Wednesday, October 24, 2007

Raya : Day 1 Pagi

Sabtu 13/10/07

Aku sedar n kunci jam kul 4.30 pagi. Tapi yg geramnyer setiap jam aku sedar. ala2 tak guna pun jam loceng tu... last2 kul 4 lebih tu kau bangun n trus siapkan brg utk kuah lodeh.

Masuk dapor jek.. ait!! mak aku kuar lagi awal ke? sbb santan n kelapa dah kuar dr freezer. hahahaha... Gagal la plak mempertahan kan rekod bangun pagi raya awal tahun nie.. hehehe...

Siap segala dan dlm kul 7++ kuah lodeh dah ready kat atas dapor. hehehehe... senang je masaknyer cuma kes org jawa nie, (mak mertua aku la kot) dia cuma buh kacang pjg, tauhu, tempe, suun, pucuk, cili merah dan er..er.. mende tah satu lagi tu.. lupa aku namanyer dlm kuah lodeh. kobis ke, sengkuang ke, carrot ke... mmg takdek. klau ko cuba nak bubuh... mau melenting org2 lelaki dirumah itu. ekekeke... lain dr yg penah diorg mkn diorg akan bising. huhu.. bery de cerewet maaa....

Lontong, kuah kacang, serunding, rendang daging/limpa, rendang ayam dan sambal tumis. kuah lodeh dlm periuk. klau tamu dtg baru ceduk. sendiri mkn sila amik dlm periuk. :D

Lepas tu mirul pun mandi. haaaaaaaaa.. dakkenit nie nie bangun masa aku nak solat subuh around 5.45 pagi tuh. dah la tido kul 11. mmg dia nak beraya sungguh la tahun nie. hehehehe...

Itula perabot jati baru cik Esah :D Sama je patern ngan umah mak aku. ekekeke

Aku settle kemas dapur n puas ati lepas hidang segala mknn baru mandi. mau gak org abis semayang raya baru aku bersiap. adeh.. lambat sungguh. Takpa... janji pastu takyah wat keja dapur lagik. :D
Sarung kusyen tu aku yg pilih. aku suka! aku suka! :D

2 comments:

Anoy said...

mane gmbr amirul pakai sampin

Zana Sadri said...

Amirul tak pakai sampin. kupiah apatah lagik. umi dia tak berjalan so bebenda tu mmg la takdo. :D