum takut/gerun dengan bunyi blender..kihkihkih..

Kujie said...

hehehehe....mcm mana le nk bertukang rumah tu nnt...

author said...

nak tanya...macam mana nak masukkan hit counter kat blog kita ek??

fusherna said...

Tumpang iklan..

Jom beli corelle from sydney.

16pcs round shape living ware plus shipping RM 450
16pcs square shape plus shipping RM 525
34pcs plus shipping RM 67

one love said...

saya pun gerun dengar bunyi drill sebab kuat menor!
inikan pulak anak2 kecil

Elyn said...

lor aku hengat dh abih la pangai tkt mende pelik2.......... rupenyer ade lai ekekekeee lawak tul mirul niii

Anoy said...

takut manjang mirul nih. meh ikut mak teh pi pd sabtu. nnt mak teh campak mirul dlm laut ek. huahahahha

Zana S said...

Arin
dedolu takut gak. skang siap men tunjuk2 lagik kat blender tuh. :D

kak jie
tak boleh bertukang pakai drill la gamaknya kak jie. mau ada org tarik masuk bawah tilam. hahahha...

author
cemane nak tolong ek?? leh email me tak? nnt saya tolong details. nws_1923@hotmail.com

Zana S said...

fusherna
sila2... nnt byr kat kaunter depan ek??? ekekeke... (joking!)

one love
ooek.. leh kawan ngan mirul. ekekekee... mmg kuat. tapi nak wat camne. tahan kan la perit tinge. :D

elyn
ko cuba try kat wafiq. sama je aku rasa. miahahahaha

anoy
iyo la... ko nak campak dia??? boleh ke pi pd tuh??? miahahahaa

technology said...

miu miu bag
miu miu bags
miu miu handbag
miu miu purse
miu miu wallet