Tuesday, March 24, 2009

Masak kah?

seminggu sekali dua mmg akan beli mkn kat luar. selebihnya masak. wpun simple aku masak gak la. tah apa2 rasa pun iye gak.

la nie aku buat kerja pagi kat office, lepas kol 2 cabut balik rumah. rehat sekejap pastu masak. aku rasa cam nak terbalik pun ade gak. lagik penat kot. huhuhu...

kalau aku perlu stay kat office sampai petang, means, beli je ler... malas nak pk nak masak apo. tapi ada gak prob nyer...

nak makan ape plak tak tau...wpun tekak utk dua org jek. lagi dua kenit sesuka hati dia nak mkn ke dok.

amirul mmg kenyang tgk channel 613. mkn ckit pun dah kenyang. hahaha!

owh iye... byk2 hari, last week aku sempat amik gambo apa aku masak. itu pun kebetulan ada org tipon masa aku tgh masak. hahaha!

sila jamu mata iye...

kari ikan hari sebelumnya... aku la yg mengabiskannyer.. huhuhuu...

bergedil daging. aku sebenonyer dah takleh nengok bergedil nie... tapi laki aku yg gemor. buatkan je ler... stok utk seminggu. hehehehe!

Tom yam campur. sekadar nak tambah kuah pada nasi. brg memang yilek. blasah jek. janji ada bau tomyam. hahahaha!

7 comments:

Arin said...

tuh le..kadang2 naik bengal pale apa nak pikir nak masak..nak makan untuk dua org je..haiyo!!!last2 kadang2..ke kedai je tapau!

Elyn said...

eh aku ske begedil tu.... nnt aku mai umah ko... jgn lupe msk tu ek ekekke

momguess said...

sodap tu begedil. kalo buat byk len kali atar cni yer

lily lotus said...

nyum nyumm...kira byklah tu lauk

Zana S said...

Arin
kannnnnnn!!! mmg haru jek kalo pk nak masak pe. lagi satu, hubby suka sambal belacan. malas gile nak numbuk. ekekeke...


elyn
takde maknenyer... ko mai aku ajar ko buat tros. hahahaha

momguess
mmg sedap. kalau nak ngantor mau extra caj. ekekeke

lilylotus
byk lauk sbb lauk sesemalam pun kira. hahaha
hero2 kat umah tu rajin makan tak? yg berdua nie memang seksa nak mkn. lelagik nasi. aduyaii..

BUYEN said...

zana..
u mmg rajin masak erk
aku mmg tak penah masak atleast if ibu demam je..pasei mmg ibu suka masak..so balik umh mesti mkn masakan ibu.If tak merajuk ibu.Nak ckp anak manje entahlaa..tapi mmg rasa syukur sangat ibu masih ada.

abhan said...

liat gambar yang tengah itu masak apa.? daging di cacmpur telur yach...
bentuknya kok aneh gitu y.

lampirkan resepnya yach..