Tuesday, January 6, 2009

Hari Pertama Ke Sekolah

Semalam hari pertama ke sekolah.

bukan anak2 masuk sessi persekolah pertama. ngan aku2 sekali terjebak.

bukan nak sibuk utk anak sendiri ke, anak buah ke, anak sedara ke,

TETAPI!!!!... anak boss aku. aduyaiii.....

(takpe.. leh claim minyak... miahahahaha!!!)

Skool anak boss aku nie kat subang airport lama. skolah swasta. tapi jln nak nyampai ke sana sgt la haru.

kenapa aku plak yg nyibuk??? sbb boss aku pi obersea sampai end of this week atas urusan kerja (ya!! aku menjadi tikus yg mmg selalu opis nie aku yg punya... miahahhaha!!), dia fly pun semalam jugak. tapi pepagi dah melangok kat airport. (kata dia... dah aku yg belikan tiket. dia ingat kol 10 flight dia. ghopenye kol 10.55 sapo yg salah baco?? ekekekeke)

aku pi sana belikan buku skool dia. byk plk. cuak gak aku, takut duit tak cukup. lelagi skool private nie duit kena lebey. sib bek boss ckp yuran nnt father dia bayar. kalau tak... mane la aku nak korek duit dulukan. ekekeke... malas ooo nak patah balik bangsar/pj semata2 nak amik duit. yuran sesemester dia je 2x ganda gaji aku. gulp! sib bek anak sorg. kalau 2-3 pun ala2 rebeh bahu. hueheuheue. tapi mmg cun aku tgk skool dia. cuma aku konpiuh, dr year 1 to form 5 sama jek kaler baju. beza nya tinggi je la kot.

tapi mmg meriah la skool tu smalam sbb parents ramai yg dtg utk tgk anak2 depa masuk standard 1.

(adeh... tak jumpa parents ckp melayu. even parent melayu pun ckp omputih. hueheuheue...)

Tetengah aku beratur nak beli buku anak boss aku nie, terpandangla aku seorg artis yg gigile tutup kisah peribadi dia pada public.
Kulit dia mmg cantik. tapi kan.... kenapa ghope mcm org tak mandi kak?? hueheuheuehu... pakaian - sleveless ngan tight paras lutut lebih ckit tu lah. aduyai... sakit gak mata ku ini. tapi nak wat cemane... dah pesen dia gtu. terpulanglah pada dia. sib bek skool private. dibuat skool kerajaan.... abis satu donia tau citer dia.
(tapi aku pun dah kasi donia tau pun kat cnie kan??? ekekekeke)

Tak pasti plak aku anak dia skolah naik darjah bape sbb anak dia takde. cuma dia je kulu kilir nak belikan sports shirt ngan skool books anak dia. Terdengar la aku dia lalu sebelah aku ckp, pjg na barisan. ala2 takmo beratur la kot.

Siapa Artis tuh???
nak tau ke??? cue teka??? clue nya ialah...... skang dia tgh berlakon SPA Q 2. masa siri 1 dia tak wujud. :D





10 comments:

o-y-e-t-t said...

skolah itu adalah sgt hampir dgn opis wa

Zana S said...

o-y-e-t-t
adeh... slo gile nak naip nama mu itue...
ooek??? ko keja bhgn apa tuh? baiki kipas gajah terbang tu ek? diorg kena baiki jalan la... suspen tol lalu sana. hueheuheue...

Elyn said...

hahaah x pe la atleast nnt mirul nk sekolah ko dh tau cara2 nk beli buku ekekekekek

Arin said...

artis tuh sure jasmin hamid..btw, nape tak candid gambo dia ..kengkunun zana buat le cam tgh taip sms..tapi sebeno nye tgh snap gambo dia..hehehehe..

takpe zana, ala2 praktis cam nak sekolahkan si mirul le nanti..at least zaman mirul nanti cemana ye?

Zana S said...

elyn
takde maknenyer... aku suh je dia beli sendiri. ekekeke

arin
wah.... pandai2... zana pun terkejut tgk dia. tapi dek ketinggian dia mmg leh cam la itu dia. hahaha..
btw, zana baru pasan dia dlm spa q petang semalam. ekekeke...
(nape spa q nie zana tak tgk ek??? owh... masa spa q 1 dulu tgh pantang mirul. padanla aku ngadap tb. miahahaha)

Zana S said...

arin
tak bani ooo... muka dia cam nak mkn org. tapi mmg nmpk agak garang dia nih.

Kujie said...

oooo..... dan lagi ni bergossip ye makcik

Zana S said...

kak jie
kalau bergossip mmg sempt je kak. ekekeke...

lily lotus said...

dahsyat sekolah anak kat situ..hehe..

sticker said...

I think I come to the right place, because for a long time do not see such a good thing the!
jordan shoes