Tuesday, January 13, 2009

Ok tak?

silver kot gelang nie. aku pun belasah pakai je.

nie ikutkan pemberian off mate abah lepas amirul lahir. utk baby katanya.

TETAPI... baby aku lelaki. takkan la nak pakai gelang nie kot. kalau chinese mungkin pakai la. tapi budaya org islam, kan ke tak elok tuh. lelagi ini adalah gelang kaki. bukan tangan.

di sebabkan lama sgt aku simpan, aku geledah gobok aku, terjumpa plak dia nie. apa lagik... sarung je la kat tgn. bukan org perasan pun nie utk kaki... kan??? hehehe...

cantik la pulak. sib bek tak gatal tgn nie. kalau gatal sah2 takleh pakai brgn silver. rugi dah. (adik aku ckp, bising ler loceng dia tuh. ekekeke... suka den ler..)

ada lagi satu, boss abah beri utk amirul juga. gelang kaki yellow gold. yg design gila2 org panggilnya. nipis jek. aku timbang rega dia tak sampai RM100. TETAPI... kecik beno. pergelangan tangan aku takleh lilit. adeh...rugi suda...

Sejak gelang tgn aku yg nipis tu putus, tgn nie kosong je rasa. huehuehue.... agak2 mintak jadi birthday present akan dilayan tak?? hahahaaha... TET!!!

7 comments:

Lestat said...

dah kasi tau..tau la benda tu letak kat kaki.

Elyn said...

hihi aku dh pasan aritu.... seb baik aku x mntk jd adiah aku kat ko hahahaha

eh ko bg la si laki baca blog aku ngan blog ko.... mesti die paham hihihi

Zana S said...

lestat
tapi tak nampak utk kaki kan??? hehehe.. kira memane pun boleh. hiks..ko pun...:p

elyn
huhuhu....ym pun tak reti. nak layan blog bini lagi la tak mo. huhu...

lily lotus said...

mintak jer..huehuehuee

Zana S said...

lilylotus
ala2 taun depan lom tentu dapat. hahaha

intan said...

weh... aku tengok kat bawah gelang tu.. berlambak kejo ko tak abih...

haiya... kilija mayak lagi mau melaram ke.. uhuks...

<--- huhuhu!!! besh besh besh dapat kutuk sahabat.. hahaha

maicher said...

You these things, I have read twice, for me, this is a relatively rare phenomenon!
handmade jewelry