Monday, October 8, 2007

MALAS bab 2

Malas pun ber sambung??? hahahaha... ampeh tul aku nie..

ni nak citer pasal semalam la pulak... tehehehe..(tgh rajin la nie.. kang dtg angin nak wat keja tak usik dah ;D)

Sunday

Pagi cam besa kemas rumah n basuh kain cckit.
Pastu aku paksa mil aku tukar langsir raya. ekekekee... klau aku tunggu dia nyer green light sah2 dia nak buat mlm yg mane aku klau malam je mula la berat belaka. tehehehe...

Bukan paksa apa, buat sesama la kan. hikhik... Langsir nie mil aku yg pilih tapi koleksi taun lepas. hehehe.. ok la tu kan.. kaler?? maroon n yellow. (hakikatnyer mil tak gemo sbb umah gelap tapi... pada aku ok jek.. lain dr yg biasa :D)

Aku la duk turun naik kusi pasang langsir bagai. Penat gak tapi puas ati sbb rumah dah cantik yeay! owh lupe... semalam pi carre4 beli sarung kusyen baru... kaler maroon gak la. cantik. aku yg pilih. ekekekee... matching tuh.. hihi.. suke2.. aku suke. :D

Abah mirul kuar jap pi amik baju melayu dia kat Wisma Yaken. di sbb kan aku sarat, tak mampu nak ikut. klau tak... aku la yg siap dulu nak ikut. huhu..

Dlm pada pasang langsir tu.. terkeluar citer mil nak cari perabut jati 2 seater n meja . hehehe... aku pun apa lagi.. offer diri nak drive la bawak dia pi sana. hehehe... cari dedekat puchong je. dpt.. tapi yg berkenan tu ari nie baru sampai. harap2 ada la utk mak aku tu... kesian dia... mcm2 nak buat tapi... dia je berhati nak raya... yg lelain kat umah tu takde pong nak nolong. erm.. sabo je la mak ... anak mak mmg cenggitu kot. nnt dia ada umah sdri tau la dia.. erm...

Kesimpulannyer.. ptg tu berbuka beli kueh mueh n ayam percik utk sahur. Kamiorg goreng bee hun jek. itupun mee duk dlm kuali si tonet dah tunjuk nak mkn. hehehe...

Amirul mmg peminat mee. mee hun ke, spaghetti ke sume dia hentam mkn. tapi... nasi mmg susah. erm... cemane tuh??

Org buka dia mkn lagi tu.. kaki mkn tol hang nie mirul tapi badan tetap cikeding. ekekeke....

Masa sahur aku mkn apa?? telur goreng ngan kicap. sedapnyer.... tak pandang dah ayam percik tu. jawabnyer aku mkn buka ari nie lerrr... :D

7 comments:

nAt aka nAtsumi said...

wooo... curik tulang yer... bos takde.. mengulau yer.. kihkihkih..:P

Umi Mia said...

samalah kita...weekends pasang langsir....hehehehe

RedWGG said...

malas lagi ker zana? :P

Fozalin said...

iefa malas zana makin menjadik2 .... lelagi msk kije kol 10 blk kol 3 huhuhuh x leh jd tulll

Arin said...

arin tgh dlm mood malas...tolllooooonnggggg..mau nye malas nih berpanjangan, laki eden tak mkn buka posa kang..hehehe..

`in said...

rumah kak zana bertemakan 'bank bumiputera commerce' (maroon+kunin) raya tahun ni :D ahakss~

Zana Sadri said...

Nat@ tu wajib tu... ekekekeke..jgn jeles :p

umi mia@ dah buat biskut raya?

Iefa@ dah dtg rajin dah nie.. hehehe

fozalin@ itula dia nada2 org jeles dr mula posa sampai nak abis posa. wakakakakaka.oit! bonus dpt kasi mirul duit raya byk ckit tau.. hahaha

arin@ malas tang tu bahaya ckit. kang laki majuk lagiiiiiii susah. :D

'in@ langsir je beb. umah kaler natural. hehehe..(masih ada nada2 tidak mengaku :P)