Thursday, August 6, 2009

Pose Kegemaran = Pose Rasa bersalah


bila gigi susu nie nak berganti gigi kekal ek?? kesian sgt tengokkan amirul. tapi... bila enjin ;nakal; dia mula...

ilang terus kesian aku. huhuhuhu...

dah dua hari keja dia duk main air. air apa??

1. vitagen dia tuang dlm lori menan yg dia letak atas sofa. apa lagi... air tu turun ke sofa la. hilang akal aku dibuatnyer nak marah. tapi meraung gak dia kena sekali ngan aku. huhuhuhu... kerja2..

2. tumpahkan air atas meja. aduh... tangan nyer sgtla fragile. lelagik kalau tgk tv. geram betol. mknn minuman masuk mulut. mata ke tv. puas di tegur.. bo layan.. udahnya...tutup tv. apa lagik. menjerit la. bila di layan kan perangai... aku la pemgemop tegar rumah. tak dan mop tu kering.

3. asal ada air apa je lah kat atas meja. even bawah tudung saji, dia leh amik, di campor ngan apa saja balen air yg dia tengah minum. susu pun jadik.pakai sauk mane dan.

udahnya... air masak aku dlm botol udah tukar kaler green air vitagen, air teh aku pun dah tukar kaler putih susu dia. kalau dia mkn lauk or hirup kuah, penyudahnya, dia tuang air dlm mangkuk dia.

yg paling best, semalam mkn pizza ngan mirul (bawak dia keluar renew ins ngan roadtax abah kat kl), dia leh tuang mushroom soup ke dalam air pepsi aku!!! sib bek soup tu dah abis. kira tinggal setitik dua la.. but still!!! spoil air haku!

haiyoooooo..... apa mau buat?? pukul pun tak guna sbb dia tak ttp gituew.. bercakap?? uish.. ala2 ckp ngan tembok ado. huhuhuhu..

mirul..mirul...


5 comments:

Elyn said...

ekekek bleh tahan gak mirul ni....

air pepsi ko jd air mushrom. x pe jana jimat masa ko nk hirup soup tu ekekeke

lily lotus said...

perisa barulah jadinya..pepsi campur sup

Arin said...

hahahhahah..kita serupaaaaaaaaaaaaaaaa..uwaaaaaaaaaaaaa...

Anoy said...

mcm2 betul kamu ni mirul. kalu air mak teh ko buat..siap kamuuuu

Zana S said...

elyn
mmg aku tak dpt hirup pun sup tuh. dia kongker semua. sampai dua sudu dipakainya. huhuhu.

lily lotus
bukan perisa baru lagik, tah apa2 rasa jadinya... huhuhu.. sayang, minum jugak. bagi ke dia pandai plak takmo. :p

arin
lorrr... anum pun sama ke?? agaknya tahun lahir sama, pangai beh kuang kot. huhuhuhu... :D

mak teh
dia mane tau tu air sapa. janji leh men campur2. :p