Thursday, October 15, 2009

Berjalan



2nd raya ke tanjung karang. specific - parit 3.

jgn tanya aku alamat. aku kalau pegi pun masih tercangak2 rumah arwah pak long ku ini sbb every year, sure ada minor changes.

selalu keta sepupu2 ku la yg buat aku cam tu umahnya. tehehe... haru kan??

last year tak pi due to amirulnyer penyakit. tak kuasa nak berjalan sbb gatal2 dia menyukarkan pergerakan.

so, this year mmg jalan sakan lah kitorg (sakan ke?? :p).

mak long ngan anak2 menantu ada kat rumah. tunggu mak aku yg depa kata nak keluar kol 9 pagi, tghri pun tak sampai2 jugak. pelik2. :p

lepas tghri, bergerak ke rumah abg arwah abah pulak. angah musa. pun dah tak sihat. seingat aku, belah arwah abah aku, tinggal dia sorang je lelaki. yg perempuan ada 3 lagi, dari 8 beradik. huhuh... betul ke idok nie?? ingat2 lupa dah aku. teruk kan?? :D

adik2 arwah abah sorang di pahang, sorang di ulu langat, sorang di lukut. yg kat lukut aku dah pi sebelum posa dulu. yg kat pahang mcm nak pi ujung bulan depan, yg kat langat tu je aku tak tau bila nak pi. padehal tu paling dekat tuh. :D

masaelahnya... kalau mak aku tak jalan, aku pun payah ckit nak berjalan. jenis nak jugakkk bawak mak. senang nak berckp. :D

mane gambar ek? asik la harak kamera kulu kilir. gambar tetap tak amik. adeh... kan dah rugi..


2 comments:

Elyn said...

jana ko ingat tak kekecik dulu kite kalo pi sana sure mandi parit!!! ko tak mo cite ke lam ni??

Zana S said...

hahaa! kena ke? parit pun dah kecik. kalau aku pk2 skang nie... idokle aku nak mandi dlm parit tuh lagi tau. hahaha! bila terpijak selut tuh, geli den. tapi nak jugak mandi. :D