Wednesday, October 24, 2007

Raya : Day 3

Ke Tanjung Karang

Pagi tu hantar mak pi Ampang rumah abg ipar aku sambil tu beraya la ke rumah dia.
Plan mak n abg ipar nak pi berjalan ke Bentong. Rumah sepupu Mr lakiku yg dah pindah ke sana. dia duk rumah dlm kebun. tu yg mak aku xcited nak tgk kebun dia tuh. hehe...

Kamiorg plak truskan perjalanan ke Tanjung Karang utk ke rumah Pak Long n Pak Ngah Musa aku.

On de way tu try contact kawan yg tinggai kat Jeram tapi ampeh... sorg pun tadak. so, kengkawan, jgn marah kalo aku tak dtg umah korg raya iyer... korg pun beraya jugak kan. Next time la gamaknyer. :D

Sampai kat sana mak n Busu dah sampai dulu. Aku sampai ngam2 diorg nak mkn tghri. adoii... malu gak sbb sampai2 mkn time. ekekeke...

Tapi mmg selalu pi sana dpt mkn tghri. yg best tu sonok mkn kat persekitaran baru wpun lauknyer besa2 jek. hehe..

Lepas tu gerak pi umah kedua. Umah nie sekejap je sbb tak tau napa dr azali mmg duk beraya umah nie sure sekejapan. Tak rasi kot. hehe.. takpa la.. janji kita melawat dan berziarah pak sedara kan. :D

Balik dlm kul 3++. mirul bantai tido dlm keta. Ngan aku2 sekali mamai. tapi takleh tido kang boss bawak keta takde kawan. huhu...

Petang... aku goreng nasik ngan hangat lauk raya. ok la tuh.. janji tak lapo. :D

2 comments:

Arin said...

wahhh..sakan ye berjalan beraya..arin nye jalan-jalan raya nasib baik takyah jejauh..kalau blk kg, rumah sedare mare semua sebelah menyebelah je...lega eden...hehehehhe...

Zana Sadri said...

arin@ tak mencabar la gitu arin... iskh2..:D