Monday, March 23, 2009

Kerasnya Peyut Aris!

muka control gile. tau umi nak masuk dlm blog. tros cancel nak berdiri kat carseat. ciess!

mari panjat kerusi umi!!!

kurus adik kan???
Lama tak kuar blog anak umi nie kan?
sesejak duk umah baru, asik la merengek, n lelepas baik batuk selesema, aku paling risau kalau dia batuk malam. especially lepas minum susu.

mmg kena berjaga2 takut dia muntah. tapi seminggu sekali mmg dia akan muntah. mcm nak suruh jugak umi dia yg malas cuci cadar buat keja tu seminggu sekali. (normally aku tak lebih dua minggu. lelagi mcm2 haruman depa buat. mmg la kena basuk selalu :d)

Semalam, cuti tak kemana. duk umah. aris asik merengek ngan abah dia. aku??? byk lagi keja umah aku nak kena settlekan. nak dilayan... sila ke abah ko ek. ekekeke...

roti, biskut, nasi goreng, ayam goreng, kecuali nasi, semua dia bedal. bagi nasi, lunch je dia mkn. utk dinner, dia mkn nasi goreng ckit. disebabkan pedas, takmo dah. nanak katanya... hehee...

natijahnya, dia asik duk meneran cam nak yak tapi tak yak2. Nak tido buat hal. aku dah sapu minyak kat perut depan belakang, even urut2 perut dia, baru la dia leh tido.

TETAPI... kol 12++ kot... dia batuk, sekali dua jek. tros muntah! aduyaiiii....

wangi gile baunyer dik oiii....huhuhuhu....dan hari nie.... aku tgh nunggu mesin basuh aku abis cuci cadar. adeh....

mkn mee goreng mlm nie jom! (itu je aku masak. malas n pening nak masak apa dah. hahahaha)

er... ada yg tak kena kat aris ke sesejak pindah nie??? asik merengek je jumpa org. adeh... doakan takde apa2 buruk berlaku....amin....

4 comments:

Elyn said...

woh bz tul ko sejak duk sendirik ni!!!!

Zana S said...

gile bz ko. kalau tak bz pun, ade jek aku nak buat. adeh...

Umi Mia said...

mcm Mia lah ni kot..kalau batuk lebih2 mesti muntah..tak kira lah dia batuk mmg sbb sakit atau sbb banyak berlari...sampai ke besar ni cam gitu lah jugak

Zana S said...

huhu.. payah gak ya gitu... adeh.. mia2... rajin bagi keja kat umi dia ek?? hehehehe