Thursday, March 12, 2009

Demam (5/3/2009)

Last week 2 hari cuti dr nursery, on wed hantar, tros dpt ‘hadiah’ dr kengkawan ya aris???

Batuk ngan selesema!!

Aduh.. seksa je aku tgkkan muka dak sorg nie. Ikutkan dia tak byk sgt meragam. Tapi bila tiba dia tak selesa…. Mula la buat perangai.

Aku lom pi klinik sbb ubat aris ada lagi. Bagi cam biasa. Tapi makin lama makin teruk plak tgkkan dia.

Batuk dia berkokol2. mcm byk sgt kahak. Even mirul pun dah terjebak kena penyakit. Sabtu, batuk mirul paling teruk. Tapi adik makin teruk hari selasa baru nie. Aku tak tahan nengok/dgr napas dia waktu mlm, terus bawak gi klinik.

Siap sedut gas lagi sikenit nih. Sib bek pakai kad abah ko. Kalau tak… mane plak la aku nak korek duit. :d

Since that day, aku pun terkelepok penat. Ngantuk menjadi2. termasukla tak tahan mata sbb mlm duk monitor aris.

Semalam aku flat dgn selesama. Siap doc bagi mc. Kengkonon suh rehat jaga anak kat rumah. Aku singgah nursery, diorg suh tinggal aris. Wah.. tetiba sihat plak aku tgk aris jumpa kengkawan. Heheheh.

Tidurkah aku?? Hahahaha… tak jalan pun. Nie sume tv nyer pasal. Hahahaha…(sendri salah, lagi mau ckp tv) ;p

Amirul tinggal kat umah subang. Aku, balik puchong mengemas n masak. Lepas tu amik depa balik umah dah petang kol 6. baru la rasa yg badan sgt sakit. Nak tido??? Anak dah ada kat rumah jgn harap ler… mau kena kacau jek.

Last night, aris nangis nak susu. Buat kan, minum habis. Tapi… dia batuk berhiya… muntah la apa lagik. Adeh..

Mamai aku dibuatnyer. Abah?? Sesame demam gak tuh. Selesema n batuk. Apa2 pun… mak jugak la kan kena tgk anak. Lagi kena bebel ada la aku nie.. iskh.. sabar je la..

Udahnya… aku tak bagi aris minum susu wpun dia nangis cam lapar. Huhuhu… after melalak sungguh2, baru la aku bagi susu. Itupun aku buat dua sudu je. Bagi dia ilang lapar. Udahnya.. sampai pagi dia nyenyak… huhuhu…

Kesian aris… mcm nak tarik jek kahak dlm tekak dia tuh. Huhuhu…

3 comments:

Elyn said...

kalo berkahak org slalu pesan kene jaga2... tkt kang lain lak jd nyer....

Arin said...

tuh la..byk kn kasik dia minum ayo kosong..harap2 tak muntah lg le..

Zana S said...

elyn
itulah..doctakut asma/lelah gitu la.. tapi alhamdulillah cek peparu bunyik ok. cuma dia nie mmg payah nak mkn ubat. mcm bersilat kita dibuatnya. dgn mulut dia yg terkatup rapat. duh....

arin
sib bek sorg nie byk minum air masak. cuma mkn ubat payah. adeh... harap zara idok la ngikut aris nie.. ekekeke...