Monday, August 10, 2009

Akal di Lutut kah??

motif gambar?

pakai hp la katakan... nak fokus pun tak reti. tah kenapa bila fokus (4x tuu), dah amik, gambar tu back to the normal size. aku tak reti guna ke ape???

cut the story short, nampak keta depan aku tuh?? anak dia duk dekat apak dia yg tgh memandu. anak dia mungkin baya anak aku gak. dr belakang mmg clear gile pergerakan anak n bapak.

yg menjakikan aku, itu adalah jln besar. depan tu adalah traffic light ke jln puchong lama dan ke LDP. boley??

dah la selow satu hal! menyusahkan pemandu yg lain sbb dia, lampu dah bertukar hijau ke merah, yg kat blakang tak lepas2, disebabkan ke 'slow'an dia tuh! dah la lampu ctu cepat. (bukan cepat mane pun... pemandu ramai yg makan angin sambil memandu :p).

tau la weekend... tapi... ko telah memperjudikan nyawa anak ko tu ha!!!

bila keta aku potong keta dia, haiyaaaa!!! masih anak kat stering lagi!! dah tu... MELAYU!

suka na nak nyusah diri. pastu bila dah excident baru la keluar kesah sedih 1001 malam. heh!

ikutkan benda nie tak boleh di lakukan wpun sejengkal perjalanan naik keta. tapi.. area tmn ok lagi kot dr di jalan besar. walau apa pun.. pls.... safety 1st.

Kengkawan... fikir2kan lah yg terbaik utk anak kita..

4 comments:

Elyn said...

bahaya nyerrrr akal mmg x de apaknyer tu!!!

Hahn 3rd said...

hangin...memang hangin...selalu jumpa driver bangang mcm tu...selalunya bila jumpa macam tu, aku bukak tingkap sisi dan jerit "Nak bawak slow naik basikal laa brader!!!"

nik wahida said...

hahah!wa stuju hahn 3rd!naik beskal la brader!
Gua nak ajak lu datang blog gua..pekena kenduri kat sana.Folo baca doa pun takpa.Kalau suka link

Zana S said...

elyn
ntah la.. kalau kawasan perumahan nak marah pun masih waras. nie kat jalan besa??! gilos!

hahn 3rd
tu wajib tuh...disebabkan laki den selalu gituew, binik dia pun terikut. :p

nik wahida
mekasih sudi mai... nnt terjah k. :)